Incepand de azi veti vedea prin blogosfera culinara diverse retete care urmeaza o anumita tema. Ele se inscriu in noul concurs marca Electrolux, Inspiration Food Marathon. Din nou, creativitatea ne este pusa la incercare si trebuie sa pregatim 6 retete, cate doua pe saptamana, pana pe 6 decembrie.
Fiecare tema va avea un castigator, iar in final vor exista 3 locuri premiate pentru tot concursul. Castigatorii vor fi desemnati in proportie de 50% de un juriu si de 50% de voturi de facebook si comentarii pe blog. De aceea, va rog sa lasati o impresie in comentarii si sa dati like pe facebook daca va place propunerea mea :).
Prima tema din concurs se numeste “I love chocolate party” :). Cand am citit acest titlu m-am gandit imediat la multe ciocolatele in forme diverse, cu arome surprinzatoare si vesele. Asa m-am gandit sa-mi creez propria ciocolata de casa, dar nu cu lapte praf si unt, ci cu ingrediente pentru o ciocolata adevarata: unt de cacao si, evident, cacao :).
Ciocolatelele mele, trebuiau sa fie, mai presus de toate, unele sanatoase, astfel incat sa putem gusta din toate, fara remuscari :).
Astfel ca am avut la petrecere: lingurite de ciocolata naturala cu goji, violete zaharisite, alune de padure, levantica, cardamom si chili, prune in ciocolata, baton de ciocolata de casa cu caramel sarat, seminte de rodie si petale de trandafiri si mousse de ciocolata raw vegan cu fructe de padure.
Aveam vreo doua borcane de unt de cacao in casa, dar si niste cacao bio adusa de la Barcelona cu care sa incep distractia. In rest, am adunat toate ingredientele aromate de prin casa si le-am combinat cat mai diferit.
Am inceput cu cea mai simpla ciocolata, pentru care am folosit:
50 gr unt de cacao
50 gr cacao bio
3 linguri de sirop de agave
violete zaharisite
alune de padure crude
lavanda pisata
cardamom macinat
goji
pudra de chili
prune deshidratate fara samburi
scortisoara
Am topit la bain marie untul si apoi am adaugat cate o lingura de cacao si am amestecat pana cand am obtinut un sos lucios.
Am folosit o tavita de silicon cu forme de lingurite in care am pus mai intai toate celelalte ingrediente. Intr-una am pus goji, in alta violete, apoi lavanda si alune.
Peste goji si violete am pus sosul de ciocolata simplu. Apoi am luat doua linguri din sos, l-am pus intr-un castronel si l-am amestecat cu un praf de chili, apoi l-am turnat peste o forma cu alune. In cea de-a doua, am pus sos amestecat cu praf de cardamom.
Pentru ca mi-a mai ramas ceva ciocolata in ibric, am aruncat in ea cateva prune uscate pe care le-am asezat apoi intr-o farfurie pe care am pus hartie de copt. Au intrat toate la frigider si s-au intarit cam intr-o ora. Peste prunele in ciocolata am presarat si putina scortisoara.
Dupa primele ciocolate, am prins curaj si am vrut sa incerc ceva mai avansat, macar de dragul experimentului, sa vad daca pot face o ciocolata ca cele din comert dar fara arome artificiale si conservanti.
Pentru ciocolata cu caramel sarat, seminte de rodie si petale de trandafir am folosit:
3 linguri de zahar brun brut
5 linguri de lapte
un praf de fleur de sel
30 gr de unt de cacao
3 linguri de cacao bio
seminte de rodie
petale de trandafiri
Am topit mai intai zaharul intr-un ibric si l-am caramelizat. Am adaugat laptele caldut si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am pus si sarea si untul de cacao. Am topit totul si apoi am luat ibricul de pe foc. Am incorporat incet cacaua, cateva petale de trandafiri si cam 10 seminte de rodii si am turnat crema intr-o forma de 5×10 cm in care am pus hartie de copt. Aceasta ciocolata, desi a stat mai mult in frigider, nu s-a intarit prea tare. Insa a fost, cred eu, cea mai gustoasa dintre toate. Diferenta de textura si de gust dintre ciocolata dulceag-amaruie si rodiile acre si proaspete au facut toti banii.
La sfarsit, m-am gandit ca ar merge si un mousse cu fructe. Insa nu orice fel de mousse, ci unul raw. Adica facut din:
un avocado copt
doua linguri de unt de cocos
3 linguri de cacao bio
3 linguri de sirop de agave
un strop de sirop de otet balsamic
fructe de padure
Acest mousse se face in exact 3 minute, mixand cu un blender toate ingredientele, mai putin fructele. Apoi, il turnati in pahare sau canite si il decorati cu fructe.
