• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Salată cu morcovi, mere și dressing de tahini

28/09/2022 By Andreea Leave a Comment

Descoperirea săptămânii a fost această salată cu morcovi, mere și dressing de tahini, pe care pusesem ochii de ceva vreme în cartea “5 ingrediente” a lui Jamie Oliver. În rețeta lui, Jamie face tahini de la zero, adică macină manual semințele în mojar, dar eu n-am avut timp și energie pentru asta, așa că am folosit tahini cumpărat.

Salata este foarte gustoasă, e dulce acrișoară, crocantă și îmi pare potrivită alături de multe feluri de mâncare. Noi am mâncat-o cu păstrăv și cartofi la cuptor, dar ar merge bine și lângă o friptură de pui, o tartă sărată sau chiar un hummus.
Salată cu morcovi, mere și dressing de tahini
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp total
10 mins
 
Portii: 3
Ingrediente
  • 2 morcovi
  • un măr
  • 3 linguri de tahini (pastă de susan)
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • un cățel de usturoi
  • o linguriță de ulei de măsline
  • o linguriță de oțet
  • sare
  • 2 lingurițe de semințe de susan
Preparare
  1. Pentru dressing se amestecă tahini cu zeama de lămâie, cățelul de usturoi zdrobit, uleiul, oțetul și sarea, până se obține un amestec omogen.
  2. Morcovii și merele se taie în bețișoare cât mai subțiri, lungi de aprox. 4-5 cm, apoi se amestecă cu dressing-ul.
  3. La final se presară deasupra semințele de susan.
3.5.3251

Articole asemanatoare:

  • Salata de morcovi cu alune de padure si tahiniSalata de morcovi cu alune de padure si tahini
  • Salată coleslawSalată coleslaw
  • Prăjitură franțuzească cu merePrăjitură franțuzească cu mere
  • Salata de morcovi cu naut, feta si fisticSalata de morcovi cu naut, feta si fistic

Filed Under: retete, salate Tagged With: mere, morcovi, susan, tahini

Previous Post: « Supă cremă de dovleac cu pere
Next Post: Fasole cu cârnați la cuptor »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Cheesecake se intoarce! :)

Prajitura cu martipan

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·