• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Un weekend la vila Leonida

18/11/2013 By Andreea 3 Comments

In perioada aceasta extrem de aglomerata si mult mai stresanta decat mi-as fi imaginat vreodata ca va fi, cumva astrele s-au aliniat si am primit ocazia de a lua o pauza cateva ore. Intr-una din zile, Alina de la Propaganda mi-a trimis o prea frumoasa invitatie de a petrece un weekend la Vila Leonida din Busteni. Cateva zile m-am intrebat daca nu cumva a gresit adresa pentru ca parea prea frumos sa fie adevarat, apoi am numarat orele pana la weekend-ul cu pricina, visand la 2 zile departe de cutii, vizite la IkeaHornbachBricoKikaDedeman si zeci de telefoane pe zi. Uff, mutatul nu e asa idilic cum credeam, dar despre asta intr-un episod viitor.

Dupa multe anticipari de genul “de azi intr-o saptamana”, “peste doua zile”, “maine pe vremea asta…”, a venit si mult asteptata zi de sambata cand ne-am pornit cu microbuzul pana la Busteni. A fost o zi absolut perfecta de toamna care ne-a pregatit numai bine decorul in care ne-am instalat timp de 24 de ore. Cand am ajuns in curtea Vilei Leonida, cu totii am oftat adanc, dorindu-ne sa avem parte de acea priveliste, mai mult de doua zile. Ne-am instalat in scaunele comode si acolo am ramas vreo patru ore, incantati de peisajul din fata ochilor.

Intre timp, am fost rasfatati cu niste gustari de la ferma Plaiul Talii, unde se prepara produse lactate si din carne in mod natural, prin metode traditionale. Pentru ca eram destul de infometata si furata de peisaj, n-am retinut ce am gustat, insa va asigur ca totul a fost foarte bun. Vestea buna este ca ferma are un magazin de desfacere si in Bucuresti, in Piata Rosetti, unde imi propun sa ajung in curand.

De la domnul Stama care ne-a povestit despre ferma si produsele sale, am aflat ca pentru a putea simti cat mai bine gustul cascavalului, este bine sa il scoatem din frigider cu 20 de minute inainte de a-l consuma. Uite asta nu stiam si voi aplica, sa vad daca se confirma :).

Cat ne-am mai invartit si am mai sorbit dintr-un pahar de afinata, am cunoscut si alti bloggeri tare draguti. Mi-a facut mare placere sa stau de vorba cu Sabina, Anca, Stela si Ioana si abia astept sa ne reintalnim si cu alte ocazii. Eu va recomand sa le cititi blogurile caci sunt pline de articole interesante. Intre timp au ajuns si Mihai insotit de Elena si Miruna si Ana cu Mihai si Iepu.
Dupa ce am pozat intens si din toate unghiurile privelistea de vis, am intrat cu totii in Vila Leonida si ne-am asezat la masa. De unde nu ne-am mai ridicat timp de vreo 6 ore :).

 A fost de-a dreptul fascinant sa particip la o cina atat de fastuoasa, in care am avut placerea de a participa si la o degustare de vinuri sustinuta de somelierul Stefan Timofti care ne-a prezentat doua game de vinuri ale Casei de Vinuri Cotnari – Colocviu si Domenii.

Pentru fiecare fel de mancare ni s-a pregatit cel putin un tip de vin unul mai deosebit decat altul. Cel care m-a dat pe spate a fost Busuioaca de Bohotin din gama Domenii, care a insotit desertul. A fost singurul din care nu doar am degustat, ci am baut intreg paharul. Vinurile acestea deosebite se pot gasi in magazinele specializate (unul din ele se afla in Carrefour Baneasa), in reteaua HoReCa si in Metro Baneasa. Sigur voi face o vizita sa-mi iau si eu o sticla de Busuioaca, caci mi-a placut mult de tot.

Cum la vinuri nu ma pricep atat de mult, mai bine trec la atractia principala a serii pentru mine, mai exact, mancarea :).

