• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)

04/10/2022 By Andreea 1 Comment

Despre rețeta de salmon bites am aflat de la prietena mea, Laura. Iar când am căutat să văd despre ce e vorba, am zis că trebuie să o încerc, căci părea foarte gustoasă. Am combinat câteva idei găsite pe net și am făcut salmon bites de 3 ori până acum, ca să găsesc varianta ideală a modalității de preparare, dar și pentru că mi-au plăcut atât de mult încât chiar aș putea să le mănânc săptămânal.

Partea cea mai surprinzătoare a fost că aceste salmon bites i-au plăcut și Petrei foarte mult (și a cerut 2 porții suplimentare), dar și lui Madalin, care a zis ‘uite, în varianta asta pot să mănânc și eu somon cu poftă‘ :)). Așa că declar această rețetă câștigătoarea unui loc pe lista noastră de rețete preferate.

Vă spuneam că am gătit în 3 moduri diferite acest somon glazurat. Prima oară l-am copt mai întâi la Airfryer, a doua oară l-am prăjit doar în tigaie, iar a treia oară l-am copt mai întâi în cuptor, că apoi să îl glazurez în tigaie. Mie mi-au plăcut prima și ultima variantă. Atunci când l-am prăjit doar în tigaie, somonul s-a cam destrămat, iar sosul nu a avut timp să se închege suficient. A ieșit bun la gust și așa, dar că textură, prefer variantele de gătit somonul mai întâi în Airfryer sau în cuptor.

Ca garnitură, am pus lângă salmon bites, orez basmati, broccoli și edamame sau fasole verde păstăi. Cred că ar mai merge bine și cu niste tăiței de orez, cu sparanghel, pak choi, sau spanac ușor sotat.

Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
20 mins
Timp total
35 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 300 gr file de somon fără piele
  • o lingură de ulei de măsline
  • ½ linguriță usturoi granulat
  • ½ linguriță boia dulce
  • 70 ml sos de soia
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • o linguriță de miere
  • o lingură de ghimbir ras
  • 3 caței de usturoi zdrobiți
Pentru garnitură
  • 150 gr orez basmati
  • 400 gr broccoli
  • 200 gr fasole păstăi sau boabe de edamame (pot fi congelate)
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade cu ventilație (alternativ, puteți folosi Airfryer-ul, care nu necesită preîncălzire).
  2. Într-un castron se amestecă sosul de soia, zeama de lămâie, mierea, ghimbirul ras și usturoiul zdrobit.
  3. Somonul se taie în cuburi cu latura de aprox. 3 cm. Bucățile se pun într-un bol și se amestecă cu uleiul de măsline, usturoiul granulat și boia.
  4. Somonul se așază pe o tava cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coace 10 minute la 180 de grade cu ventilație. Alternativ, puteți coace somonul în Airfryer 8 minute la 160 de grade. O a treia variantă este să prăjiți somonul (cu 1-2 linguri de ulei) în tigaie, timp de aprox. 5 minute (pe toate părțile) și apoi adăugați sosul de soia în tigaie și mai prăjiți încă 10 minute, până se încheagă sosul.
  5. Se pune la fiert orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu îl clătesc bine sub jet de apă și îl pun cu o cantitate de apă în proporție de 1:1 (orez:apă) în multicooker. Setez presiunea 'Low' și pornesc programul Manual pentru 1 minut. Las presiunea să se elibereze automat timp de 5 minute, apoi o eliberez eu manual.
  6. Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește, se pun buchețelele de broccoli și se fierb 7-10 minute. În ultimele 3-4 minute se adaugă păstăile de fasole sau boabele de edamame (congelate) peste broccoli. La final, scurgeți apa din oala și adaugăți sare. Opțional, puteți adăuga și o lingură de unt peste legumele calde.
  7. Se pune o tigaie (nu foarte mare) pe foc și se toarnă în ea sosul de soia amestecat cu restul ingredientelor. Se fierbe în jur de 10 minute la foc mic spre mediu, până când începe să scadă și să se închege. Se adaugă somonul copt în tigaie și se mai prăjește în sos în jur de 5 minute. Se întoarce pe toate părțile, pentru a se lipi sosul de el.
  8. Somonul glazurat se servește cu orezul și legumele fierte.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Tocana de peste si crevetiTocana de peste si creveti
  • Chiftelute de somon si quinoaChiftelute de somon si quinoa
  • Quiche cu sparanghel si somonQuiche cu sparanghel si somon
  • Supa suedeza de pesteSupa suedeza de peste

Filed Under: fel principal, peste & fructe de mare, retete Tagged With: broccoli, orez, peste, somon, sos soia

Previous Post: « Fasole cu cârnați la cuptor
Next Post: Pui cacciatore cu dovleac »

Reader Interactions

Comments

  1. Nabe says

    04/10/2022 at 12:29 pm

    Sună foarte bine. Cred că ar merge pus sosul de la început în cuptor cu tot cu somon și lăsat totul la cuptor vreo 20 de minute. Eu fac așa somon cu sos de soia și sirop de arțar.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…

Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Croissant French toast

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·