• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prăjitură franțuzească cu mere

10/11/2022 By Andreea 4 Comments

Dacă ești în căutarea unui desert cu mere ușor de făcut, cu ungrediente la îndemână și super gustos, atunci încearcă această rețetă de prăjitură franțuzească cu mere. Rețeta seamănă foarte mult cu prăjitura simplă cu prune, este untoasă, dar are o textură aproape ca o budincă datorită feliilor de mere care sunt distribuite în tot aluatul. E foarte, foarte bună, iar soțul meu, care ‘nu prea e cu deserturile cu mere’ a spus că asta e o prăjitură cu mere care i se pare excelentă.

Pe mine m-a inspirat o rețetă de-a lui David Lebovitz, la care am adus câteva modificări: am tăiat merele felii și nu cuburi, am redus cantitatea de zahăr, nu am pus rom și am presărat putină scorțișoară pe deasupra, deși David spune că rețeta autentică franțuzească nu include scorțișoară.


Prăjitură franțuzească cu mere
 
Print
Timp de preparare
25 mins
Timp de gatire
50 mins
Timp total
1 hour 15 mins
 
Portii: 8
Ingrediente
  • 4-5 mere (aprox. 1 kg)
  • 115 grame de unt
  • 110 gr făină albă
  • ¾ linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 120 gr zahăr alb
  • o lingură de extract de vanilie
Preparare
  1. Untul se topește și apoi se lasă să ajungă la temperatura camerei.
  2. Merele se curăță de coajă și de cotoare și se taie în felii subțiri.
  3. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
  4. Se unge o tavă rotundă cu diametru de 20 cm cu unt. Dacă nu aveți o tavă foarte antiaderenta sau care are pereți detașabili care nu se închid perfect, recomand să puneți în tavă o bucată de hârtie de copt, care să ajungă și pe pereți.
  5. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea.
  6. Într-un bol mare se pun ouăle și zahărul și se bat cu un mixer până când devin spumoase (aprox. 2 minute).
  7. Se adaugă extractul de vanilie, apoi se încorporează jumătate din cantitatea de făină amestecată cu praf de copt și se mixează ușor.
  8. Se toarnă jumătate din cantitatea de unt topit și se amestecă cu o spatulă.
  9. Se adaugă restul de făină și cel de unt și se omogenizează cu ajutorul spatulei.
  10. Se adaugă feliile de mere în aluat și se amestecă astfel încât aluatul să se distribuie bine printre felii.
  11. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează cu spatula.
  12. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 50-60 de minute (a mea a fost gata în 50).
  13. Se scoate tava din cuptor, se lasă la răcit 10 minute în tavă, apoi prăjitura se scoate și se lasă să ajungă la temperatura camerei.
  14. Se poate presăra cu scorțișoară.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Biscuiți cu parmezan și macBiscuiți cu parmezan și mac
  • Salată cu morcovi, mere și dressing de tahiniSalată cu morcovi, mere și dressing de tahini
  • Prăjitură simplă cu prunePrăjitură simplă cu prune
  • Prajitura cu afinePrajitura cu afine

Filed Under: desert, retete Tagged With: mere, prajitura, unt

Previous Post: « Pui cacciatore cu dovleac
Next Post: Ceapă murată »

Reader Interactions

Comments

  1. Ion says

    11/11/2022 at 10:21 pm

    Bun. Dar unde sunt merele?

    Reply
    • Andreea says

      12/11/2022 at 8:19 am

      Scuze, am scris gresit la punctul 10, dar am corectat acum si am scris unde se adauga merele in aluat.

      Reply
  2. Carmen says

    15/11/2022 at 6:03 pm

    Ce dimensiuni are tava pe care o folosești?

    Reply
    • Andreea says

      24/11/2022 at 8:26 am

      20 cm, am scris in reteta.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pancakes din banane si ou

Budinca de gris

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

Oua turcesti

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·