Se amesteca chimionul cu garam masala si turmericul intr-un castronel.
Carnea se taie in cuburi mari si se pune intr-un castron. Peste ea se pun 2 lingurite din mixul de condimente, sare si piper si se maseaza bine toate bucatile.
Se pune o tigaie pe foc mediu spre mare si se topesc in ea 4 linguri de unt. Se adauga bucatile de carne si se rumenesc pe toate partile, timp de 10 minute.
Se toaca ceapa, se zdrobeste usturoiul, iar ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mica.
Cand s-a rumenit, carnea se scoate pe o farfurie.
In tigaie se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc timp de 2 minute, amestecand des.
Se adauga pasta de tomate, batonul de scortisoara si restul mixului de condimente. Se mai prajesc un minut.
Se adauga sosul de rosii, se pune si puiul in tigaie, se amesteca si se mai lasa la fiert timp de 12 minute.
Se adauga smantana, o lingura de unt, zeama de lamaie si sare. Se amesteca si se opreste focul.
Se serveste cu patrunjel tocat (sau coriandru proaspat), alaturi de orez basmati sau jasmine fiert sau painici naan.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/06/butter-chicken-pui-in-sos-de-rosii-si-unt.html