• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Petrecere cu ciocolata

12/11/2012 By Andreea 39 Comments

Incepand de azi veti vedea prin blogosfera culinara diverse retete care urmeaza o anumita tema. Ele se inscriu in noul concurs marca Electrolux, Inspiration Food Marathon. Din nou, creativitatea ne este pusa la incercare si trebuie sa pregatim 6 retete, cate doua pe saptamana, pana pe 6 decembrie.
Fiecare tema va avea un castigator, iar in final vor exista 3 locuri premiate pentru tot concursul. Castigatorii vor fi desemnati in proportie de 50% de un juriu si de 50% de voturi de facebook si comentarii pe blog. De aceea, va rog sa lasati o impresie in comentarii si sa dati like pe facebook daca va place propunerea mea :).

chocolate party_1
Prima tema din concurs se numeste “I love chocolate party” :). Cand am citit acest titlu m-am gandit imediat la multe ciocolatele in forme diverse, cu arome surprinzatoare si vesele. Asa m-am gandit sa-mi creez propria ciocolata de casa, dar nu cu lapte praf si unt, ci cu ingrediente pentru o ciocolata adevarata: unt de cacao si, evident, cacao :).
Ciocolatelele mele, trebuiau sa fie, mai presus de toate, unele sanatoase, astfel incat sa putem gusta din toate, fara remuscari :).
Astfel ca am avut la petrecere: lingurite de ciocolata naturala cu goji, violete zaharisite, alune de padure, levantica, cardamom si chili, prune in ciocolata, baton de ciocolata de casa cu caramel sarat, seminte de rodie si petale de trandafiri si mousse de ciocolata raw vegan cu fructe de padure.
Aveam vreo doua borcane de unt de cacao in casa, dar si niste cacao bio adusa de la Barcelona cu care sa incep distractia. In rest, am adunat toate ingredientele aromate de prin casa si le-am combinat cat mai diferit.
Am inceput cu cea mai simpla ciocolata, pentru care am folosit:

50 gr unt de cacao
50 gr cacao bio
3 linguri de sirop de agave
violete zaharisite
alune de padure crude
lavanda pisata
cardamom macinat
goji
pudra de chili
prune deshidratate fara samburi
scortisoara

ingrediente ciocolata
Am topit la bain marie untul si apoi am adaugat cate o lingura de cacao si am amestecat pana cand am obtinut un sos lucios.

sos ciocolata

Am folosit o tavita de silicon cu forme de lingurite in care am pus mai intai toate celelalte ingrediente. Intr-una am pus goji, in alta violete, apoi lavanda si alune.
Peste goji si violete am pus sosul de ciocolata simplu. Apoi am luat doua linguri din sos, l-am pus intr-un castronel si l-am amestecat cu un praf de chili, apoi l-am turnat peste o forma cu alune. In cea de-a doua, am pus sos amestecat cu praf de cardamom.
ciocolata in forme

lingurite ciocolata

Pentru ca mi-a mai ramas ceva ciocolata in ibric, am aruncat in ea cateva prune uscate pe care le-am asezat apoi intr-o farfurie pe care am pus hartie de copt. Au intrat toate la frigider si s-au intarit cam intr-o ora. Peste prunele in ciocolata am presarat si putina scortisoara.

 

Dupa primele ciocolate, am prins curaj si am vrut sa incerc ceva mai avansat, macar de dragul experimentului, sa vad daca pot face o ciocolata ca cele din comert dar fara arome artificiale si conservanti.

Pentru ciocolata cu caramel sarat, seminte de rodie si petale de trandafir am folosit:

3 linguri de zahar brun brut
5 linguri de lapte
un praf de fleur de sel
30 gr de unt de cacao
3 linguri de cacao bio
seminte de rodie
petale de trandafiri

Am topit mai intai zaharul intr-un ibric si l-am caramelizat. Am adaugat laptele caldut si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am pus si sarea si untul de cacao. Am topit totul si apoi am luat ibricul de pe foc. Am incorporat incet cacaua, cateva petale de trandafiri si cam 10 seminte de rodii si am turnat crema intr-o forma de 5×10 cm in care am pus hartie de copt. Aceasta ciocolata, desi a stat mai mult in frigider, nu s-a intarit prea tare. Insa a fost, cred eu, cea mai gustoasa dintre toate. Diferenta de textura si de gust dintre ciocolata dulceag-amaruie si rodiile acre si proaspete au facut toti banii.

