• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pui cacciatore cu dovleac

30/10/2022 By Andreea 3 Comments

Am intrat într-o fază în care gătesc multe rețete cu dovleac, atât sărate cât și dulci. Am făcut risotto cu dovleac, curry cu dovleac, supă de linte cu dovleac, supă de dovleac cu pere, waffles cu dovleac și brioșe cu dovleac. Iar săptămână trecută am făcut și acest pui cacciatore cu dovleac, după o rețetă a lui Jamie Oliver.

E o mâncare ce se pregătește ușor și e numai bună pentru o cină de toamnă – iarnă, alaturi de o felie de pâine cu maia . Dacă nu aveți dovleac, îl puteți înlocui cu cartofi dulci.


Pui cacciatore cu dovleac
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
60 mins
Timp total
1 hour 30 mins
 
Portii: 4-5
Ingrediente
  • o ceapă
  • un praz
  • 4 caței de usturoi
  • 4 felii de bacon
  • 2 crenguțe de rozmarin (sau o linguriță de rozmarin uscat)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 frunze de dafin
  • 600 gr de dovleac (sau cartofi dulci)
  • 6 ciuperci champignon mari
  • 800 gr roșii tocate la conservă
  • 150 ml vin roșu
  • 8-10 ciocănele de pui
  • 50 gr de măsline kalamata
  • sare
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
  2. Se curăță ceapa și se taie în bucăți mari.
  3. Prazul se spală și se taie felii.
  4. Usturoiul se curăță și se feliază subțire.
  5. Baconul se taie în bucăți mici și se pune într-o oală rezistentă la cuptor, alături de ulei, rozmarinul tocat și foile de dafin. Oala se așază pe foc și se prăjesc cele 3 ingrediente timp de 2 minute.
  6. Se adaugă în oală usturoiul, ceapa și prazul și se prăjesc toate 10 minute, amestecând des.
  7. Dovleacul se curăță de coajă și semințe și se taie în cuburi medii.
  8. Ciupercile se taie în patru.
  9. Dovleacul și ciupercile se adaugă în oală.
  10. Ciocănelele de pui se sărează și se pun în oală.
  11. Se adaugă vinul, apoi roșiile din conserva, 300 ml de apă (se clătesc conservele de roșii cu apa și apoi se toarnă în oala) și sare.
  12. Măslinele se curăță de sâmburi și se pun și ele în oală.
  13. Se amestecă ingredientele, se aduc la punctul de fierbere, apoi se introduce oala în cuptor pentru o oră, până când carnea devine fragedă și se desface ușor de pe os.
  14. Puiul cacciatore se servește alături de felii de pâine.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Caponata (mâncare de vinete și roșii)Caponata (mâncare de vinete și roșii)
  • Supa de 3 x rosieSupa de 3 x rosie
  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: dovleac, masline, pui, rosii

Previous Post: « Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)
Next Post: Prăjitură franțuzească cu mere »

Reader Interactions

Comments

  1. Gheorghe Bianca says

    22/11/2022 at 12:05 pm

    ❤️

    Reply
  2. Nabe says

    02/01/2023 at 9:54 pm

    Oare ar merge făcut așa la slow cooker?

    Reply
  3. Nabe says

    06/01/2023 at 1:53 pm

    Am gatit la slow cooker mancarea asta si a iesit foarte buna. Am facut-o cu cartofi dulci, data viitoare voi incerca cu dovleac.
    Ma asteptam sa fie dulce dar nu e, rosiile echilibreaza foarte bine dulceata cartofilor.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cu prune si alune

Galette cu piersici

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Pancakes cu ricotta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·