• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pasta de fasole alba si ardei copti

10/03/2022 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit reteta de pasta de fasole alba si ardei copti in aplicatia Feel Better a Ellei Mills (Deliciouslly Ella), din care ma inspir foarte des pentru retete vegane foarte creative si gustoase. Cred ca saptamanal incerc o reteta din aceasta aplicatie si toate mi-au placut pana acum.

Aceasta pasta de fasole alba si ardei copti se aseamana destul de mult cu un hummus, este vegana si e foarte versatila. Eu am pregatit-o de doua ori pana acum. Prima oara am mancat-o cu un platou de cruditati (morcovi, telina apio, castraveti, ardei gras, ridichi) si paine, iar a doua oara am mancat-o cu legume la cuptor (sfecla, pastarnac, morcovi si cartofi) si varza murata, iar ce a mai ramas am folosit intr-o salata cu linte din conserva, quinoa din conserva si legume coapte ramase de la cina din ziua precedenta.


Pasta de fasole alba si ardei copti
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp total
5 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • o conserva de fasole alba
  • 250 gr ardei copti (eu am folosit ardei kapia congelati, pe care i-am dezghetat, dar puteti folosi si ardei conservati la borcan)
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • o lingura de tahini (pasta de susan)
  • o lingura de ulei de masline
  • o lingura de apa
  • sare
Preparare
  1. Fasolea si ardeii se scurg bine de zeama si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor.
  2. Se mixeaza bine timp de 3-4 minute, pana se obtine o pasta fina.
  3. Se pastreaza intr-o caserola cu capac in frigider si rezista pana la o saptamana.
3.5.3251

 

Filed Under: aperitive, post, retete, vegan Tagged With: ardei, dip, fasole, post, vegan

Previous Post: « Supa de linte simpla (de post)
Next Post: Sparanghel cu oua si feta la cuptor »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chifle dulci cu stafide (cu maia)

Chec cu ricotta, portocală și mac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Briose cu afine si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chifteluțe cu sos curry

Mâncare de cartofi

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·