• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Prajitura cu migdale si sirop de portocale rosii

14/04/2011 By Andreea 2 Comments

   Inca un desert… Somebody stop me! :))
   Stiu ca voi nu va suparati dar eu incep sa ma ingrijorez :P. Pentru ca trebuie sa le si mananc :-S.
   Cumva trebuie sa fac sa gasesc niste alternative dietetice dar la fel de apetisante. Am inceput sa ma documentez despre variante mai sanatoase si diversificate, dar despre asta, va voi povesti mai mult un pic mai tarziu.
   Acum ma intorc la super simplul desert facut din:
120 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
2 oua
o lingura de coaja de portocala rosie
150 gr faina de migdale (migdale macinate foarte fin)
100 gr gris
50 ml suc de portocale rosii


   Am mai avut nevoie de 250 ml de suc de portocale rosii si 100 gr de zahar pentru sirop.

 
   Mai intai am incalzit cuptorul si am acoperit o oala cu o bucata de hartie de copt pe care am uns-o cu unt. Tava cu margini detasabile mi s-a parut prea intinsa pentru portia de aluat si n-am vrut sa iasa prea subtire prajitura.
   Am amestecat cu mixerul untul si zaharul pana cand au capatat o textura cremoasa. Am adaugat ouale pe rand si le-am omogenizat bine. Intr-un alt castron am amestecat bine faina de migdale si grisul. Le-am incorporat treptat, alternativ cu sucul de portocale in mixul cu unt si zahar.

   Am pus aluatul in tava si l-am copt cam 40 de minute la foc mic pana cand s-a rumenit si am facut, evident, testul cu scobitoarea :). A iesit uscata din blat, am oprit focul :D. L-am lasat sa se raceasca.

    Pentru sirop, am pus sucul de portocale si zaharul la fiert pentru aproximativ 10 minute pana s-a legat. Am amestecat destul de des ca sa nu se caramelizeze.
    Dupa ce si siropul s-a racit, in timp ce blatul era inca in tava, am turnat siropul peste el. Am bagat prajitura la frigider cam o ora.

     Am pregatit 100 ml de frisca din frisca lichida pe care am amestecat-o cu 3 linguri de suc de portocale pentru a orna tortuletul. Nu prea imi place frisca asta. Mi se pare artificiala si nesanatoasa daaar…spre rusinea si supararea mea, ultima oara cand am incercat sa fac frisca din smantana si zahar, a iesit prea moale :(.
   Promit ca o sa incerc sa o fac asa cum trebuie sau macar sa gasesc o alternativa sanatoasa :).

   Mi-a placut mult de tot la prajitura asta textura usor sfaramicioasa si gustul delicat de migdale combinat cu portocale rosii. Super simpla si usoara (mai ales daca renuntam la frisca :)).

 
   Eu nu am gasit portocale rosii in magazinele de la noi, asa ca mi le-am importat direct din Sicilia :). Dar cred ca pot fi inlocuite cu succes in reteta asta si de portocale portocalii :).

Timp: o ora
Portii: 10
Costuri: 15 ron  

Unde gasiti

  • faina de migdale am luat tot din Italia, dar am citit ca poate fi facuta din migdale decojite, macinate prin masina de macinat nuci (eventual date apoi si prin rasnita pentru a fi cat mai fina) sau intr-un robot de bucatarie puternic.

Update: am gasit faina de migdale (migdale macinate) la Kaufland la pungute de aprox 250-300 gr si costa in jur de 4-5 ron.

Articole asemanatoare:

  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea
  • O noua aniversare, un nou tortO noua aniversare, un nou tort
  • Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)Tort de ciocolata cu maia si crema de alune (fara lactate)
  • Prajitura cu portocale rosii la aniversarePrajitura cu portocale rosii la aniversare

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, portocale, tort

Previous Post: « Tagliatelle de casa cu sos alb si sparanghel
Next Post: Pui dulce acrisor cu orez negru »

Reader Interactions

Comments

  1. raluka says

    21/11/2011 at 4:52 am

    arata superb!pana la urma ce diaametru avea oala in kare ati copt?

    Reply
  2. Andreea says

    24/11/2011 at 9:25 am

    buna Raluka! cred ca tava avea 24 sau 26 de cm. nu mai tin minte in care din cele doua am facut-o 🙁

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata

Mucenici moldovenești

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·