• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Ciocolata de casa

22/12/2016 By Andreea 19 Comments

Primul desert pe care l-am facut vreodata a fost ciocolata de casa. In clasele primare la orele de educatie tehnologica faceam tot felul de proiecte, printre care si acest desert, pe care ajunsesem sa il fac foarte des si acasa. Cred ca pe vremea aceea era desertul meu preferat si inca se afla in topul preferintelor.

ciocolata-de-casa-2

In ultimii ani am gasit foarte multe retete de ciocolata de casa care au la baza siropul de zahar si le-am incercat de cateva ori, insa a fost un esec. Nu stiu de ce, dar n-am nimerit niciodata consistenta optima a siropului, chiar daca am urmat pasii intocmai. Ba chiar m-am uitat si la retete video (ceea ce nu fac prea des), ca sa vad exact cum trebuie sa arate siropul. Nu mi-a iesit si gata. Atat de rau m-am enervat, am dat vina pe unt, pe laptele praf, pe zahar si nu imi explicam de cand a devenit reteta de ciocolata de casa atat de pretentioasa, cand eu o pregateam fara probleme la 8 ani. Apoi m-am linistit putin si m-am gandit sa pun in practica metoda pe care o foloseam atunci, anume, sa fierb apa cu zaharul si untul in acelasi timp. Asa ca am facut exact asta, cu acelasi unt, lapte praf si zahar cu care esuasem cu cateva zile in urma, doar ca de data asta a iesit perfect. Deci adio sirop de zahar fiert fix 6.5 minute si care se cristalizeaza in paharul cu apa si hello tehnica de gatit de clasa a 2a.

ciocolata-de-casa-4

Pe scurt, se fierbe apa cu zaharul si untul si se lasa la racit. Apoi se toarna peste laptele praf combinat cu cacaoa si se amesteca pana se obtine o compozitie lucioasa, care se desprinde foarte usor de castron. La final, se asauga ceva nuci, alune, stafide, dupa preferinte. Se pune intr-o forma si se raceste minim 4-5 ore. In pozele de mai sus, ciocolata de casa pare destul de grunjoasa, asta pentru ca am taiat-o dupa vreo doua ore, caci nu mai aveam timp sa o pozez in lumina naturala, insa dupa ce s-a racit peste noapte, a capatat o textura mai lucioasa.

L.E.: Pentru ca proportiile de ingrediente lichide si solide sunt calculate la fix astfel incat ciocolata de casa sa se intareasca bine dupa ce se raceste, compozitia se va omogeniza chiar la final, dupa adaugarea ultimelor picaturi de lichid peste laptele praf. Uneori, este posibil ca amestecul final sa fie prea uscat, iar asta se poate intampla pentru ca se pierd niste mililitri de lichid in timpul pregatirii (se fierbe prea mult si se mai evapora apa, sau nu se adauga lingura de extract de vanilie). Pentru a evita situatia in care compozitia iese prea uscata, puteti adauga din start, 5-10 ml de apa in plus la fiert.

ciocolata-de-casa

Ciocolata de casa
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 10
Ingrediente
  • 100 gr de unt cu 82% grasime
  • 100 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 350 gr lapte praf
  • 40 gr cacao
  • o lingura de extract de vanilie
  • nuci, alune de padure, stafide
Preparare
  1. Pune apa, zaharul si untul la fiert. Dupa 5-7 minute, cand dau in clocot si zaharul e topit, opreste focul, adauga extractul de vanilie si lasa lichidul sa ajunga la temperatura camerei. Untul are tendinta de a se intari deasupra, mai amesteca din cand in cand, pentru a-l omogeniza.
  2. Cerne laptele praf impreuna cu cacaoa intr-un castron.
  3. Cand lichidul s-a racit, toarna-l treptat peste ingredientele solide. Amesteca bine, dupa fiecare portie de lichid adaugata.
  4. Cand compozitia s-a legat si are o textura omogena, dar inca moale si lucioasa, adauga nucile si stafidele.
  5. Unge o bucata de folie alimentara cu unt si toarna ciocolata in mijloc. Da-i o forma de baton, strange bine folia la capete si las-o la racit in frigider, minim 4-5 ore.
3.5.3251

