• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prajitura cu prune si bezea cu migdale

15/08/2018 By Andreea 27 Comments

Va prezint revelatia verii 2018: prajitura cu prune si bezea cu migdale. Am facut-o de doua ori pana acum si am mancat-o pe toata in cateva ore. Desigur, cu putin ajutor din partea unor prieteni, dar totusi, a fost o realizare. Blatul este foarte fraged si cu aroma de lamaie si cocos, prunele sunt zemoase si usor acrute, iar bezeaua e dulce si crocanta cu bucati de migdale coapte prin ea. Cred ca am spus suficient incat sa va conving sa o incercati.

Eu am fost vrajita de prajitura aceasta in momentul in care am vazut o poza pe Instagram si nici macar nu stiam ce contine. Ce m-a atras au fost straturile ce pareau a se combina perfect si imediat am inceput sa ma documentez. Ea se mai numeste prajitura Louise si este foarte cunoscuta in Noua Zeelanda, unde varianta cea mai intalnita este cea cu gem de zmeura. Eu am ajuns la reteta lui Ottolenghi, care se gaseste si in noua sa carte de deserturi, Sweet. Ottolenghi modifica reteta originala, foloseste prune in loc de zmeura, pune in blat cocosul care in mod normal se foloseste in bezea si in locul lui adauga fulgi de migdale usor prajiti, ceea ce mie mi se pare genial. Puteti folosi si alte fructe de vara cum ar fi piersici, caise sau cirese si cred ca merge bine chiar si cu diverse gemuri sau cu fructe congelate (dar bine scurse).

Am modificat si eu la randul meu putin reteta reducand cantitatile de coaja de lamaie si zahar din bezea. Am incercat varianta cu o lamaie intreaga rasa, ca in reteta, dar mi s-a parut ca aroma de lamaie era totusi prea puternica. Iar zaharul il incerc sa il reduc de unde pot, iar de data asta bezeaua a iesit foarte bine si cu o cantitate un pic mai mica. Daca vreti sa va limitati la 3 oua, puteti face bezeaua doar din cele 3 albusuri ramase dupa ce ati pus galbenusurile in blat. Eu asa am facut prima oara si nu a fost o problema, doar ca stratul de bezea a fost mai spectaculos cand l-am facut din patru albusuri. De asemenea, la o cantitate mai mica de bezea, trebuie redus putin si timpul de coacere. Cand am facut bezeaua din 3 albusuri, am bagat-o in cuptor la 180 de grade si s-a rumenit cam repede, asa ca dupa vreo 15 minute am scazut temperatura la 170. Cand am facut-o din 4 albusuri, am copt-o de la inceput la sfarsit la 180 de grade si a iesit cum o vedeti in poze. Daca vreti sa fiti siguri ca nu se rumeneste prea tare puteti sa coaceti la 170 de grade si in functie de cum arata dupa 30 de minute, o mai puteti lasa inca 5-10 minute, sau o scoateti daca e deja rumenita.


