• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată cu morcovi, mere și dressing de tahini

28/09/2022 By Andreea 2 Comments

Descoperirea săptămânii a fost această salată cu morcovi, mere și dressing de tahini, pe care pusesem ochii de ceva vreme în cartea “5 ingrediente” a lui Jamie Oliver. În rețeta lui, Jamie face tahini de la zero, adică macină manual semințele în mojar, dar eu n-am avut timp și energie pentru asta, așa că am folosit tahini cumpărat.

Salata este foarte gustoasă, e dulce acrișoară, crocantă și îmi pare potrivită alături de multe feluri de mâncare. Noi am mâncat-o cu păstrăv și cartofi la cuptor, dar ar merge bine și lângă o friptură de pui, o tartă sărată sau chiar un hummus.
Salată cu morcovi, mere și dressing de tahini
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp total
10 mins
 
Portii: 3
Ingrediente
  • 2 morcovi
  • un măr
  • 3 linguri de tahini (pastă de susan)
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • un cățel de usturoi
  • o linguriță de ulei de măsline
  • o linguriță de oțet
  • sare
  • 2 lingurițe de semințe de susan
Preparare
  1. Pentru dressing se amestecă tahini cu zeama de lămâie, cățelul de usturoi zdrobit, uleiul, oțetul și sarea, până se obține un amestec omogen.
  2. Morcovii și merele se taie în bețișoare cât mai subțiri, lungi de aprox. 4-5 cm, apoi se amestecă cu dressing-ul.
  3. La final se presară deasupra semințele de susan.
3.5.3251

Filed Under: retete, salate Tagged With: mere, morcovi, susan, tahini

Previous Post: « Supă cremă de dovleac cu pere
Next Post: Fasole cu cârnați la cuptor »

Reader Interactions

Comments

  1. Marina says

    22/02/2025 at 5:37 pm

    E obligatoriu de tăiat morcovii și mărul sau date prin răzătoare nu vor afecta gustul?

    Reply
    • Andreea says

      03/03/2025 at 4:13 pm

      In forma taiata vor avea o textura crocanta. Daca ii le razi, vor fi mai degraba moi. La gust ar trebui sa fie cam la fel.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Un an de Taste Bazaar si un tortulet cu fistic

Cozonac fara framantare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·