• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Porridge cu alune de padure si cacao

24/11/2016 By Andreea 6 Comments

Efectul vacante la Londra nu s-a risipit inca si nu cred ca voi scapa de el nici un urmatoarele luni, pentru ca mai am multe idei pe lista. Reteta de porridge cu alune de padure si cacao am gasit-o in revista Jamie Magazine (la care visam de mult) si a fost dragoste la prima vedere. Reteta originala spune ca ar fi chocolate porridge, insa eu cred ca e mai corect sa spun ca are cacao, pentru ca nu se foloseste ciocolata. Oricum, combinatia de porridge cu ciocolata mi s-a parut inedita, iar faptul ca avea si alune de padure a pus-o direct pe lista “de incercat”.

N-am o experienta prea vasta cu porridge-ul, pentru ca mult timp nu mi-a trezit interesul, dar odata ce l-am incercat, cateva zile doar asta am mancat la micul dejun. In timp ce mancam acest porridge cu alune de padure ma gandeam cat de geniala e combinatia de arome si texturi si cat de multe optiuni sunt out there, pe care trebuie doar sa le exploram. Un gand cam profund pentru un bol de terci pentru micul dejun, but hey, cred ca i se intampla oricarui foodie. By the way, eu nu l-am mancat la micul dejun, ci la cina, dar atunci m-a prins momentul in care trebuia sa fac reteta asta.

porridge-cu-cacao

Eu am inlocuit apa de cocos cu lapte de vaca, dar poate fi cu usurinta folosit orice tip de lapte vegetal, sau chiar apa, pentru a obtine o reteta de post.

Mixul de ovaz cu alune, curmale si cacao se poate pregati dinainte si pastra intr-un borcan, din care sa folositi atunci cand aveti nevoie. Practic, tot ce ramane de facut e sa puneti la fiert laptele cu cerealele si in 10 minute aveti micul dejun gata.

porridge-cu-cacao-2

porridge-cu-cacao-3

Porridge cu alune de padure si cacao
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 70 gr fulgi de ovaz
  • 35 gr curmale fara samburi
  • 35 gr alune de padure
  • o lingurita de cacao
  • ¼ lingurita de coaja de portocale
  • 400 ml lapte
  • un praf de scortisoara
  • fructe de padure, banana
  • doua linguri de iaurt grecesc
Preparare
  1. Prajeste alunele de padure intr-o tigaie (fara adaos de ulei). Curata alunele de coaja.
  2. Dupa ce se racesc, pune alunele intr-un robot de bucatarie, impreuna cu jumatate din cantitatea de ovaz, curmalele, cacaua si coaja de portocala.
  3. Mixeaza pana cand toate ingredientele se maruntesc. Adauga restul de ovaz. Poti pastra mixul intr-un borcan.
  4. Intr-o craticioara, pune laptele, scortisoara si mixul de ovaz si fierbe porridge-ul la foc mic, timp de 5-7 minute, amestecand des, pana cand compozitia se ingroasa.
  5. Serveste porridge-ul cu o lingura de iaurt si fructe proaspete.
3.5.3226

 

Save

Articole asemanatoare:

  • Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)
  • Tiramisu (fara oua crude)Tiramisu (fara oua crude)
  • Cozonac fara framantareCozonac fara framantare
  • Salata de morcovi cu alune de padure si tahiniSalata de morcovi cu alune de padure si tahini

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: alune de padure, cacao, porridge

Previous Post: « Salata de vinete cu feta si nuci
Next Post: Paste cu sos de rosii si smantana »

Reader Interactions

Comments

  1. Catalina Zaharescu Tiensuu says

    24/11/2016 at 11:49 am

    Porridge-ul e la ordinea zilei la noi in familie. Este bun stimulent pentru alaptat si este mic dejun traditional la finlandezi.

    Il facem in fel si chip. Cel finlandez este fiert cu apa si lapte, amestecat cu merisoare crude si apoi pasat. Se mananca cu lapte cald sau rece, cu miere. 😉

    Cand mergem in Finlanda luam de acolo “4cereale”, un mix special pentru porridge.

    Reply
    • Andreea says

      24/11/2016 at 3:48 pm

      Mai, Cata, si nu m-ai initiat si pe mine? 🙂 Eu abia acum ii descopar farmecul. Bine ca n-am ramas in butoiul cu ignoranta :)).

      Reply
      • Catalina Zaharescu Tiensuu says

        25/11/2016 at 10:21 am

        Cam asa arata porridge-ul finlandez. Asta e facut de soacra-mea> https://www.instagram.com/p/8FVKyukXbN/

        Reply
        • Andreea says

          26/11/2016 at 8:19 am

          Oau! Pare foarte fin. Cand vin la voi in vizita, te rog sa ma tratezi cu un porridge, ca tare-s curioasa :).

          Reply
  2. Lavinia Stejereanu says

    20/12/2016 at 11:17 am

    E delicioasa reteta asta! Noroc ca am facut de la inceput portie dubla! Te pup!

    Reply
    • Andreea says

      22/12/2016 at 4:35 pm

      Ce ma bucur ca ai incercat-o si ca iti place! 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Mai multe calatorii →

Deserturi

Trufe raw de canepa

Pandispan cu visine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·