Am descoperit reteta de pasta de fasole alba si ardei copti in aplicatia Feel Better a Ellei Mills (Deliciouslly Ella), din care ma inspir foarte des pentru retete vegane foarte creative si gustoase. Cred ca saptamanal incerc o reteta din aceasta aplicatie si toate mi-au placut pana acum.
Aceasta pasta de fasole alba si ardei copti se aseamana destul de mult cu un hummus, este vegana si e foarte versatila. Eu am pregatit-o de doua ori pana acum. Prima oara am mancat-o cu un platou de cruditati (morcovi, telina apio, castraveti, ardei gras, ridichi) si paine, iar a doua oara am mancat-o cu legume la cuptor (sfecla, pastarnac, morcovi si cartofi) si varza murata, iar ce a mai ramas am folosit intr-o salata cu linte din conserva, quinoa din conserva si legume coapte ramase de la cina din ziua precedenta.
- o conserva de fasole alba
- 250 gr ardei copti (eu am folosit ardei kapia congelati, pe care i-am dezghetat, dar puteti folosi si ardei conservati la borcan)
- un catel de usturoi
- 2 linguri de zeama de lamaie
- o lingura de tahini (pasta de susan)
- o lingura de ulei de masline
- o lingura de apa
- sare
- Fasolea si ardeii se scurg bine de zeama si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu restul ingredientelor.
- Se mixeaza bine timp de 3-4 minute, pana se obtine o pasta fina.
- Se pastreaza intr-o caserola cu capac in frigider si rezista pana la o saptamana.
Leave a Reply