• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Briose in dar :)

02/02/2012 By Andreea 3 Comments

Sa va povestesc despre cel mai nou eveniment din viata mea :).

In trecut am avut cateva tentative de a incepe scoala de soferi, dar n-am fost activ interesata pana vara trecuta. Cand mi-am facut curaj, analize si poze, pentru a incepe cursurile.

Prima ora de condus s-a intamplat prin septembrie, cand nu mi-as fi putut imagina cum urma sa invat eu cum sa schimb vitezele intr-un timp asa scurt (15 sedinte) :)). Dar a trecut timpul si grijile au evoluat. Chiar si in ultima sedinta, mai aveam momente in care saream peste partea cu plecatul de pe loc cu a-ntaia :)).

Insa in ziua mult asteptata si friguroasa de 18 ianuarie, totul a devenit foarte clar in mintea mea. Am stiut ce, cum si cand sa fac, asa ca, am trecut, cu mandrie examenul. Din prima! :).

Chiar ma gandeam la inceput ca eu sigur o sa dau examenul de cel putin doua ori, ca nu aveam de gand sa “influentez” in vreun fel decizia. Dar iata ca s-a prins de mine si condusul. Iar asta, in cea mai mare parte i se datoreaza instructorului meu. Cel mai bun instructor auto pe care il puteam gasi. Si cate griji imi faceam, cate forumuri am citit, cate “impresii de la cursanti” lasate probabil de angajatii scolilor de soferi pe site-urile lor :). Nici nu stiam ce ma asteapta. Se zice ca atunci cand elevul e pregatit, apare si profesorul potrivit. Se pare ca am fost pregatita :).
Si cum am vrut sa-i multumesc acestui om cu o rabdare nemasurabila, care nu a ridicat tonul nici macar o data, care mi-a explicat de ‘nshpe ori acelasi lucru si care n-a ras de nici o intrebare stupida de-a mea, m-am hotarat sa fac ce stiu mai bine, adica niste prajituri :).
Am ales niste briose cu portocala si ananas, dupa o reteta de la Joy of baking, pe care am adaptat-o putin.
Pentru 10-12 briose e nevoie de:
260 gr faina alba
1/4 lingurita de sare
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
110 grame de unt la temperatura camerei
150 grame de  zahar alb
un ou
180 ml smantana
o lingura de esenta de portocala (eu am folosit aroma fleur d’oranger din Franta)
o lingura de coaja de portocala (se spala bine portocala si se curata cu otet si zeama de lamaie)
250 grame de ananas din conserva (o cutie)
Sigur, in primul rand, se incalzeste cuptorul la 180 de grade (foc mic spre mediu).
Incepeti prin a amesteca faina cu bicarbonatul si sarea intr-un castron.
Apoi, mixati untul cu zaharul (cam 5 minute). Dupa aceea, se adauga oul si se incorporeaza. Urmeaza smantana, esenta si coaja de portocale.
In crema, se toarna cate putina faina si se amesteca pana se obtine aluatul.
Ananasul din conserva se scurge bine si se marunteste. Apoi intra si el in compozitie.
Umpleti formele de briose (eu folosesc tavite de aluminiu de la Cora in care pun hartiute de briose) cu aproximativ 2 linguri de aluat.
Prajiturile se coc in jur de 25-30 de minute pana cand devin aurii si trec testul scobitorii.
Din 50 ml de suc de ananas si vreo 50 de grame de zahar, puteti fierbe (cam 5 minute), un sirop cu care sa ungeti briosele cat sunt calde.
O portie de briose a ajuns si la colegii mei de echipa, care m-au sustinut in concursul Electrolux-The Cube. Eu am gustat doar un colt si mi-au placut. Au gust de chec, sunt fragede si aromate :). In rest, am compensat cu niste negresa raw.
Pe una din ele, care a ramas acasa :), am turnat putin caramel de portocale primit de la Lavinia. S-au potrivit perfect!
 P.S. Daca aveti vreodata nevoie de un instructor auto cu care sa stiti ca invatati ce trebuie, trebuie doar sa ma intrebati si va dau datele de contact :).

Save

Articole asemanatoare:

  • Prăjitură simplă cu prunePrăjitură simplă cu prune
  • Clafoutis cu visineClafoutis cu visine
  • ClatiteClatite
  • Budinca de grisBudinca de gris

Filed Under: desert Tagged With: desert

Previous Post: « Mic dejun sanatos: budinca raw de cacao
Next Post: Doua gustari delicioase care ma scot din incurcatura »

Reader Interactions

Comments

  1. Emily says

    02/02/2012 at 8:52 pm

    felicitari! bun venit in randul soferilor 🙂 iti doresc sa ai parte de mjulta rabdare si numai de clipe frumaose! :*

    Reply
  2. Roxana says

    03/02/2012 at 8:02 am

    Felicitari Andreea!!!!!!

    Reply
  3. Andreea says

    03/02/2012 at 7:02 pm

    multumesc, fetelor! :*

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de orez cu smochine

Inghetata cu paine caramelizata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Shakshuka

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·