• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan

18/12/2022 By Andreea Leave a Comment

Am văzut ideea de ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan pe Pinterest și mi s-a părut o rețetă bună de pregătit ca pentru mesele de sărbători. Am testat-o acum cateva zile și ne-a plăcut tuturor atât de mult încât ne-a părut rău că n-am avut mai multe.
Noi le-am mâncat cu mămăligă moale dar merg și ca garnitură lângă friptură.

Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
35 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 500 gr ciuperci champignon cât mai mici
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 crenguțe de cimbru
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 3 linguri de parmezan ras
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Ciupercile se curăță de urmele de pământ cu ajutorul unei perii de legume. Cele mai mari se taie în două.
  2. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
  3. Ciupercile se amestecă cu uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, cimbrul, sare și piper. Se întind într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentru 15-20 de minute.
  4. Se toarnă oțetul balsamic peste ciuperci, se amestecă și se mai coc 10 minute.
  5. La final se mai coc 2-3 minute pe ventilație cu grill.
  6. După ce se scot din cuptor, se presară parmezanul deasupra și opțional câteva frunze de cimbru sau pătrunjel.
3.5.3251

Articole asemanatoare:

  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Biscuiți cu parmezan și macBiscuiți cu parmezan și mac
  • Salata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuciSalata calda cu sfecla, radicchio, feta si nuci
  • Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padureTarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: ciuperci, otet balsamic, parmezan

Previous Post: « Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare
Next Post: Chec aperitiv »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Milano & The Cube by Electrolux

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulada cu cacao si banane

Banoffee pie

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Croissant French toast

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·