• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

18/12/2022 By Andreea 5 Comments

Ciocolata de casă e desertul la care apelez cel mai des când vreau să fac rapid ceva dulce pentru o sărbătoare sau pentru a duce cadou când merg în vizită undeva. Și pentru că am făcut de atât de multe ori ciocolata clasică, cu cacao, de data asta am vrut să încerc o combinație nouă: ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare. E un desert care sigur va fi apreciat de toți prietenii (adulți, desigur).
Se face super ușor și partea bună este că rezistă mult timp la frigider, asta dacă nu e devorat rapid.

Eu am folosit Baileys Original, dar cei de la Baileys au lansat și varianta Baileys Deliciously Light, cu 40% mai puțin zahăr și 40% mai puține calorii, numai bun dacă vă doriți o băutură sau un desert ceva mai lejer.
Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
20 mins
 
Ingrediente
  • 140 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • 40 ml apă
  • 70 ml Baileys Original
  • 350 gr lapte praf
  • 50 gr merișoare
  • 50 gr fistic
Preparare
  1. Într-o crăticioară se pun apa, zaharul și untul și se aduc la punctul de fierbere.
  2. După ce zaharul s-a topit, se ia oala de pe foc, iar lichidul se toarnă într-un castron și se lasă să ajungă aproape de temperatura camerei. În acest timp se mai amestecă din când în când pentru a nu se face crustă deasupra.
  3. După ce s-a răcit lichidul, se adaugă Baileys și se amestecă bine.
  4. Laptele praf se cerne printr-o sită deasă. Peste el se toarnă treptat lichidul, amestecând în același timp.
  5. Se adaugă merișoarele și fisticul și se transferă totul într-o caserolă cu hârtie de copt (se poate da și formă de baton, într-o bucată de folise alimentară).
  6. Se presează bine compoziția in caserolă și se netezește cu o spatulă de silicon. Se presară câteva merișoare și bucăți de fistic deasupra.
  7. Caserola se acoperă cu un capac și se bagă în frigider, ideal până a doua zi, ca să se întărească bine.
  8. Bucata de ciocolată se taie în bucăți mai mici și apoi se păstrează la rece.
3.5.3251

*Acest articol a fost realizat în parteneriat cu Baileys.

Filed Under: desert, retete Tagged With: ciocolata de casa, fistic, merisoare

Previous Post: « Tort cu cocos și zmeură
Next Post: Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan »

Reader Interactions

Comments

  1. Teodora says

    27/03/2023 at 4:51 pm

    Fisticul trebuie sa fie crud?

    Reply
    • Andreea says

      20/04/2023 at 11:06 am

      Poate fi atat crud cat si prajit.

      Reply
  2. B. Georgeta says

    23/08/2023 at 12:08 am

    Ma aflu în Saudi Arabia și aici nu am descoperit un lapte praf cu care sa fac ciocolata. DACA, DIN ÎNTÂMPLARE IMI VEDE CINEVA MESAJUL SI MA POATE AJUTA CU UN SFAT, IL ASTEPT CU NERĂBDARE.

    Reply
  3. Mika says

    18/04/2025 at 11:55 am

    Daca nu as vrea sa folosesc Bailey cu ce as putea inlocui?

    Reply
    • Andreea says

      06/06/2025 at 12:04 pm

      Poti sa nu il adaugi si sa compensezi cantitatea cu apa.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Vacanta foodie la Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort cu cirese si ciocolata

Clatite

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Budinca de chia cu lapte de cocos

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·