Imi plac la nebunie retetele de mic dejun si asta cred ca se poate observa usor, caci aceasta este categoria cea mai bogata de retete de pe blogul meu. Variantele in care se pot gati ouale sunt nenumarate si imi place foarte mult sa experimentez si sa gasesc retete noi. Reteta aceasta de scrambled eggs am preluat-o de la Gordon Ramsay si este cea care a avut cel mai mare succes la noi in familie si pe care o fac cel mai des.
Ouale sunt foarte cremoase, unii pot crede ca sunt chiar crude, insa ele sunt gatite perfect, doar ca procesul de amestecare si apoi adaugarea smantanii le fac extrem de moi, aproape lichide. Ramsay spune ca sunt cateva reguli importante ca aceste oua sa iasa corect: in primul rand, cel mai important este sa nu gatim ouale prea mult, sarea nu se adauga decat la final, se adauga unt alaturi de oua inca de la inceput, pentru o textura catifelata si in timpul procesului de gatire se amesteca in continuu.
Scrambled egg se servesc pe o felie de paine (de preferat cu maia) prajita, iar daca doriti, puteti aseza langa ele niste ciuperci si rosii cherry prajite asa cu face Ramsay sau niste sparanghel tras la tigaie, ba chiar niste branza feta, somon afumat sau avocado.
- 4 oua
- 30 gr unt
- o lingura de smantana fermentata
- sare
- piper
- felii de paine prajita
- frunzele verzi de la un fir de ceapa verde (optional)
- cateva bucati de sparanghel
- 6 rosii cherry
- o lingura de ulei de masline
- Indeparteaza coada tare a betelor de sparanghel. Gateste-l cateva minute la aburi.
- Pune sparanghelul alaturi de rosiile cherry intr-o tigaie cu uleiul de masline si rumeneste-le timp de 5-7 minute.
- Pune ouale si untul intr-o oala si pune-o pe foc mediu spre mare.
- Cu o spatula de silicon, amesteca ouale si untul in oala pana cand incep sa se inchege (in functie de intensitatea focului, poate dura in jur de 1-3 minute).
- Ia oala de pe foc si amesteca in continuare de cateva ori, pana omogenizezi compozitia (de la caldura acumulata in oala, ouale se vor gati in continuare).
- Pune oala la loc pe foc si amesteca pana cand consistenta incepe iar sa se intareasca.
- Ia oala de pe foc, amesteca in continuare pana la omogenizare.
- Daca ouale au consistenta dorita, opreste focul Daca inca ti se par prea crude, mai pune oala inca o data pe foc. Nu uita sa amesteci in continuu.
- Dupa ce iei oala de pe foc, adauga smantana, ceapa verde taiata marunt, sarea si piperul si amesteca bine.
- Toarna ouale pe feliile de paine prajita si serveste-le cu sparanghelul si rosiile prajite.
Laura Baciu says
Vă urmăresc cu mare drag!!!
Andreea says
Multumesc, Laura! 🙂
Stefania Arghir says
intrebare de baraj, cand pui ouale cu untul in oala, bati ouele intai?
Andreea says
Nu, le pun intregi si incep sa amestec cand pun oala pe foc.