Vila Leonida are si un restaurant numit La Cerdac, iar bucatarii acestuia ne-au pregatit o gramada de bunatati, multe preparate cu ingrediente crescute in gradina vilei sau culese din padurile din apropiere (niste ciuperci foarte bune).
Am inceput cu un mousse orange (somon, branza de capra, arpagic), mini tarte (icre, lamaie verde) si transa de vitel cu jeleu din vin rosu cu jardin delice  (legume tinere, smantana, sos béchamel). Pentru ca nu stiam ce urmeaza, am mancat tot pentru ca a fost foarte bun. Jeleul de vin a fost chiar deosebit.


Au urmat, spre surprinderea mea, doua feluri principale: berbecut cu sos de legume, ardei copti si cartofi la cuptor si vitel  la cuptor cu glazura de miere, boabe de coriandru si de mustar cu garnitura de ciuperci de padure. Ambele au fost excelente dar cred ca vitelul a fost usor mai special datorita crustei.

La final am primit o portie mare de tort Leonida, cu multa ciocolata, nuci caramelizate si afine proaspete. A fost delicios, desi eu nu ma dau in vand dupa deserturile cu ciocolata. Insa combinatia cu afine a fost foarte potrivita si a mai compensat putin dulceata si grasimea ciocolatei.

Spre finalul cinei am avut parte de o prezentare foarte frumoasa facuta de doamna istoric Monica Neatu de la Fundatia Calea Victoriei. Doamna Neatu ne-a povestit despre familia Leonida si mesele regale interbelice. Un lucru interesant pe care l-am aflat a fost ca Gheorghe Leonida, sculptorul familiei, a sculptat capul statuii a Mantuitorului din Rio de Janeiro, lucrand in atelierul sculptorului Paul Landowski, cel care a realizat statuia. Cat despre mesele regale, mi-au ramas in minte denumirile date felurilor de mancare “Parfait Castelul Peles”, “Dorinta regelui” (boboc de rata) si cea care ne-a facut pe toti sa zambim – “Inghetata bombe Marasesti” :). Retetele nu erau sofisticate, insa nu se sfiau sa manance lucruri destul de grele – foie gras, carne de porc sau sosuri pe baza de unt.

Credeti ca s-a terminat aici? Ei bine, nu! Dupa cina, am avut parte de un foc de tabara langa care am avut platouri de branzaturi cu nuci, struguri si sampanie. Ne-am dat dusi abia dupa miezul noptii pentru ca n-am fi vrut sa se termine ziua aceea minunata.
A doua zi, dupa micul dejun, ne-am retras spre casa, caci multe treburi ne asteptau. Sper din suflet sa ajung din nou la Vila Leonida, sa ma relaxez si sa ma bucur de natura si de locul acela minunat, ingrijit cu drag de familia Drula, care a avut grija sa ne simtim perfect.

vila Leonida Busteni (3)

Save

Articole asemanatoare:

  • Unde mancam in Bucuresti – Beca’s KitchenUnde mancam in Bucuresti – Beca’s Kitchen
  • Aventura greceascaAventura greceasca
  • Recomandarile saptamanii IRecomandarile saptamanii I
  • Recomandarile saptamanii IIRecomandarile saptamanii II

Filed Under: evenimente, recomandari, travel Tagged With: recomandari, vila leonida

Previous Post: « Electrolux More Inspiration4Cooking – seara indiana
Next Post: Bautura energizanta din catina, portocale si ghimbir »

Reader Interactions

Comments

  1. Ioana says

    20/11/2013 at 10:59 pm

    Andreea, ai facut niste fotografii la mancare…pe masura gustului! 🙂

    Reply
  2. Andreea says

    22/11/2013 at 2:55 pm

    Nu stiu daca ai vazut cat m-am chinuit sa le fac :)). Bine macar ca a iesit ceva cat de cat ok :).

    Reply
  3. Ioana says

    03/02/2014 at 9:34 pm

    Am vazut, am vazut. Dar a meritat!

    Si am uitat sa spun prima oara ca mi-a parut (imi pare inca) bine de cunostinta! 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. Sun Azi se împlinesc 10 ani de Taste Bazaar ✨. 
Sunt curioasă dacă e cineva aici care mă urmărește de acum 10 ani pe blog 😋.

