• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sandvisuri calde cu ton

30/01/2022 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit aceste sandvisuri calde cu ton acum multi ani, intr-un restaurant in care le-am incercat pentru prima oara. Au fost extraordinar de bune si imi amintesc si acum combinatia geniala de ton, telina, castraveti murati si branza topita. Inca de atunci am spus ca o sa le fac si eu acasa, insa m-am mobilizat mult mai tarziu decat imi doream. E bine ca am facut-o, chiar si acum, caci atat de bune au fost, incat m-au convins ca trebuie sa le fac mai des.

Procesul de preparare e un pic mai lung deoarece trebuie pregatite toate ingredientele (mai ales daca vreti sa pregatiti si maioneza de casa), insa nu e greu deloc. Totusi, daca aveti in plan sa mancati sandvisuri calde cu ton la micul dejun, va recomand sa pregatiti salata de ton cu o seara inainte, iar dimineata doar ungeti feliile de paine si coaceti sandvisurile.

Sandvisuri calde cu ton
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
40 mins
 
Portii: 3-4
Ingrediente
  • 50 gr maioneza
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 250 gr ton din conserva, bine scurs
  • ½ tija de telina apio (sau 20-30 ge de radacina de telina)
  • un castravete murat (eu am folosit la otet)
  • un sfert de ceapa rosie
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 80 gr cheddar (sau cascaval)
  • 6-8 felii de paine
  • unt
  • sare, piper
Preparare
  1. Cuptorul de preincalzeste la 200 de grade.
  2. Telina, castravetele si ceapa se taie in cuburi mici.
  3. Intr-un castron se amesteca maioneza cu zeama de lamaie.
  4. Se adauga tonul bine scurs, se amesteca, apoi se adauga telina, castravetele, ceapa, patrunjelul, sare si piper. Se omogenizeaza totul.
  5. Se unge o felie de paine cu un strat subtire de unt. Se asaza pe o tava cu hartie de copt, cu partea unsa cu unt in jos (pe hartia de copt).
  6. Pe partea de deasupra (fara unt) se intinde un strat gros de salata de ton, apoi se presara cheddar ras.
  7. O alta felie de paine se unge pe o parte cu unt si se asaza peste salata de ton, cu partea unsa cu unt in sus (datorita untului, felia de paine se va rumeni si va deveni crocanta).
  8. Se repeta pasii cu restul feliilor de paine, restul salatei de ton si de cheddar.
  9. Tava se introduce in cuptor (in partea superioara) si sandvisurile se coc timp de 8-10 minute, pana cand painea se rumeneste usor, iar branza se topeste.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida)
  • Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)
  • Minestrone cu legumeMinestrone cu legume
  • Cheesecake fara coacere cu dulceata de fragiCheesecake fara coacere cu dulceata de fragi

Filed Under: mic dejun, peste & fructe de mare, retete Tagged With: cheddar, sandvis, ton

Previous Post: « Salata de oua
Next Post: Cauliflower toasts (sandvisuri calde cu conopida) »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Mini pavlova

Croissant French toast

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Granola sau muesli copt :)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·