Chec aperitiv
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 300 gr făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • o linguriță de sare
  • 6 ouă
  • 60 ml ulei (floarea soarelui sau de măsline)
  • 120 ml lapte
  • o linguriță de muștar
  • 70 gr măsline fără sâmburi
  • un ardei kapia
  • 120 gr mușchi de porc afumat
  • 70 gr cheddar
  • 50 gr feta
  • piper, busuioc, rozmarin, cimbru uscat
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Se bat ouăle împreună cu laptele, uleiul, muștarul într-un bol.
  3. Se amestecă făina cu praful de copt, sarea și restul condimentelor ei se toarnă peste ingredientele lichide. Se amestecă până se omogenizează aluatul.
  4. Se adaugă în aluat carnea tăiată în cuburi, cheddar-ul ras, măslinele tăiate în două, ardeiul tăiat cuburi și feta fărâmițată.
  5. Se toarnă compoziția într-o tavă de chec cu hârtie de copt și se bagă în cuptor (la 180 de grade, căldură sus și jos) pentru 60-70 de minute. Checul se înțeapă cu un băț de frigăruie sau o scobitoare lungă, dacă iese uscată, e copt.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/chec-aperitiv.html