Am văzut ideea de ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan pe Pinterest și mi s-a părut o rețetă bună de pregătit ca pentru mesele de sărbători. Am testat-o acum cateva zile și ne-a plăcut tuturor atât de mult încât ne-a părut rău că n-am avut mai multe.
Noi le-am mâncat cu mămăligă moale dar merg și ca garnitură lângă friptură.

Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Portii: 2
Ingrediente
- 500 gr ciuperci champignon cât mai mici
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 crenguțe de cimbru
- 2 linguri de oțet balsamic
- 3 linguri de parmezan ras
- sare
- piper
Preparare
- Ciupercile se curăță de urmele de pământ cu ajutorul unei perii de legume. Cele mai mari se taie în două.
- Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
- Ciupercile se amestecă cu uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, cimbrul, sare și piper. Se întind într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentru 15-20 de minute.
- Se toarnă oțetul balsamic peste ciuperci, se amestecă și se mai coc 10 minute.
- La final se mai coc 2-3 minute pe ventilație cu grill.
- După ce se scot din cuptor, se presară parmezanul deasupra și opțional câteva frunze de cimbru sau pătrunjel.
Leave a Reply