ciocolata cu caramel
La sfarsit, m-am gandit ca ar merge si un mousse cu fructe. Insa nu orice fel de mousse, ci unul raw. Adica facut din:

un avocado copt
doua linguri de unt de cocos
3 linguri de cacao bio
3 linguri de sirop de agave
un strop de sirop de otet balsamic
fructe de padure

ingrediente mousse ciocolata
Acest mousse se face in exact 3 minute, mixand cu un blender toate ingredientele, mai putin fructele. Apoi, il turnati in pahare sau canite si il decorati cu fructe.

mousse ciocolata raw
Eu m-am distrat pregatind aceste retete si am concluzionat ca nu e greu deloc sa iti pregatesti singur ciocolata, care sa fie si sanatoasa pe deasupra. Acum , pentru ca am atata ciocolata in frigider, pentru noi toata saptamana asta e o petrecere! 🙂

Articole asemanatoare:

  • Banoffee pieBanoffee pie
  • Tort de ciocolată cu mureTort de ciocolată cu mure
  • Parfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visineParfait cu brownie si mousse de ciocolata cu visine
  • Cheesecake browniesCheesecake brownies

Filed Under: desert, raw vegan Tagged With: caramel, ciocolata, electrolux

Previous Post: « Pancakes cu maia
Next Post: Trio de paste de casa cu sos de rosii proaspete »

Reader Interactions

Comments

  1. flory says

    12/11/2012 at 9:59 am

    :* Arata fenomenal! Felicitari!

    Reply
  2. Adina Barbu says

    12/11/2012 at 10:02 am

    deliciosss!!!

    Reply
  3. Adina Barbu says

    12/11/2012 at 10:05 am

    deliciosss!!!

    Reply
  4. Mihai says

    12/11/2012 at 10:08 am

    I know a winner when I see one! You’re it!

    Reply
  5. Andie says

    12/11/2012 at 10:08 am

    Chiar ca chocolate party! Am I invited? :*

    Reply
  6. Sisters'Kitchen says

    12/11/2012 at 10:29 am

    Supeer, bafta Andreea!

    Reply
  7. Andreea says

    12/11/2012 at 10:53 am

    Multumesc tuturor! Mihai, esti dragut, dar am o competitie puternica :).
    Andie, of course you are, just take a walk to the bright side, in Militari! 😛

    Reply
  8. Mihaela Banica says

    12/11/2012 at 11:01 am

    Mult succes Andreea!
    Cea mai tare si pe gustul meu mi s-a parut cea cu trandafiri si rodie – m-a facut extrem de curioasa.
    Te voi gasi oare la vreun targ de sarbatori si cu ciocolatica aceasta? Multumesc. Mihaela, jozefinero@yahoo.com

    Reply
  9. Andreea says

    12/11/2012 at 11:14 am

    Buna Mihaela! Ma bucur mult ca ti-a placut ciocolata mea. Din pacate nu particip in calitate de comerciant la targuri, decat foarte rar, la ocazii speciale :). De Craciun n-am primit nici o invitatie.
    Nici nu as putea sa fac comenzi mari :(.
    Daca nu ai timp sau ingredientele necesare sa prepari tu ciocolata, cred ca as putea sa iti fac una daca vrei :). Imi poti scrie pe adresa blogului, te rog? Este tastebazaar@gmail.com.

    Reply
  10. Andreea says

    12/11/2012 at 11:14 am

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    Reply
  11. uca says

    12/11/2012 at 11:51 am

    pe cat de bine arata pe atat de gustos este 🙂 testat

    Reply
  12. Adina says

    12/11/2012 at 12:18 pm

    Delicios!! Asta da petrecere tentanta 😉

    Reply
  13. Diana says

    12/11/2012 at 12:19 pm

    As manca non stop, pare totul foarte bun si sanatos!

    Reply
  14. Anda says

    12/11/2012 at 12:36 pm

    Vreau si eu o lingura de ciocolata :)…arata super!