Eu m-am distrat pregatind aceste retete si am concluzionat ca nu e greu deloc sa iti pregatesti singur ciocolata, care sa fie si sanatoasa pe deasupra. Acum , pentru ca am atata ciocolata in frigider, pentru noi toata saptamana asta e o petrecere! 🙂
flory says
:* Arata fenomenal! Felicitari!
Adina Barbu says
deliciosss!!!
Adina Barbu says
deliciosss!!!
Mihai says
I know a winner when I see one! You’re it!
Andie says
Chiar ca chocolate party! Am I invited? :*
Sisters'Kitchen says
Supeer, bafta Andreea!
Andreea says
Multumesc tuturor! Mihai, esti dragut, dar am o competitie puternica :).
Andie, of course you are, just take a walk to the bright side, in Militari! 😛
Mihaela Banica says
Mult succes Andreea!
Cea mai tare si pe gustul meu mi s-a parut cea cu trandafiri si rodie – m-a facut extrem de curioasa.
Te voi gasi oare la vreun targ de sarbatori si cu ciocolatica aceasta? Multumesc. Mihaela, jozefinero@yahoo.com
Andreea says
Buna Mihaela! Ma bucur mult ca ti-a placut ciocolata mea. Din pacate nu particip in calitate de comerciant la targuri, decat foarte rar, la ocazii speciale :). De Craciun n-am primit nici o invitatie.
Nici nu as putea sa fac comenzi mari :(.
Daca nu ai timp sau ingredientele necesare sa prepari tu ciocolata, cred ca as putea sa iti fac una daca vrei :). Imi poti scrie pe adresa blogului, te rog? Este tastebazaar@gmail.com.
Andreea says
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
uca says
pe cat de bine arata pe atat de gustos este 🙂 testat
Adina says
Delicios!! Asta da petrecere tentanta 😉
Diana says
As manca non stop, pare totul foarte bun si sanatos!
Anda says
Vreau si eu o lingura de ciocolata :)…arata super!
LuLu says
Arata spectaculos!!!
Trebuie sa-mi trimiti prin curier macar o lingurita, platesc eu 😛
Alina C. says
Super petrecere cu ciocolata aici la tine!
O lingurita din aia as manca si eu:)
Succes la concurs!
The Wandering Oltean says
O adevarata parada de bunatati
Success
Paula Gafitescu says
Grozav de bine arata toate! Eu sunt gata de party!!! 🙂
Alina Vicu says
Ce combinatii minunate! Bafta la concurs!
Mada says
Arata super !!!
Anonymous says
imi vine sa mananc pozele :). Bafta!
Cornel says
Wow,tocmai m-a luat o maaare pofta…de-li-cios!
adinadp says
Uite ca mi-ai dat o idee excelenta pentru petrecerea de Revelion 🙂 E de efect, arata foarte bine, iar gustul cred ca e divin
Ioana G. says
asa mi-as fi imaginat si eu o petrecere cu ciocolata!e perfecta!
Ioana
Anonymous says
mmm 🙂 bunnnn!!!
Bianca says
Ai dat un nou sens expresiei “o lingura de ciocolata” 🙂 si totul arata foarte foarte bine. Succes si in concurs!
mihaela stancu says
la asa petrecere, vreau si eu sa vin!:)
Alina Dinca says
Pot sa ,,fur,, si eu reteta? vreau sa pregatesc ceva special pentru ziua mea si mi se pare o idee foarte inspirata.
Miron Vladescu says
Cu postarea asta m-ai dat gata…pare foaaarte buun!de fapt nu doar pare, sigur e 🙂
Manuela says
Cu asa reteta…ar trebui sa castigi detasat! parerea mea 😀
Andreea says
Va multumesc tuturor!
Alina, desigur ca poti “fura” reteta. Toate retetele pe care le pun pe blog pentru asta sunt 🙂
Anonymous says
foarte gustos si aspectuos! mult succes!
Ana-Maria says
cred ca astfel de ciocolata ar trebuie sa facem pentru copii. din cate vad nici nu e greu de facut si e 100% sanatoasa. succes la concurs!
Madame Carnaval says
Asta mi-as dori sa gasesc eu intr-o cutie de bomboane :). De mare efect! Mai ales linguritele!
Alexandra says
Prunele in ciocolata sunt preferatele mele! Acum ca stiu cat de simplu se fac, cred ca incerc si eu. Multumesc pentru idee!
Lie says
Te astept la mine…cu acest deliciu 🙂
Madalin says
Eu cred ca prunele cu ciocolată sunt vedetele 🙂
Maria says
Super!
Laura Ene says
Cate bunatati ai facut!Felicitari si mult succes la concurs!