• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prajiturele raw cu dovleac

24/10/2012 By Andreea 4 Comments

Dupa cum v-am mai povestit, ma incapatanez sa cumpar cat mai mult dovleac toamna asta ca sa ma antioxidez la maxim :).
Weekendul trecut a fost randul unor briose cu dovleac, care au fost bune, dar nu chiar ce imi doream, insa am pastrat o felie din dovleac si pentru aceste prajiturele raw cu dovleac.

prajituri_raw_dovleac

Anul trecut o colega a incercat o astfel de reteta iar pe mine m-a uimit pentru ca nu credeam ca dovleacul crud e comestibil. Insa cand l-am gustat mi-am dat seama ca nu e deloc rau, ba chiar am mancat toata felia de tort :).
Eu nu am vrut sa prepar clasicul tort si pentru ca aveam niste forme de floricele nefolosite, am decis sa le inaugurez.

Am facut crusta din 100 de grame de migdale crude, 50 de grame de caju crud, 15 curmale fara samburi, o lingura de miere si una de ulei de cocos. Toate au fost maruntite in robotul de bucatarie pana cand am putut sa modelez “aluatul” lipicios. L-am intins bine pe o bucata de hartie de copt intr-un dreptunghi de aproximativ un centimetru grosime. Apoi l-am taiat cu ajutorul formelor pentru prajituri. Puteti sa taiati crusta cu un pahar sau puteti sa o intindeti intr-o forma de tort de aproximativ 20 cm.Prajiturelele au intrat la frigider pana la momentul ornarii.

Pentru “crema” am curatat si am taiat dovleacul (cam 300 grame) si l-am maruntit bine tot in robot. Apoi l-am si pasat putin cu blenderul ca sa fie mai fina compozitia. Am amestecat-o cu doua linguri de miere, o lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de nucsoara, jumatate de cuisoare macinate, semintele de la o pastaie de vanilie si o lingura de ulei de cocos.
Apoi am acoperit fiecare prajitura cu aceasta crema si le-am decorat cu merisoare si frunze de menta.

prajituri_raw_dovleac_1

Este foarte important ca in timp ce pregatiti orice preparat raw sa il gustati treptat astfel incat sa adaptati ingredientele gustului vostru.
Mie imi plac foarte tare prajiturelele astea pentru ca sunt foarte aromate, iar dovleacul e proaspat, nu e deloc inecacios si se combina minunat cu migdalele crocante. Weekendul asta cumpar alt dovleac! 🙂

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Rulada cu cacao si bananeRulada cu cacao si banane
  • Fursecuri de ovaz cu bananeFursecuri de ovaz cu banane
  • Cheesecake raw cu dovleacCheesecake raw cu dovleac
  • Supa de dovleac si lapte de cocos de casaSupa de dovleac si lapte de cocos de casa

Filed Under: desert, raw vegan Tagged With: desert, dovleac, post

Previous Post: « Brownies cu alune de padure
Next Post: Hribi la gratar cu quinoa si broccoli »

Reader Interactions

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    25/10/2012 at 5:04 am

    Tare dragute sunt! Eu inca n-am incercat dovleacul crud, dar cine stie cand se iveste ocazia 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    25/10/2012 at 6:44 am

    Multumesc, Paula! Pai acum e sezonul, daca iei vreun dovleac acasa, pasteaza o bucatica si pentru o prajitura raw :).

    Reply
  3. Sisters'Kitchen says

    25/10/2012 at 7:20 am

    Noua ne place dovleacul sub orice forma,inclusiv crud:).Par foarte bune prajiturelele tale, o sa incercam si noi.pupici

    Reply
  4. Andreea says

    25/10/2012 at 9:47 am

    fetelor, pentru mine au fost o surpriza foarte placuta. sa-mi spuneti cum vi s-au parut.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Batoane vegane cu ciocolata si arahide

Pavlova esuata, Eton mess reinterpretat si un nou an de Taste Bazaar

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rosti cu praz si oua prajite

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pasta de fasole alba si ardei copti

Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Creveti saganaki

Vinete la cuptor cu sos de iaurt

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2022 · Taste Bazaar ·