Prajitura cu prune si bezea cu migdale
 
Print
Timp de preparare
40 mins
Timp de gatire
60 mins
Timp total
1 hour 40 mins
 
Portii: 8
Ingrediente
Blat
  • 125 gr unt 85% grasime, la temperatura camerei, taiat in cuburi mici
  • 100 gr zahar alb
  • coaja de la o jumatate de lamaie bio
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr faina alba
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • un sfert de lingurita de sare
  • 20 gr fulgi de nuca de cocos
  • 80 ml lapte (3.5% grasime)
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 450 gr prune coapte
Bezea
  • 60 gr fulgi de migdale
  • 4 albusuri
  • un varf de cutit de sare (aprox ⅛ lingurita)
  • 150 gr zahar alb
  • o lingurita de otet (de mere sau vin)
  • o lingurita de amidon
Preparare
  1. Inainte de toate, asigura-te ca untul e moale, la temperatura camerei. Poti scoate si ouale din frigider in acelasi timp in care scoti untul.
  2. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pentru cuptorul electric, foloseste programul de caldura sus si jos.
  3. Intinde fulgii de migdale pe o tava in care ai pus hartie de copt si baga-i in cuptor pentru 5 minute, pana se rumenesc usor. Scoate tava si lasa fulgii sa se raceasca.
  4. Creste temperatura cuptorului la 180 de grade si pregateste o tava patrata cu de aproximativ 20x20 cm sau una rotunda cu diametrul de 20 sau 23 cm (ideal cu margine detasabila). Pune hartie de copt in tava.
  5. Intr-un castron pune untul taiat cubulete, zaharul si coaja de lamaie si bate-le cu mixerul cam 5-7 minute, pana cand consistenta devine cremoasa si aerata.
  6. Adauga pe rand cate un galbenus si mixeaza dupa fiecare.
  7. Cerne faina intr-un alt castron, adauga praful de copt, sarea, praful de copt si fulgii de cocos si amesteca-le bine.
  8. Cu mixerul pornit, adauga treptat ingredientele uscate peste crema de unt si alterneaza cu laptele si extractul de vanilie pana cand epuizezi intreaga cantitate. Amesteca 1-2 minute cu mixerul, pana cand aluatul se omogenizeaza.
  9. Transfera aluatul in tava pregatita si bag-o in cuptor pentru 25 de minute, pana cand se rumeneste usor. Testeaza blatul cu o scobitoare. Daca iese uscata, inseamna ca e copt.
  10. Spala prunele, sterge-le de apa, scoate-le samburii si taie-le in 4 sau 6 bucati, in functie de marime.
  11. Cand blatul e gata, scoate-l din cuptor si aseaza feliile de prune deasupra, cat mai uniform. Nu suprapune prunele, pentru ca vei obtine un strat prea apos sau prunele nu se vor coace suficient.
  12. Important: Daca folosesti o tava mai intinsa sau daca folosesti mai putin de 4 albusuri, vei obtine un strat de bezea mai subtire si atunci e posibil sa fie nevoie sa scazi temperatura cuptorului la 170 de grade. Daca vrei sa fii sigur ca nu se rumeneste prea tare, poti sa coci la 170 de grade si in functie de cum arata dupa 30 de minute, o mai poti lasa inca 5-10 minute, sau o scoti daca e deja rumenita.
  13. Pentru bezea, bate albusurile si sarea cu mixerul pana obtii o spuma lejera.
  14. Adauga zaharul, cate o lingura pe rand si mixeaza pana cand obtii o spuma teapana si lucioasa.
  15. Adauga otetul si amidonul si mai mixeaza cateva secunde, pana cand se amesteca bine.
  16. Pune migdalele peste bezea si amesteca usor cu o spatula, pana cand se distribuie egal.
  17. Toarna bezeaua peste blat si prune, intinde-o pe toata suprafata si baga tava inapoi in cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Verifica bezeaua dupa 20 de minute pentru a vedea daca s-a rumenit deja. In functie de grosimea stratului si de puterea cuptorului, este posibil sa se coaca mai repede.
  18. Lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 30 de minute - o ora inainte de a o scoate si a o taia.
3.5.3229

 

Articole asemanatoare:

  • Crumble cu prune si migdaleCrumble cu prune si migdale
  • Tort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste BazaarTort cu pere, migdale si ciocolata si 6 ani de Taste Bazaar
  • Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten)Prajitura cu pere, migdale si miere (fara gluten)
  • Bezea cu lime, cocos si zmeuraBezea cu lime, cocos si zmeura

Filed Under: desert, retete Tagged With: cocos, desert, fructe, migdale, prajitura, prune

Previous Post: « Tort de ciocolata si crema de cafea
Next Post: Crumble cu prune si migdale »

Reader Interactions

Comments

  1. Sonia says

    18/08/2018 at 1:59 pm

    Bezeaua s-a ars in 20 min (si nu 30) la 180 grade, iar prunele sunt tari :(. Sper sa nu se mai pacaleasca si altii

    Reply
    • Andreea says

      19/08/2018 at 8:03 am

      Buna, Sonia! Imi pare rau ca nu a iesit bezeaua conform indicatiilor. Ce pot sa iti spun in urma multor experimente culinare este ca nu intotdeauna temperatura si modul de copt este optim pentru fiecare cuptor. Am patit si eu ca la anumite retete pe care le-am urmat sa am un blat necopt sau sa se rumeneasca prea tare dupa ce am urmat reteta intocmai. Cuptoarele sunt foarte diferite, am observat si eu asta de la cuptor la cuptor, cu atat mai mult daca e un cuptor pe gaz. De aceea trebuie sa adaptezi temperatura si modul de coacere in functie de cum stii ca functioneaza cuptorul tau. De exemplu, in reteta originala, fulgii de migdale se coc 10 minute. Eu pe ai mei i-am vazut rumeniti dupa 5 minute si i-am scos, asa ca am pastrat in reteta timpul de coacere care a functionat la mine.
      Specific pentru reteta asta, conteaza si cat de gros este stratul de bezea, iar aste depinde inclusiv de tava pe care o folosesti (cat de mult se intinde bezeaua in ea). Eu prima oara l-am facut din 3 albusuri si bezeaua s-a rumenit cam tare, dar nu s-a ars. A doua oara l-am facut din 4 albusuri si a ramas mult mai alba cand am scos-o din cuptor. Legat de prune, e posibil sa fi fost necoapte, taiate prea gros sau suprapuse. Ce pot sa iti spun este ca am primit foarte multe poze cu prajitura facuta exact dupa reteta aceasta si toate aratau foarte bine, cu bezeaua coapta ok. Multumesc pentru feedback! Voi adauga in reteta o completare legata de setarea temperaturii.

