• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată cu fasole și roșii uscate

31/01/2025 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit această salată cu fasole și roșii uscate anul trecut și a devenit instant preferata mea, am făcut-o de 4 ori într-o lună. Este o salată acrișoară, ceea ce mie îmi place foarte mult, însă dacă voi nu sunteți mari iubitori de acru, puteți reduce din cantitatea de oțet balsamic sau zeamă de lămâie din dressing.

Se poate mânca simplă, în varianta de post, sau puteți adăuga sardine sau ton din conservă, piept de pui la grătar, somon copt sau afumat, tofu ori falafel.


Salată cu fasole și roșii uscate
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 250 gr de fasole din conservă (mie îmi place să folosesc fasole albă cu bob mare)
  • un ardei kapia tăiat cubulețe
  • 150 gr de roșii cherry taiate pe jumătate
  • 100 gr de anghinare din conservă
  • un morcov ras
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 2 fire de ceapă verde
  • 10 jumătăți de roșii uscate tăiate mărunt
Pentru dressing
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • jumătate de linguriță muștar
  • o linguriță de miere
  • jumătate de linguriță de oregano uscat
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute (opțional)
Preparare
  1. Pentru dressing se pun într-un borcan toate ingredientele, se închide capacul și se agită bine borcanul, până când ingredientele se omogenizează.
  2. Într-un bol se pune fasolea bine scursă (se poate și clăti cu apă), anghinarea tăiată în bucăți medii, morcovul ras, roșiile cherry tăiate, ardeiul tocat în cubulete, roșiile uscate tăiate mărunt, pătrunjelul tocat, și ceapa verde tăiată mărunt. Se presară cu puțină sare.
  3. Se adaugă dressing-ul și se amestecă totul.
  4. Opțional, puteți adăuga ton sau sardine din conservă, piept de pui la grătar, somon afumat, tofu sau falafel.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Tocană de fasole cu ciuperciTocană de fasole cu ciuperci
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Supa de conopida, fasole si porumbSupa de conopida, fasole si porumb
  • Salată de morcovi cu quinoaSalată de morcovi cu quinoa

Filed Under: retete, salate Tagged With: fasole, post, rosii uscate, salata, vegan

Previous Post: « Salată cu linte, cartofi dulci și ceapă murată
Next Post: Ricotta dip »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Muntenia brunch la Urlati

Mai multe calatorii →

Deserturi

Batoane vegane cu ciocolata si arahide

Biscotti cu fistic si merisoare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Frittata cu legume si feta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·