• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Scrambled eggs (oua cremoase)

22/05/2019 By Andreea 4 Comments

Imi plac la nebunie retetele de mic dejun si asta cred ca se poate observa usor, caci aceasta este categoria cea mai bogata de retete de pe blogul meu. Variantele in care se pot gati ouale sunt nenumarate si imi place foarte mult sa experimentez si sa gasesc retete noi. Reteta aceasta de scrambled eggs am preluat-o de la Gordon Ramsay si este cea care a avut cel mai mare succes la noi in familie si pe care o fac cel mai des.

Ouale sunt foarte cremoase, unii pot crede ca sunt chiar crude, insa ele sunt gatite perfect, doar ca procesul de amestecare si apoi adaugarea smantanii le fac extrem de moi, aproape lichide. Ramsay spune ca sunt cateva reguli importante ca aceste oua sa iasa corect: in primul rand, cel mai important este sa nu gatim ouale prea mult, sarea nu se adauga decat la final, se adauga unt alaturi de oua inca de la inceput, pentru o textura catifelata si in timpul procesului de gatire se amesteca in continuu.

Scrambled egg se servesc pe o felie de paine (de preferat cu maia) prajita, iar daca doriti, puteti aseza langa ele niste ciuperci  si rosii cherry prajite asa cu face Ramsay sau niste sparanghel tras la tigaie, ba chiar niste branza feta, somon afumat sau avocado.

Scrambled eggs (oua cremoase)
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
10 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 4 oua
  • 30 gr unt
  • o lingura de smantana fermentata
  • sare
  • piper
  • felii de paine prajita
  • frunzele verzi de la un fir de ceapa verde (optional)
  • cateva bucati de sparanghel
  • 6 rosii cherry
  • o lingura de ulei de masline
Preparare
  1. Indeparteaza coada tare a betelor de sparanghel. Gateste-l cateva minute la aburi.
  2. Pune sparanghelul alaturi de rosiile cherry intr-o tigaie cu uleiul de masline si rumeneste-le timp de 5-7 minute.
  3. Pune ouale si untul intr-o oala si pune-o pe foc mediu spre mare.
  4. Cu o spatula de silicon, amesteca ouale si untul in oala pana cand incep sa se inchege (in functie de intensitatea focului, poate dura in jur de 1-3 minute).
  5. Ia oala de pe foc si amesteca in continuare de cateva ori, pana omogenizezi compozitia (de la caldura acumulata in oala, ouale se vor gati in continuare).
  6. Pune oala la loc pe foc si amesteca pana cand consistenta incepe iar sa se intareasca.
  7. Ia oala de pe foc, amesteca in continuare pana la omogenizare.
  8. Daca ouale au consistenta dorita, opreste focul Daca inca ti se par prea crude, mai pune oala inca o data pe foc. Nu uita sa amesteci in continuu.
  9. Dupa ce iei oala de pe foc, adauga smantana, ceapa verde taiata marunt, sarea si piperul si amesteca bine.
  10. Toarna ouale pe feliile de paine prajita si serveste-le cu sparanghelul si rosiile prajite.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Omleta in lipieOmleta in lipie
  • Oua in paineOua in paine
  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou
  • Pancakes din banane si ouPancakes din banane si ou

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: mic-dejun, oua

Previous Post: « Fudge cu nuci si marshmallows
Next Post: Cheeseburgeri cu bacon si maioneza de casa (P) »

Reader Interactions

Comments

  1. Laura Baciu says

    23/05/2019 at 7:44 pm

    Vă urmăresc cu mare drag!!!

    Reply
    • Andreea says

      26/05/2019 at 8:46 pm

      Multumesc, Laura! 🙂

      Reply
  2. Stefania Arghir says

    31/07/2020 at 10:41 am

    intrebare de baraj, cand pui ouale cu untul in oala, bati ouele intai?

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:09 pm

      Nu, le pun intregi si incep sa amestec cand pun oala pe foc.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Cu bazaarul in vacanta: Toscana

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort de ciocolata si crema de cafea

Babka cu Nutella si ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Briose cu afine si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·