• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Hummus

26/02/2011 By Andreea 4 Comments

Incepem cu ceva simplu. Foarte simplu. O reteta de hummus, cunoscut ca si pasta de naut.
Mult timp am avut impresia ca hummus-ul este un aliment fad. Nici nu ma gandeam sa cumpar si cu atat mai putin sa pregatesc.
Lucrurile s-au schimbat cand am incarcat mancarea libaneza si l-am combinat cu lipie, patrunjel si salata.
Este un aperitiv satios si care se poate prepara in casa in mai putin de 15 minute.Iata cum:

Igrediente
1 cutie de naut conservat (400gr)
1 lingura de pasta de susan
1 lingura de ulei de masline
2 linguri de seminte de pin (una pt pasta – crude si una pt servit – se vor rumeni). Se pot inlocui cu migdale.
1 catel usturoi
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura de iaurt (puteti renunta daca doriti un aliment de post)
sare

 

Nautul se clateste sub un jet de apa inainte de a-l prepara.
Toate ingredientele se amesteca cu blenderul cateva minute pana se obtine o pasta omogena.

In final, hummus-ul se serveste cu lipie incalzita, cu seminte de pin usor rumenite (intr-o tigaie,cu foarte putin ulei) si cu patrunjel.

Timp: 15 minute
Portii: 3-4
Costuri: aprox. 7 ron
Unde se gaseste:

Conserva de naut : in supermarket-uri la raionul de conserve sau la cel de alimente bio (germeni de naut care se pot fierbe). Conserva de 400gr costa aprox. 3 ron.
Seminte de pin : in magazinele arabesti/turcesti.Eu am gasit intr-un singur loc la pretul de 250 ron/kg. Cum nu aratau foarte proaspete in bidonul de plastic (de apa!) de 5l, am amanat achizitia si am cumparat pana la urma din Spania (tot la aprox. 50 eur/kg) cam 200 de gr. Dar mi-au ajuns timp de 4 luni si aduc un gust deosebit mancarurilor libaneze.
Pasta de susan (tahini) : in supermarket-uri la raionul de produse internationale. Costa in jur de 20 ron borcanul de 400gr dar si aceasta ajunge pentru mai mult timp si poate fi folosita la diverse preparate.

Articole asemanatoare:

  • Hummus cu cartof dulce si lipii facute in casaHummus cu cartof dulce si lipii facute in casa
  • Doua gustari delicioase care ma scot din incurcaturaDoua gustari delicioase care ma scot din incurcatura
  • FatushFatush
  • Caponata (mâncare de vinete și roșii)Caponata (mâncare de vinete și roșii)

Filed Under: aperitive, post, vegetarian Tagged With: hummus, libanez, vegan

Next Post: Fatush »

Reader Interactions

Comments

  1. uca says

    28/02/2011 at 5:58 am

    Felicitari pentru blog, dar mai ales pentru tot ce iese din mainile tale!!! Cu siguranta voi incerca sa fac acesta reteta saptamana viitoare.Abia astept noi retete, poate sa le si gust 🙂

    Raluca

    Reply
  2. Andreea says

    28/02/2011 at 8:08 am

    multumesc! abia astept si eu pareri despre retete si noi propuneri :).

    Reply
  3. Nina says

    28/05/2012 at 10:52 am

    Buuun, dar eu il prepar din naut la punga( de la Megaimage-6,50lei/500gr), pe care-l las la inmuiat de seara, apoi il fierb ca pe fasolea uscata, iar in reteta pun si 2 catei de usturoi -mmmm!-si multa zeama de lamaie, iese mai cremos, nu asa de tare !

    Reply
  4. Andreea says

    02/06/2012 at 10:22 am

    Ahaa! Deci aceea e reteta in care iese cremos :). Chiar ma intrebam de ce mie imi iese asa dens, desi puneam destula zeama de lamaie. Acum am inceput sa mai pun putina apa, ca sa iasa mai cremos.
    Eu fac foarte des hummus pentru ca se prepara foarte usor daca e deja fiert. Nu cred ca as avea rabdare sa fierb de fiecare data. Dar o sa incerc sa vad diferentele :).

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Inghetata de ananas, mango si banane

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·