Save

Articole asemanatoare:

  • Raw brownieRaw brownie
  • Cozonac fara framantareCozonac fara framantare
  • Rulada cu cacao si bananeRulada cu cacao si banane
  • Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)

Filed Under: desert, retete Tagged With: cacao, ciocolata de casa, lapte praf, nuci

Previous Post: « Pulled pork cu sos barbeque
Next Post: Briose sarate cu branza, dovlecei si ardei »

Reader Interactions

Comments

  1. Neija says

    14/08/2017 at 8:46 pm

    Reteta usoara, gata in 15 minute. Am folosit lapte pentru bebelusi. A iesit gustoasa. Multumim pentru reteta

    Reply
    • Andreea says

      18/08/2017 at 7:31 pm

      Multumesc pentru comentariu, Neija! Ma bucur ca ti-a placut :).

      Reply
  2. VISTOLI GABRIELLA says

    16/03/2018 at 8:05 pm

    PER FAVORE, È possibile avere la ricetta tradotta in ITALIANO ? GRAZIE.

    Reply
    • Andreea says

      19/03/2018 at 12:53 pm

      Ciao, Gabriella! I think you can try translating the recipe in Google translate. I don’t have the skills to translate it in Italian.

      Reply
  3. Mary says

    28/06/2019 at 6:27 pm

    Ar fi o problemă dacă laptele praf e fără grăsimi?

    Reply
    • Andreea says

      13/08/2019 at 8:06 pm

      Buna! Adica laptele praf e degresat? Daca are aceeasi textura ca a laptelui praf normal, nu cred ca ar trebui sa fie o problema. POti ncerca sa faci o cantitate mai mica, sa vezi cum iese.

      Reply
  4. Ionela says

    19/09/2019 at 11:06 am

    Este foarte delicioasă și se face rapid)

    Reply
    • Andreea says

      22/09/2019 at 12:15 pm

      Ma bucur ca ti-a placut, Ionela!

      Reply
  5. Ioana says

    02/02/2020 at 11:15 am

    Se poate și o variantă pentru ciocolată albă de casă? Mulțumesc!

    Reply
    • Andreea says

      06/02/2020 at 7:16 pm

      Buna, Ioana! Eu nu am incercat, insa cred ca poti omite cacao si obtii ciocolata alba. Poate doar sa mai scazi un pic cantitatea de apa, dar nu as sti sa iti spun cu cat. Poti testa.

      Reply
  6. Alejandra says

    10/04/2020 at 12:37 pm

    Am facut ciocolata de casa dupa diverse retete la viata mea, insa aceasta reteta a castigat locul 1 in topul preferatelor mele si nu cred ca voi face alta vreodata. Nu e prea dulce, e cremoasa si se topeste in gura si totusi ferma. Si dureaza foarte putin tot procesul, nu mi-am rupt mana amestecand, nu m-am panicat ca nu ma misc destul de repede ca la alte retete (ceea ce poate nu e un factor semnificativ pentru altii, dar eu urasc sa lucrez contratimp in bucatarie si urasc sa amestec mult si cu greu :)) ). Ba mai mult, am facut ciocolata asta tinandu-mi bebelusul mofturos dorming in marsupiu. 🙂 V-as arata si ce lucioasa si frumoasa a iesit, dar n-am optiune sa arasez fotografii aici.

    Reply
    • Andreea says

      27/05/2020 at 9:16 pm

      Wow! Ce comentariu minunat, mi-a adus un mare zambet pe buze!:) Multumesc mult ca ti-ai facut timp sa il scrii aici. SI ma bucur tare mult ca ti-a placut asa mult ciocolata! 🙂

      Reply
  7. Corina says

    30/05/2020 at 6:05 pm

    Azi e ziua cea mare si pt mine. Vreau sa incerc aceasta reteta. As vrea sa o pun in niste forme de silicon. Ai idee daca le voi desprinde usor sau risc sa ramana lipita si sa o scot bucatele?

