Am descoperit aceste sandvisuri calde cu ton acum multi ani, intr-un restaurant in care le-am incercat pentru prima oara. Au fost extraordinar de bune si imi amintesc si acum combinatia geniala de ton, telina, castraveti murati si branza topita. Inca de atunci am spus ca o sa le fac si eu acasa, insa m-am mobilizat mult mai tarziu decat imi doream. E bine ca am facut-o, chiar si acum, caci atat de bune au fost, incat m-au convins ca trebuie sa le fac mai des.
Procesul de preparare e un pic mai lung deoarece trebuie pregatite toate ingredientele (mai ales daca vreti sa pregatiti si maioneza de casa), insa nu e greu deloc. Totusi, daca aveti in plan sa mancati sandvisuri calde cu ton la micul dejun, va recomand sa pregatiti salata de ton cu o seara inainte, iar dimineata doar ungeti feliile de paine si coaceti sandvisurile.
- 50 gr maioneza
- zeama de la jumatate de lamaie
- 250 gr ton din conserva, bine scurs
- ½ tija de telina apio (sau 20-30 ge de radacina de telina)
- un castravete murat (eu am folosit la otet)
- un sfert de ceapa rosie
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 80 gr cheddar (sau cascaval)
- 6-8 felii de paine
- unt
- sare, piper
- Cuptorul de preincalzeste la 200 de grade.
- Telina, castravetele si ceapa se taie in cuburi mici.
- Intr-un castron se amesteca maioneza cu zeama de lamaie.
- Se adauga tonul bine scurs, se amesteca, apoi se adauga telina, castravetele, ceapa, patrunjelul, sare si piper. Se omogenizeaza totul.
- Se unge o felie de paine cu un strat subtire de unt. Se asaza pe o tava cu hartie de copt, cu partea unsa cu unt in jos (pe hartia de copt).
- Pe partea de deasupra (fara unt) se intinde un strat gros de salata de ton, apoi se presara cheddar ras.
- O alta felie de paine se unge pe o parte cu unt si se asaza peste salata de ton, cu partea unsa cu unt in sus (datorita untului, felia de paine se va rumeni si va deveni crocanta).
- Se repeta pasii cu restul feliilor de paine, restul salatei de ton si de cheddar.
- Tava se introduce in cuptor (in partea superioara) si sandvisurile se coc timp de 8-10 minute, pana cand painea se rumeneste usor, iar branza se topeste.
Leave a Reply