• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tort cu cocos și zmeură

14/12/2022 By Andreea 2 Comments

Am făcut acest tort cu cocos și zmeură de ziua Petrei și a fost tare apreciat de toată lumea. E simplu de făcut, nu e foarte dulce, iar aspectul e foarte drăguț.

Zmeură puteți folosi proaspătă sau congelată, dar puteți folosi și alte fructe în locul ei: ananas, mango, afine, coacăze, mure, căpșuni, chiar și clementine. Iar dacă nu aveți timp să pregătiți sosul de fructe, puteți folosi și un gem.

Eu nu am însiropat blatul, însă când l-am gustat mi-am dat seama că ar fi mers un pic însiropat, deci puteți face un sirop simplu cu apă și zahăr sau zeamă de portocale/ clementine și zahăr.

Tort cu cocos și zmeură
 
Print
Timp de preparare
40 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
1 hour 10 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
Pentru blat
  • 180 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahăr
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 170 gr făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 50 gr nucă de cocos rasă
Pentru sosul de zmeură
  • 250 gr zmeură proaspătă sau congelată
  • 50 gr zahăr
  • zeama de la o clementină
  • o lingură de amidon
Pentru cremă
  • 300 gr cremă de brânză la temperatura camerei
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 3-4 linguri de zahăr pudră
Pentru decor
  • 20 gr chips-uri de cocos
  • zmeură proaspată
  • bomboane Raffaello
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade (căldură sus și jos).
  2. Se pregătește o tavă rotundă cu diametru de 20 cm în care se pune hârtie de copt.
  3. Untul și zahărul se mixează cu un mixer 5-10 minute. Se adaugă ouăle pe rând și se mai mixează 4-5 minute.
  4. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cocosul ras. Se omogenizează aluatul și se toarnă în tava pregătită. Se coace timp de 30 de minute.
  5. După ce se scoate din cuptor se lasă la răcit, apoi se taie blatul în trei sau patru straturi.
  6. Într-o crăticioară se pun zmeura, 50 gr de zahăr și zeama de clementină. Se fierb până când zmeura se zdrobește.
  7. Se amestecă amidonul cu 2 linguri de apă călduță și se pune peste sosul de zmeură. Se amestecă bine și se mai fierbe până când amestecul incepe să se închege (1-2 minute). Se lasă la răcit.
  8. Se mixează bine crema de brânză cu untul și zahărul pudră.
  9. Pe feliile de blat se întind alternativ crema și sosul de zmeură. Tortul se unge pe toată suprafața cu cremă și se decorează cu chips-urile de cocos și zmeură proaspătă.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Porridge cu zmeura, nuci si cocosPorridge cu zmeura, nuci si cocos
  • Bezea cu lime, cocos si zmeuraBezea cu lime, cocos si zmeura
  • Tort de ciocolată cu mureTort de ciocolată cu mure
  • Cheesecake browniesCheesecake brownies

Filed Under: desert, retete Tagged With: cocos, tort, zmeura

Previous Post: « Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare
Next Post: Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare »

Reader Interactions

Comments

  1. Andreea-Bianca Grimm says

    10/11/2023 at 4:26 pm

    Bună! Oare ar fi ok sa folosesc pișcoturi însiropate în zeama de compot/ sirop în loc de blat? Mulțumesc!

    Reply
    • Andreea says

      27/11/2023 at 11:39 pm

      Nu am incercat, insa nu cred ca ar iesi rau.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Chifle dulci cu stafide (cu maia)

Banana bread cu nuci si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Frittata cu legume si feta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac

Mâncare de fasole cu sos de roșii

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·