Îmi amintesc cum acum 10 ani stăteam cu @madagrecu la biroul din apartamentul nostru din Militari și făceam brainstorming pentru numele blogului. Îmi venise ideea să îl numesc "bazar culinar", dar numele era deja luat de alt blog, așa că am ales până la urmă "Taste Bazaar". La vremea aceea abia apăruseră blogurile culinare la noi în țară și le citeam fascinată fiecare articol. Mi-a plăcut tare mult ideea asta de a scrie rețete dar și povești despre mâncare și mai ales vibe-ul oamenilor și evenimentelor ce se organizau cu bloggeri de food. Prima dată când am fost invitată la un eveniment în calitate de "food blogger", aproape am leșinat de emoție. Au venit foarte multe momente memorabile: am câștigat un premiu pentru cel mai bun food & travel blogger după un an de când lansasem blogul, am câștigat două concursuri ce aveau ca premii excursii la evenimente culinare din Europa, am participat la multe întâlniri și festivaluri și am cunoscut oameni minunați, dintre care mulți mi-au devenit prieteni. 
Taste Bazaar înseamnă foarte mult pentru mine, mi-a adus multe bucurii, m-a ajutat să-mi dezvolt multe skill-uri, m-a provocat, mi-a dezvăluit calități pe care nu știam că le am și îmi oferă posibilitatea să fac ceea ce îmi place. 
Sunt recunoscătoare pentru tot ce mi-a adus acest blog, mai ales pentru comunitatea fantastică care s-a adunat în jurul acestei pagini de Instagram. Vă mulțumesc că sunteți aici, că mă încurajați și că îmi arătați în fiecare zi cât de mult înseamnă să apreciezi pe cineva și să îi transmiți asta. 

Am vrut să fac un tort dar nu am reușit azi, așa că vă las niște fudge cu marshmallows și nuci care să vă îndulcească (rețeta e pe blog). Sper ca în weekend să reușesc să fac și un tort, căci ar merita să sărbătorim cu tort o cifră așa rotundă.
.
.
.
.
.
#bloganniversary #foodblog #foodblogger #fudge #marshmallows #walnuts #nobakedessert #chocolate #chocolateoverload #sweettooth
Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în sal Paste sau salată? Paste cu salată? Paste în salată? Salată de paste! Un fel de mâncare extrem de ușor de pregătit, dar cu un rezultat minunat: consistent, aromat, gustos.
M-am gândit să adun în același preparat cât mai multe ingrediente de la @bioup.ro și a ieșit această salată care m-a dus cu gândul la vară și la Italia.

Până duminică, 28 februarie, este activ codul de reducere Andreea15 ce oferă un discount de 15% la orice comandă de pe @bioup.ro.

Pentru 2 porții de salată de paste am folosit:

150 gr fusilli pasta Liguria
50 gr roșii uscate în ulei Bio Orto
un ardei kapia 
100 gr anghinare Bio Orto
o lingură de pesto de fistic Biobronte
2 linguri de ulei de măsline Bio Orto
o lingură de cremă de oțet balsamic Casanova
2 linguri de zeamă de lămâie 
30 gr parmezan
o linguriță de busuioc sau pătrunjel tocat

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare.
Roșiile uscate și ardeiul kapia se taie în bucăți medii.
Se pregătește un dressing din uleiul de măsline, zeama de lămâie, crema de oțet balsamic, sare și piper.
Peste pastele fierte și scurse se adaugă pesto de fistic și se amestecă bine. Se adaugă roșiile, ardeiul și anghinarea. Se toarnă dressing-ul și e amestecă totul.
Pe deasupra se pune parmezanul tăiat fâșii și frunzele tocate de busuioc sau pătrunjel.
.
.
.
.
.
#pasta #pastasalad #sundriedtomatoes #artichoke #oliveoil #hereismyfood #quicklunch #inmykitchen
Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de c Desert rapid pentru cine nu are timp sau chef de chestii complicate: tiramisu la pahar.

Eu am avut niște pișcoturi ramase de la tura trecută de tiramisu dar erau prea puține ca să fac o tavă, așa că m-am gândit să pregătesc pahare individuale. N-am folosit nici ouă, dar am adăugat frișcă în cremă. Toată treaba a durat 20 de minute și apoi le-am ținut la rece vreo 3 ore. 

