Descoperirea săptămânii a fost această salată cu morcovi, mere și dressing de tahini, pe care pusesem ochii de ceva vreme în cartea “5 ingrediente” a lui Jamie Oliver. În rețeta lui, Jamie face tahini de la zero, adică macină manual semințele în mojar, dar eu n-am avut timp și energie pentru asta, așa că am folosit tahini cumpărat.
Salata este foarte gustoasă, e dulce acrișoară, crocantă și îmi pare potrivită alături de multe feluri de mâncare. Noi am mâncat-o cu păstrăv și cartofi la cuptor, dar ar merge bine și lângă o friptură de pui, o tartă sărată sau chiar un hummus.
Salată cu morcovi, mere și dressing de tahini
Timp de preparare
Timp total
Portii: 3
Ingrediente
- 2 morcovi
- un măr
- 3 linguri de tahini (pastă de susan)
- zeama de la jumătate de lămâie
- un cățel de usturoi
- o linguriță de ulei de măsline
- o linguriță de oțet
- sare
- 2 lingurițe de semințe de susan
Preparare
- Pentru dressing se amestecă tahini cu zeama de lămâie, cățelul de usturoi zdrobit, uleiul, oțetul și sarea, până se obține un amestec omogen.
- Morcovii și merele se taie în bețișoare cât mai subțiri, lungi de aprox. 4-5 cm, apoi se amestecă cu dressing-ul.
- La final se presară deasupra semințele de susan.
Leave a Reply