• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Fasole cu cârnați la cuptor

29/09/2022 By Andreea 4 Comments

Deși după denumire poate părea o rețetă tradițională, aceasta mâncare de fasole cu cârnați la cuptor nu este chiar aceea cu care suntem noi obișnuiți. Eu am găsit rețeta aceasta în cartea ‘5 ingrediente‘ a lui Jamie Oliver și am pregătit-o pentru că promitea să fie o rețetă foarte simplă și gustoasă, ceea ce a și fost.

În rețetă se folosește fasole la conservă, ceea ce face că tot procesul de preparare să dureze în jur de 15 minute, iar după 45 de minute în cuptor, mâncarea e gata. Noi am mâncat mâncarea de fasole cu cârnați la cuptor cu varză murată, dar cred că ar merge bine cu orice tip de murături.

Un element mai neobișnuit este pâinea adăugată în sos, care absoarbe zeama de la roșii și fasole, se înmoaie și oferă consistență preparatului. Daca preferați, puteți omite pâinea, însă în acest caz, adaugați fasolea fară apa din conservă, că să nu iasă prea lichid sosul.

Fasole cu cârnați la cuptor
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
45 mins
Timp total
1 hour
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 700 gr roșii pasate sau tocate (la conservă)
  • 3 caței de usturoi
  • 2-3 felii de pâine (ideal, mai veche și mai uscată)
  • 500-600 gr fasole din conservă (cu tot cu lichid)
  • o lingură de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet balsamic (sau oțet din vin roșu)
  • 400 gr cârnați (eu am folosit cârnați proaspeți)
  • sare
Preparare
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Într-o tavă de aprox. 30 x 40 cm se pun roșiile tocate, usturoiul zdrobit și pâinea tăiată în cuburi.
  3. În tavă se adaugă și fasolea (cu tot cu lichidul din conservă), uleiul, oțetul și sare și se amestecă toate ingredientele.
  4. Pe deasupra se așază cârnații, tăiați în bucăți de aprox. 5 cm și se înfig ușor în amestecul din tavă.
  5. Tava se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Chiftele cu pesto in sos de rosiiChiftele cu pesto in sos de rosii
  • Supa de conopida, fasole si porumbSupa de conopida, fasole si porumb
  • QuesadillaQuesadilla

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: carnati, fasole, sos de rosii

Previous Post: « Salată cu morcovi, mere și dressing de tahini
Next Post: Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere) »

Reader Interactions

Comments

  1. Mihai says

    01/12/2022 at 8:00 pm

    Mulțumesc pentru rețetă! Chiar dacă am cartea lui Jamie nu mă învrednicisem să o fac până nu am citit rețeta de la tine. Făcut de 2 ori până acum. Excelentă !

    Reply
    • Andreea says

      08/12/2022 at 7:03 am

      Ma bucur ca ti-a placut!

      Reply
  2. Alina says

    10/01/2023 at 11:46 pm

    Buna! Oare iasă la fel de buna și cu fasole roșie la conserva? Sau ar fi mai bine fasole alba?
    Mulțumesc!

    Reply
    • Andreea says

      16/01/2023 at 12:02 pm

      Da, sigur merge bine.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Inghetata cu prune si alune

Cozonac fara framantare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Scones cu afine

Sandvis cald cu branza topita (grilled cheese sandwich)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·