      Reply
      • Liliana says

        27/09/2020 at 5:33 pm

        Multumesc Andreea pentru rabdarea cu care i-ai raspuns Soniei. Si detaliile din comentariu sunt utile. Va salut pe amandoua.

        Reply
        • Andreea says

          01/12/2020 at 1:03 pm

          Cu drag! 🙂

          Reply
    • Cristina says

      14/09/2020 at 6:17 pm

      La prajituri trebuie sa te uiți continuu, iar retetele trebuie respectate, intr-adevăr, dar timpi de coacere sunt diferiți de la cuptor la cuptor. Eu bezeaua mea am copt-o la 150 de grade fără ventilator. Data viitoare supraveghează-o mai bine și îți va ieși.

      Reply
  2. Ione says

    19/08/2018 at 6:48 pm

    Arata foarte bine prajitura si as vrea sa o fac si eu zilele urmatoare. Insa, am nevoie de cateva lamuriri. Dupa ce blatul este gata, se pun prunele si se baga la cuptor? Sau se pun prunele, se bate bezeaua intre timp si se pune peste prune si abia atunci se baga din nou in cuptor? Amidonul si otetul ce rol au? Nu am facut niciodata bezea si as vrea sa stiu daca e musai sa folosesc amidonul sau nu (nu am acasa amidon si vrea sa stiu daca trebuie neaparat sa cumpar sau nu, mai ales ca e posibil sa nu am la ce sa-l mai folosesc). Multumesc frumos pentru lamuriri! ?

    Reply
    • Andreea says

      19/08/2018 at 7:17 pm

      Buna, Ione! Dupa ce blatul e gata, se pun prunele, apoi se bate bezeaua, se adauga peste prune si se baga la copt. Amidonul si otetul au rolul de a stabiliza bezeaua si a o mentine pufoasa si teapana. Nefiind o prajitura foarte pretentioasa, nu cred ca e absolut necesar sa le folosesti. Dar daca ai otet, pune-l macar pe el. Spor la prajiturit! Astept sa-mi spui cum ti s-a parut :).

      Reply
  3. Gloria says

    19/08/2018 at 9:18 pm

    Este delicioasa prajitura! Am facut-o intr-o tava de 30/30 si am marit cantitatea de ingrediente cu 1/2. Dupa 10 minute la 180 de grade bezeaua era destul de rumenita, asa ca am redus la 150 si am lasat-o inca 20-25 min. La final am revenit la 180 de grade de teama sa nu ramana cruda. Am cuptor electric, iar blatul s-a copt foarte bine dupa instructiunile din reteta, deci ma gandesc totusi ca temperatura la care se coace bezeaua poate ar trebui sa fie mai mica.

    Reply
    • Andreea says

      22/08/2018 at 12:51 pm

      Buna, Gloria! Multumesc pentru mesaj, ma bucur ca ti-a placut prajitura. Sa stii ca si eu am patit ca prima oara sa se rumeneasca cam tare bezeaua la 180 de grade si atunci am scazut la 170, dar a doua oara, cand am avut cantitate de bezea mai mare (cea din reteta, de 4 albusuri), s-a copt bine la 180. Bezeaua e in general mai pretentioasa decat un blat si daca la blat nu observi mari diferente intre 170 si 180 de grade, la bezea se poate vedea usor o diferenta. Oricum, multumesc de feedback, o sa mai includ in articol recomandarea de a coace la mai putine grade chiar daca nu reduci cantitatea de albusuri.

      Reply
  4. Mihaela Negrescu says

    21/08/2018 at 6:51 pm

    A iesit o super prajitura!! Am folosit o tava mai mare si nu a iesit atat de inalta, dar in rest nu am cuvinte cate de buna a iesit!! Multumesc pentru reteta!!

    Reply
    • Andreea says

      22/08/2018 at 12:52 pm

      Cu drag si iti multumesc mult pentru mesaj, Mihaela!

      Reply
  5. Alexandra says

    22/08/2018 at 8:18 am

    Am facut si eu ieri aceasta prajitura si vreau sa spun ca iesit suuuper! Bezeaua am facut- o din cele 3 albusuri si a fost mai mult decat suficient. Nu am avut fulgi de migdale sa pun in ea, am pus tot fulgi de cocos, dar rezultatul final a fost bestial.

