• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Supă cremă de dovleac cu pere

26/09/2022 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit rețeta de supă cremă de dovleac cu pere acum mulți ani la Bucătar sub acoperire și de atunci o fac în fiecare toamnă și de fiecare dată mă uimește. Știu că poate părea ciudat să pui pere într-o supă, dar credeți–mă, aroma dulceagă și textura pe care o aduc perele acestei supe sunt minunate. Iar dacă pui și putină gorgonzola sau brânză de capră deasupra, combinația de gusturi e incredibil de bună.


Supă cremă de dovleac cu pere
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 2 cepe medii
  • 50 gr unt
  • un dovleac plăcintar (de aprox. 1 kg)
  • 2 pere coapte
  • 800 ml supă de legume/ de pui*
  • o legătură mică de pătrunjel
  • ¼ linguriță de nucșoară măcinată
  • sare, piper
  • 100 ml smântână lichidă
  • 50 gr brânză de capră sau gorgonzola (pentru servit)
  • *daca nu aveți supă de legume sau de pui, puneți apă și o linguriță de legume deshidratate sau mai adaugați un morcov, un păstârnac și o bucată de țelină la fiert, pe care le scoateți înainte să pasați supa)
Preparare
  1. Ceapa se taie în bucăți mari.
  2. Dovleacul și perele se curăță de coajă și de semințe și se taie și ele în cuburi mari.
  3. Se pune o oală pe foc și în ea se călește ceapa împreună cu untul, în jur de 5 minute, până când ceapa se înmoaie.
  4. Se adaugă cuburile de dovleac și pere, pătrunjelul, supa (sau apa și legumele), sare, piper și nucșoara. Se fierb în jur de 30-40 de minute, până când dovleacul se înmoaie.
  5. Daca ați pus și alte legume la fiert (morcovi, păstărnac, țelină), se scot din oala pentru a nu schimba foarte mult gustul final al supei.
  6. Supa se pasează cu un blender și apoi se adaugă smântână lichida și se mixează din nou. Se potrivește de sare și se servește cu puțină brânză de capră sau gorgonzola și crutoane.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Supa de dovleac si lapte de cocos de casaSupa de dovleac si lapte de cocos de casa
  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Miso ramen cu puiMiso ramen cu pui
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac

Filed Under: fel principal, recomandari, supa Tagged With: dovleac, pere, supa

Previous Post: « Prăjitură simplă cu prune
Next Post: Salată cu morcovi, mere și dressing de tahini »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Mai multe calatorii →

Deserturi

Batoane vegane cu ciocolata si arahide

Babka cu Nutella si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Granola sau muesli copt :)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·