Ciocolata de casă e desertul la care apelez cel mai des când vreau să fac rapid ceva dulce pentru o sărbătoare sau pentru a duce cadou când merg în vizită undeva. Și pentru că am făcut de atât de multe ori ciocolata clasică, cu cacao, de data asta am vrut să încerc o combinație nouă: ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare. E un desert care sigur va fi apreciat de toți prietenii (adulți, desigur).
Se face super ușor și partea bună este că rezistă mult timp la frigider, asta dacă nu e devorat rapid.
Eu am folosit Baileys Original, dar cei de la Baileys au lansat și varianta Baileys Deliciously Light, cu 40% mai puțin zahăr și 40% mai puține calorii, numai bun dacă vă doriți o băutură sau un desert ceva mai lejer.
Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Ingrediente
- 140 gr zahăr
- 100 gr unt
- 40 ml apă
- 70 ml Baileys Original
- 350 gr lapte praf
- 50 gr merișoare
- 50 gr fistic
Preparare
- Într-o crăticioară se pun apa, zaharul și untul și se aduc la punctul de fierbere.
- După ce zaharul s-a topit, se ia oala de pe foc, iar lichidul se toarnă într-un castron și se lasă să ajungă aproape de temperatura camerei. În acest timp se mai amestecă din când în când pentru a nu se face crustă deasupra.
- După ce s-a răcit lichidul, se adaugă Baileys și se amestecă bine.
- Laptele praf se cerne printr-o sită deasă. Peste el se toarnă treptat lichidul, amestecând în același timp.
- Se adaugă merișoarele și fisticul și se transferă totul într-o caserolă cu hârtie de copt (se poate da și formă de baton, într-o bucată de folise alimentară).
- Se presează bine compoziția in caserolă și se netezește cu o spatulă de silicon. Se presară câteva merișoare și bucăți de fistic deasupra.
- Caserola se acoperă cu un capac și se bagă în frigider, ideal până a doua zi, ca să se întărească bine.
- Bucata de ciocolată se taie în bucăți mai mici și apoi se păstrează la rece.
*Acest articol a fost realizat în parteneriat cu Baileys.
Teodora says
Fisticul trebuie sa fie crud?
Andreea says
Poate fi atat crud cat si prajit.
B. Georgeta says
Ma aflu în Saudi Arabia și aici nu am descoperit un lapte praf cu care sa fac ciocolata. DACA, DIN ÎNTÂMPLARE IMI VEDE CINEVA MESAJUL SI MA POATE AJUTA CU UN SFAT, IL ASTEPT CU NERĂBDARE.