2 crenguțe de rozmarin (sau o linguriță de rozmarin uscat)
2 linguri de ulei de măsline
2 frunze de dafin
600 gr de dovleac (sau cartofi dulci)
6 ciuperci champignon mari
800 gr roșii tocate la conservă
150 ml vin roșu
8-10 ciocănele de pui
50 gr de măsline kalamata
sare
Preparare
Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
Se curăță ceapa și se taie în bucăți mari.
Prazul se spală și se taie felii.
Usturoiul se curăță și se feliază subțire.
Baconul se taie în bucăți mici și se pune într-o oală rezistentă la cuptor, alături de ulei, rozmarinul tocat și foile de dafin. Oala se așază pe foc și se prăjesc cele 3 ingrediente timp de 2 minute.
Se adaugă în oală usturoiul, ceapa și prazul și se prăjesc toate 10 minute, amestecând des.
Dovleacul se curăță de coajă și semințe și se taie în cuburi medii.
Ciupercile se taie în patru.
Dovleacul și ciupercile se adaugă în oală.
Ciocănelele de pui se sărează și se pun în oală.
Se adaugă vinul, apoi roșiile din conserva, 300 ml de apă (se clătesc conservele de roșii cu apa și apoi se toarnă în oala) și sare.
Măslinele se curăță de sâmburi și se pun și ele în oală.
Se amestecă ingredientele, se aduc la punctul de fierbere, apoi se introduce oala în cuptor pentru o oră, până când carnea devine fragedă și se desface ușor de pe os.
Puiul cacciatore se servește alături de felii de pâine.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/10/pui-cacciatore-cu-dovleac.html