Cheesecake brownies
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 85 gr unt taiat cuburi
  • 115 gr ciocolata neagra, tocata
  • 130 gr zahar alb
  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • 70 gr faina alba
  • o lingura de cacao
  • un varf de lingurita de sare
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 80 gr ciocolata neagra, tocata
  • 200 gr crema de branza la temperatura camerei
  • un galbenus mare
  • 75 gr zahar alb
  • o lingurita de extract de vanilie
  • o mana de zmeura proaspata sau congelata
Preparare
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste o tava de cuptor cu hartie de copt. Tava ar trebui sa aiba in jur de 23x23 cm, conform indicatiilor lui David. Tava mea are 27x18 cm.
  2. Intr-o oala medie, cu fund gros, se topeste untul cu cele 115 gr de ciocolata direct pe foc, amestecand des.
  3. Cand untul si ciocolata s-au omogenizat, se ia oala de pe foc, se adauga zaharul si se mixeaza cu un mixer de mana timp de 1-2 minute.
  4. Se adauga ouale si se mai mixeaza un minut.
  5. Se adauga faina, cacaoa, sarea si o lingurita de extract de vanilie si se omogenizeaza.
  6. Se incorporeaza cele 80 gr de ciocolata tocata si se toarna aluatul in tava.
  7. Se mixeaza crema de branza cu galbenusul, 75 gr de zahat si o lingurita de extract de vanilie timp de 2 minute, pana cand se obtine o crema aerata.
  8. Se pune crema deasupra aluatului, cate o lingura plina din loc in loc. Se intinde cu o spatula, creand un model marmorat, aducand peste crema si putin aluat de brownie.
  9. Se asaza zmeura din loc in loc si se baga tava in cuptor pentru 35-40 de minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/03/cheesecake-brownies.html