    Reply
    • Andreea says

      22/08/2018 at 12:52 pm

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut, Alexandra! Sa stii ca nici eu nu mai am fulgi de migdale si tot la fulgi de cocos m-am gandit pentru a-i inlocui.

      Reply
  6. Mada says

    11/09/2018 at 1:13 pm

    Am făcut și eu prăjitura. Prima dată cu prune, a doua oară cu pere. Mi-a plăcut mai mult cea cu pere, deși eu iubesc prunele. Voiam să te întreb: cum ar trebui să fie la final bezeaua? A mea era moale, de fiecare dată așa a ieșit. Mă așteptam să iasă tare. Oare am greșit ceva?

    Reply
    • Andreea says

      12/09/2018 at 9:03 am

      Buna, Mada! Ma bucur ca ti-a placut prajitura. Bezeaua ar trebui sa fie crocanta deasupra si moale in interior. Nu prea aveai ce sa gresesti, dar daca si stratul de deasupra e moale si nu e nici macar un pic rumenit, inseamna ca temperatura sau timpul de coacere nu a fost suficient. Daca a stat 30 de minute la 180 de grade, ea ar trebui sa fie bine coapta si implicit putin crocanta deasupra. Daca ai pus mai multe albusuri sau diametrul tavii e mai mic, iar grosimea bezelei a devenit mai mare, atunci e posibil sa fie nevoie sa o tii un pic mai mult la copt.

      Reply
      • Mada says

        13/09/2018 at 10:35 am

        A fost crocantă deasupra și moale în interior. M-am liniștit acum! Mulțumesc mult de răspuns.

        Reply
        • Andreea says

          14/09/2018 at 11:39 am

          Cu drag! 🙂

          Reply
  7. Vio says

    30/09/2018 at 12:28 am

    Buna, azi am incercat reteta ta si mi-a iesit super. Nici nu a rezistat o oră…A și dispărut din tava. Foarte buna?

    Reply
    • Andreea says

      01/10/2018 at 11:40 am

      Multumesc pentru mesaj, Vio! Ma bucur tare mult ca ti-a placut :).

      Reply
  8. Valentina Savu says

    18/02/2020 at 2:34 pm

    am o intrebare, daca blatul e deja copt si pt a se coace bezeaua il mai introducem apoi inca 30 de min la cuptor nu se coace prea tare ?

    Reply
    • Andreea says

      23/02/2020 at 12:08 pm

      Nu, nu se coace prea tare :).

      Reply
  9. Gabriela says

    16/09/2020 at 9:53 pm

    Oare daca as inlocui faina cu faina de migdale, ar rezista blatul atata in cuptor, pana se coace bezeaua?

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:07 pm

      Din pacate nu stiu sa iti raspund, nu am incercat.

      Reply
  10. Ramona says

    21/09/2020 at 3:06 pm

    Bună Andreea! Pot omite fulgii de cocos din blat? Va ieși diferită textura lui? Eventual i-aș putea înlocui cu migdale mărunțite?

    Iti mulțumesc!

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:03 pm

      Da, cred ca ii poti omite fara probleme. Nu cred ca lipsa lor va afecta textura, doar aroma.

      Reply
  11. Natalia says

    08/10/2020 at 8:55 am

    Foarte interesanta si originala reteta! Fiind fan prune, demult am tot vrut sa o incerc. Am facut unele modificari eliminand zaharul si untul, dar oricum a iesim dementiala! Multumim pentru reteta, Andreea!

    Reply
    • Andreea says

      14/10/2020 at 1:05 pm

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de unt cu usturoi și vin alb.
Am încins în tigaie o lingură de unt și o lingură de ulei de măsline, am pus 4 căței de usturoi feliați subțire și i-am călit vreo 2 minute. Am adăugat cam 500 gr de creveți congelați, 100 ml de vin alb și sare. Am prăjit creveții cam 3 minute pe fiecare parte, până când s-au făcut roz și s-a pătruns carnea, apoi am oprit focul. Am adăugat în tigaie 200 gr de tagliatelle fierte, cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pătrunjel și am ras parmezan pe deasupra. Am amestecat bine totul și cina a fost gata în 20 de minute.
.
.
.
.
.
#shrimp #shrimppasta #quickdinner #inmykitchen #hereismyfood #garlicbuttershrimp #tablesituation #goodmoodfood #ourfoodstories
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Briose cu ciocolata

Inghetata de vanilie cu zmeura

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Shakshuka

Mic dejun sanatos: pasta de masline, painici din seminte si lapte de orez

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chilli con carne

Tocana de pui cu mazare si piure gratinat

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·