• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată de morcovi cu quinoa

13/05/2025 By Andreea Leave a Comment

Dacă v-ați plictisit de clasicele garnituri de orez sau cartofi lângă carne sau pește, trebuie să încercați această salată de morcovi cu quinoa. Este consistentă, fresh și aromată și rezistă bine în frigider 2-3 zile.
Noi am mâncat-o alaturi de pulpe de pui la cuptor și de un file de pește tras la tigaie, dar poate fi mâncată și cu niște feta sau brânză de capră, cu niște ton din conservă sau chiar și așa simplă, dacă doriți o variantă de post.


Salată de morcovi cu quinoa
 
Print
Timp de preparare
25 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 3 morcovi mari
  • 120 gr quinoa fiartă
  • 40 gr migdale
  • 4 curmale (eu am folosit Medjool)
  • 30 gr pătrunjel proaspăt
  • 5-10 gr mentă proaspătă
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • o lingură ulei de măsline
  • ¼ linguriță de chimion
  • sare, piper
Preparare
  1. Dacă nu aveți quinoa fiartă (se găsește și la conservă, în magazine), începeți prin a fierbe quinoa. Mai întâi, quinoa se pune într-o sită și se clătește foarte bine sub jet de apă.
  2. Eu folosesc o proporție de 1:1 (quinoa: apă) și o fierb în multicooker, sub presiune, 3 minute, las 5 minute aparatul sa elibereze presiunea, apoi eliberez manual presiunea rămasă. Pentru a o fierbe în oală, pe plită, se folosește de obicei o proporție de 1:2 (quinoa: apă), se aduce la punctul de fierbere, apoi se acoperă cu capac și se fierbe in jur de 12 minute la foc mic. Se lasă apoi la răcit.
  3. Migdalele se prăjesc 5-7 minute într-o tigaie fără ulei și după ce se rumenesc se lasă la răcit, apoi se toacă grosier.
  4. Morcovii se rad prin răzătoarea mare și se pun într-un castron.
  5. Curmalele se taie în cuburi mici, pătrunjelul și menta se toacă foarte mărunt. Se pun toate în castron, peste morcovi. Se adaugă quinoa răcită și migdalele.
  6. Într-un borcan mic se pun zeama de lămâie, uleiul, chimionul, sarea și piperul, se infileteaza capacul și se agită bine borcanul. Se toarnă dressing-ul peste salată și se amestecă bine. Se mai adaugă sare daca e nevoie.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salată de broccoli cu quinoaSalată de broccoli cu quinoa
  • MuhammaraMuhammara
  • Salată cu fasole și roșii uscateSalată cu fasole și roșii uscate
  • Supă de linte cu dovleacSupă de linte cu dovleac

Filed Under: retete, salate Tagged With: migdale, morcovi, post, quinoa, vegan

Previous Post: « Cartofi dulci umpluți
Next Post: Waffles cu maia »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Babka cu Nutella si ciocolata

Cornulete fragede cu magiun de prune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Scones cu afine

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·