Deși după denumire poate părea o rețetă tradițională, aceasta mâncare de fasole cu cârnați la cuptor nu este chiar aceea cu care suntem noi obișnuiți. Eu am găsit rețeta aceasta în cartea ‘5 ingrediente‘ a lui Jamie Oliver și am pregătit-o pentru că promitea să fie o rețetă foarte simplă și gustoasă, ceea ce a și fost.
În rețetă se folosește fasole la conservă, ceea ce face că tot procesul de preparare să dureze în jur de 15 minute, iar după 45 de minute în cuptor, mâncarea e gata. Noi am mâncat mâncarea de fasole cu cârnați la cuptor cu varză murată, dar cred că ar merge bine cu orice tip de murături.
Un element mai neobișnuit este pâinea adăugată în sos, care absoarbe zeama de la roșii și fasole, se înmoaie și oferă consistență preparatului. Daca preferați, puteți omite pâinea, însă în acest caz, adaugați fasolea fară apa din conservă, că să nu iasă prea lichid sosul.
- 700 gr roșii pasate sau tocate (la conservă)
- 3 caței de usturoi
- 2-3 felii de pâine (ideal, mai veche și mai uscată)
- 500-600 gr fasole din conservă (cu tot cu lichid)
- o lingură de ulei de măsline
- 2 linguri de oțet balsamic (sau oțet din vin roșu)
- 400 gr cârnați (eu am folosit cârnați proaspeți)
- sare
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Într-o tavă de aprox. 30 x 40 cm se pun roșiile tocate, usturoiul zdrobit și pâinea tăiată în cuburi.
- În tavă se adaugă și fasolea (cu tot cu lichidul din conservă), uleiul, oțetul și sare și se amestecă toate ingredientele.
- Pe deasupra se așază cârnații, tăiați în bucăți de aprox. 5 cm și se înfig ușor în amestecul din tavă.
- Tava se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
Mihai says
Mulțumesc pentru rețetă! Chiar dacă am cartea lui Jamie nu mă învrednicisem să o fac până nu am citit rețeta de la tine. Făcut de 2 ori până acum. Excelentă !
Andreea says
Ma bucur ca ti-a placut!
Alina says
Buna! Oare iasă la fel de buna și cu fasole roșie la conserva? Sau ar fi mai bine fasole alba?
Mulțumesc!
Andreea says
Da, sigur merge bine.