• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

18/12/2022 By Andreea Leave a Comment

Ciocolata de casă e desertul la care apelez cel mai des când vreau să fac rapid ceva dulce pentru o sărbătoare sau pentru a duce cadou când merg în vizită undeva. Și pentru că am făcut de atât de multe ori ciocolata clasică, cu cacao, de data asta am vrut să încerc o combinație nouă: ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare. E un desert care sigur va fi apreciat de toți prietenii (adulți, desigur).
Se face super ușor și partea bună este că rezistă mult timp la frigider, asta dacă nu e devorat rapid.

Eu am folosit Baileys Original, dar cei de la Baileys au lansat și varianta Baileys Deliciously Light, cu 40% mai puțin zahăr și 40% mai puține calorii, numai bun dacă vă doriți o băutură sau un desert ceva mai lejer.
Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
20 mins
 
Ingrediente
  • 140 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • 40 ml apă
  • 70 ml Baileys Original
  • 350 gr lapte praf
  • 50 gr merișoare
  • 50 gr fistic
Preparare
  1. Într-o crăticioară se pun apa, zaharul și untul și se aduc la punctul de fierbere.
  2. După ce zaharul s-a topit, se ia oala de pe foc, iar lichidul se toarnă într-un castron și se lasă să ajungă aproape de temperatura camerei. În acest timp se mai amestecă din când în când pentru a nu se face crustă deasupra.
  3. După ce s-a răcit lichidul, se adaugă Baileys și se amestecă bine.
  4. Laptele praf se cerne printr-o sită deasă. Peste el se toarnă treptat lichidul, amestecând în același timp.
  5. Se adaugă merișoarele și fisticul și se transferă totul într-o caserolă cu hârtie de copt (se poate da și formă de baton, într-o bucată de folise alimentară).
  6. Se presează bine compoziția in caserolă și se netezește cu o spatulă de silicon. Se presară câteva merișoare și bucăți de fistic deasupra.
  7. Caserola se acoperă cu un capac și se bagă în frigider, ideal până a doua zi, ca să se întărească bine.
  8. Bucata de ciocolată se taie în bucăți mai mici și apoi se păstrează la rece.
3.5.3251

*Acest articol a fost realizat în parteneriat cu Baileys.

Articole asemanatoare:

  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare
  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic
  • Ciocolata de casaCiocolata de casa
  • Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)

Filed Under: desert, retete Tagged With: ciocolata de casa, fistic, merisoare

Previous Post: « Tort cu cocos și zmeură
Next Post: Ciuperci la cuptor cu oțet balsamic și parmezan »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake cu dulce de leche, fistic si zmeura

Cheesecake raw cu dovleac

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua posate cu sos de mustar

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·