Am făcut cam 250 ml de cafea pe care am amestecat-o cu 2 linguri de lichior de cafea și am lăsat-o la răcit.
Am bătut 200 ml de smântână lichidă, apoi am pus în ea 50 gr de zahăr și 250 gr de mascarpone și o lingură de lichior de cafea. Am mixat până s-a omogenizat crema.
Am rupt pișcoturile (100 gr) în două și le-am înmuiat rapid în cafea. 
Apoi am așezat în pahare un strat de pișcoturi, unul de cremă, niște ciocolată rasă, iar pișcoturi, iar cremă, apoi am pudrat cacao și am mai ras niște ciocolată.
Am băgat paharele la rece vreo 3 ore.
.
.
.
.
.
#tiramisu #tiramisucup #easydessert #nobakedessert #ladyfingers #mascarpone #cocoa #chocolate #inmykitchen
Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia m Am făcut din nou focaccia cu maia și concluzia mea din seara asta a fost că merită să ții o maia chiar și numai pentru rețeta asta pentru că iese fantastic de bună. 
În seara asta am mâncat-o la cină cu niște mezeluri italienești, mozzarella, măsline, anghinare și o salată.
A doua concluzie a serii a fost că am putea mânca asta în fiecare zi 🙈.
Rețeta de focaccia este într-o postare anterioară din feed, doar că de data asta am înjumătățit cantitățile.
.
.
.
.
.
#foccacia #sourdough #sourdoughfocaccia #italiandinner #antipasti #simpledinner #inmykitchen #hereismyfood #comfortfood
Paste super cremoase cu zucchini și sos de roși Paste super cremoase cu zucchini și  sos de roșii cu mascarpone. Ăsta a fost prânzul nostru și aceasta e o rețetă pe care o iubesc pentru că aromele și texturile se îmbină perfect.

Rețeta este pe blog.
.
.
.
.
.
.
.
#pasta #creamypasta #zucchini #mascarpone #vegetarian #lunch #comfortfood #inmykitchen #hereismyfood
Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled egg Nimic nu spune "te iubesc" ca niște scrambled eggs în care amesteci până faci febră musculară, nu?😅 Le pui pe un pat de pâine cu maia și avocado, faci și o cafea și jumătate de oră mai târziu, ai cea mai frumoasă declarație de dragoste 🙈.
Voi cu ce mic dejun v-ați început ziua asta romantică?
.
.
.
.
.
#scrambledeggs #breakfast #eggsforbreakfast #avocado #avocadotoast #cherrytomatoes #morningcoffee #valentinesbreakfast
După ce am văzut cât interes a generat clafouti După ce am văzut cât interes a generat clafoutis-ul cu vișine, m-am hotărât să postez rețeta și pe blog. 
Așa că, găsiți link-ul în bio. Acum nu mai aveți niciun motiv să nu îl faceți 😋.
.
.
.
.
.
#clafoutis #sourcherry #quickdessert #inmykitchen #hereismyfood #homemadedessert #easybaking #makeitdelicious #goodmoodfood #shareyourtable
Erau vremuri în care mergeam săptămânal în or Erau vremuri în care mergeam săptămânal în oraș să descoperim noi restaurante sau să mâncăm în locurile noastre preferate. Îmi e tare dor de vremurile alea și îmi era dor să mai pozez și să postez și mâncare făcută de alții 😄.
După muuult timp în care nu am mai mers la restaurant, azi am ajuns în oraș și am mâncat la @anikafriedchicken, un loc despre care auzisem multe lucruri bune. Eu am ales spicy caramel chicken and waffle și a fost excelent, mi-a plăcut mult combinația de gusturi și texturi. 
Mi-ar plăcea să mai merg și în alte locuri noi și să descopăr mâncare bună. Aveți ceva recomandări?
.
.
.
.
.
#friedchicken #waffle #comfortfood #bucharestrestaurants #foodofbucharest #ig_bucharest
Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fruc Mic dejun de duminică : pancakes cu ricotta, fructe și sirop de arțar 🥞.
Se spune că odată ce faci pancakes cu ricotta, nu te mai întorci la altă rețetă 😋. 
Cine le-a mai încercat?
Dacă vreți să le testați, găsiți rețeta pe blog.
.
.
.
.
.
#pancakes # ricotta #ricottapancakes #breakfast #brunch #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #shareyourtable
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Biscotti cu fistic si merisoare

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Chocolate chip cookies

Pancakes din banane si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tarta fara crusta cu fasole pastai si carnati

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·