    Reply
  15. LuLu says

    12/11/2012 at 12:48 pm

    Arata spectaculos!!!
    Trebuie sa-mi trimiti prin curier macar o lingurita, platesc eu 😛

    Reply
  16. Alina C. says

    12/11/2012 at 3:09 pm

    Super petrecere cu ciocolata aici la tine!
    O lingurita din aia as manca si eu:)
    Succes la concurs!

    Reply
  17. The Wandering Oltean says

    13/11/2012 at 1:42 am

    O adevarata parada de bunatati
    Success

    Reply
  18. Paula Gafitescu says

    13/11/2012 at 7:00 am

    Grozav de bine arata toate! Eu sunt gata de party!!! 🙂

    Reply
  19. Alina Vicu says

    13/11/2012 at 7:22 am

    Ce combinatii minunate! Bafta la concurs!

    Reply
  20. Mada says

    13/11/2012 at 7:52 am

    Arata super !!!

    Reply
  21. Anonymous says

    13/11/2012 at 7:54 am

    imi vine sa mananc pozele :). Bafta!

    Reply
  22. Cornel says

    13/11/2012 at 8:10 am

    Wow,tocmai m-a luat o maaare pofta…de-li-cios!

    Reply
  23. adinadp says

    13/11/2012 at 8:13 am

    Uite ca mi-ai dat o idee excelenta pentru petrecerea de Revelion 🙂 E de efect, arata foarte bine, iar gustul cred ca e divin

    Reply
  24. Ioana G. says

    13/11/2012 at 8:21 am

    asa mi-as fi imaginat si eu o petrecere cu ciocolata!e perfecta!
    Ioana

    Reply
  25. Anonymous says

    13/11/2012 at 8:24 am

    mmm 🙂 bunnnn!!!

    Reply
  26. Bianca says

    13/11/2012 at 9:41 am

    Ai dat un nou sens expresiei “o lingura de ciocolata” 🙂 si totul arata foarte foarte bine. Succes si in concurs!

    Reply
  27. mihaela stancu says

    13/11/2012 at 10:58 am

    la asa petrecere, vreau si eu sa vin!:)

    Reply
  28. Alina Dinca says

    13/11/2012 at 12:12 pm

    Pot sa ,,fur,, si eu reteta? vreau sa pregatesc ceva special pentru ziua mea si mi se pare o idee foarte inspirata.

    Reply
  29. Miron Vladescu says

    13/11/2012 at 12:13 pm

    Cu postarea asta m-ai dat gata…pare foaaarte buun!de fapt nu doar pare, sigur e 🙂

    Reply
  30. Manuela says

    13/11/2012 at 12:55 pm

    Cu asa reteta…ar trebui sa castigi detasat! parerea mea 😀

    Reply
  31. Andreea says

    13/11/2012 at 1:08 pm

    Va multumesc tuturor!
    Alina, desigur ca poti “fura” reteta. Toate retetele pe care le pun pe blog pentru asta sunt 🙂

    Reply
  32. Anonymous says

    13/11/2012 at 7:45 pm

    foarte gustos si aspectuos! mult succes!

    Reply
  33. Ana-Maria says

    14/11/2012 at 11:47 pm

    cred ca astfel de ciocolata ar trebuie sa facem pentru copii. din cate vad nici nu e greu de facut si e 100% sanatoasa. succes la concurs!

    Reply
  34. Madame Carnaval says

    14/11/2012 at 11:50 pm

    Asta mi-as dori sa gasesc eu intr-o cutie de bomboane :). De mare efect! Mai ales linguritele!

    Reply
  35. Alexandra says

    14/11/2012 at 11:51 pm

    Prunele in ciocolata sunt preferatele mele! Acum ca stiu cat de simplu se fac, cred ca incerc si eu. Multumesc pentru idee!

    Reply
  36. Lie says

    15/11/2012 at 7:58 am

    Te astept la mine…cu acest deliciu 🙂

    Reply
  37. Madalin says

    16/11/2012 at 1:28 pm

    Eu cred ca prunele cu ciocolată sunt vedetele 🙂

    Reply
  38. Maria says

    18/11/2012 at 9:10 pm

    Super!

    Reply
  39. Laura Ene says

    19/11/2012 at 3:04 pm

    Cate bunatati ai facut!Felicitari si mult succes la concurs!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Din nou la Barcelona

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fudge cu nuci si marshmallows

Ciocolata de casa

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu alune de padure si cacao

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·