    Reply
    • Andreea says

      06/06/2020 at 11:48 am

      Buna, Corina! Scuze de intarzierea raspunsului, cred ca ai facut deja ciocolata. Eu zic ca merge in forme de silicon si ca se desprinde ok. Dar daca vrei sa fii sigura, le poti unge cu puuuutin unt moale.

      Reply
  8. Marina says

    06/07/2020 at 7:45 pm

    Buna Andreea, am incercat reteta si desi am masurat totul ok, a iesit extraordinar de uscata compozitia si a trebuit sa fac mai mult sirop pentru a lega totul. Este posibil sa fie de vina laptele de praf?

    Multumesc mult

    Reply
    • Andreea says

      01/12/2020 at 1:18 pm

      Uneori imi iese si mie cam uscata, nu am reusit sa imi dau seama exact de ce. Ideea e ca proportiile de lichid si solid din reteta sunt la fix pentru ca ciocolata sa se intareasca bine dupa ce e racita. Ce am mai banuit eu ca se poate intampla: amestecul lichid este fiert prea mult si se mai evapora din apa, nu se adauga lingura de extract de vanilie (lichid), laptele praf absoarde diferit lichidul in functie de brand-ul folosit.
      Ca sa evit sa am un amestec foarte uscat, eu am inceput sa mai adaug 10 ml de apa in plus la fiert, ca sa ma asigur ca am suficient lichid. Dar si mie si altora le-a iesit foarte ok si cu cantitatile din reteta. Totusi, voi adauga si aceasta mentiune in articol, ca sa ofere o alternativa.
      Ideea e ca poate fi marita cantitatea de lichid, dar cu foarte putin, astfel incat sa ramana, totusi ciocolata bine intarita.

      Reply
  9. AnaMariaM says

    01/10/2020 at 7:49 pm

    Hello!
    Mi-am facut si eu curaj in seara asta sa o pregatesc.
    Abia astept sa se raceasca suficient, dar presimt ca ma voi indragosti de acest desert.
    Thanks pentru reteta, super clar explicata.
    Pupici!

    Reply
  10. Teodora says

    30/10/2020 at 9:30 am

    Buna! Se poate folosi și unt cu 65% grăsime? 🙂

    Reply
    • Andreea says

      19/11/2020 at 10:54 pm

      Nu am incercat, e posibil sa ii afecteze consistenta :(.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

În timp ce-mi pregăteam meal plan-ul pentru săp În timp ce-mi pregăteam meal plan-ul pentru săptămâna aceasta, mi-am propus să includ săptămânal un mic dejun pe bază de iaurt pentru toată familia.
Vă spun sincer că mie nu prea îmi vine să mănânc iaurt 🙈. Îl folosesc cu drag în rețete, dar așa simplu sau în combinație cu ceva la micul dejun nu e chiar prima mea opțiune 😋. Nici cerealele din comerț nu sunt printre preferatele mele, așa că m-am gândit să fac niște granola, să văd dacă ar fi o combinație câștigătoare.
Din momentul în care am scos granola din cuptor, nu m-am putut abține din ronțăit 🙈. A ieșit foarte bună și crocantă și merge excelent cu iaurt și fructe. Eu am pus niște piersici din compot și s-au potrivit de minune.

Pentru granola aveți nevoie de:

200 gr fulgi ovăz fini
40 gr semințe de floarea soarelui 
20 semințe de susan
40 gr alune de pădure 
o linguriță de scorțișoară pudră 
40 gr migdale
50 ulei de cocos topit
50 gr sirop de arțar 
20 gr fulgi de cocos
30 gr stafide
10 gr semințe de chia

Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade.
Se pun într-un bol fulgii de ovăz, semințele de floarea soarelui, de susan, scorțișoara și alunele și migdalele tocate grosier.
Într-un pahar se amestecă untul de cocos topit cu siropul de arțar și se toarnă peste ingredientele uscate. Se amestecă bine și se transferă într-o tavă de cu hârtie de copt.
Tava nu trebuie să fie foarte mare, astfel încât stratul de granola să nu fie foarte subțire și să se ardă. Tava mea are aprox. 20 x 30 cm.
Se bagă în cuptor pentru 20 de minute, după care se amestecă și se mai lasă 10-15 minute (cât să se rumenească peste tot, dar să nu se ardă alunele și migdalele).
Se adaugă fulgii de cocos, se amestecă bine și se mai lasă 5 minute.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit și apoi se adaugă stafidele și semințele de chia.
Se păstrează într-un borcan închis etanș până la câteva săptămâni.
.
.
.
.
.
#granola #homemadegranola #granolarecipe #breakfast #oats #almonds #hazelnuts #inmykitchen #hereismyfood #myopenkitchen #morningslikethese
Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploi Cornulețe fragede cu magiun pentru ziua asta ploioasă și înnorată.
Am făcut ieri aluatul, iar azi le-am pregătit și le-am copt împreună cu Petra. Le-am umplut cu magiun de prune, magiun de mere și nuci măcinate.
Rețeta este baby friendly (nu are zahăr) și o găsiți în IGTV și pe blog. Eu am făcut jumătate din cantitatea din rețetă și au ieșit 24 de bucăți.
.
.
.
.
.
.
#simpledessert #nosugar #nosugardessert #babyfriendly #comfortfood #homemade #easybaking #cookandtell #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #f52grams
Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, d Salatele clasice nu sunt chiar preferatele mele, dar cum anul trecut mi-am propus să mâncăm mai multe legume, am intrat într-o fază de căutare a unor rețete de salată ceva mai deosebite, "with a twist", cum s-ar zice. Așa am ajuns la mult iubitele salate cu gulie și sfeclă și la cea cu nuci și clementine, care sunt deja vedete pe masa noastră.
Într-una din zilele trecute căutam o idee de prânz rapid, lejer, dar care să fie totuși consistent și să ne țină de foame. Așa am ajuns să pregătesc o salată cu grâu spelta, porumb, roșii cherry și feta, care ne-a surprins tare plăcut. Am mâncat toți trei de am lins farfuriile 🙈.
După cum spuneam, am vrut să nu dureze prea mult pregătirea prânzului, așa că am apelat la rezervele mele de conserve din cămară și am folosit grâu spelta și porumb de la @daucy_ro. 

Ce am pus în salată : o conservă de grâu spelta, 100 gr porumb bio de la borcan, un avocado, 200 gr de roșii cherry, o ceapă verde și 100 gr de brânză feta.

Roșiile cherry le-am tăiat în două, le-am uns cu ulei de măsline, le-am presărat cu sare și piper și le-am copt 30 de minute la 190 de grade.
Am pregătit un dressing din 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, jumătate de linguriță de sare și piper.
Am pus într-un bol grâul, porumbul, avocado tăiat cuburi, apoi roșiile coapte. Le-am stropit cu dressing-ul, apoi am pus brânza feta sfărâmată și ceapă verde tocată și le-am amestecat.

Dacă doriți o variantă de post, puteți renunța la feta  sau puteți folosi o brânză vegetală.

[AD]

#retetebuneacasa #daucy #salad #spelt #corn #cherrytomatoes #feta #grainsalad #inmykitchen #hereismyfood #vegetarian
Am văzut săptămâna trecută în Stories la @de Am văzut săptămâna trecută în Stories la @deliciouslyella un fel de mâncare care mi-a atras Instant atenția pentru că din descrierea ei îmi părea o combinație tare bună. Orzo cu broccoli, zucchini, mazăre, spanac și pesto, servit cu semințe de floarea soarelui.
Azi am adunat ingredientele și am pregătit rețeta și mi s-a confirmat bănuiala: este delicios. Se pregătește super ușor, e un "one pot meal" și e gata în 20 de minute.
Mie mi s-a părut super gustos și o modalitate perfectă de a mânca mai multe legume. Ce m-a surprins a fost că și Petrei i-a plăcut atât de mult încât a mâncat toată porția. 
Clar intră pe lista de favorite și o să încerc și cu alte legume. 

Ce aș mai menționa este că orzo-ul meu s-a gătit în aprox. 12 minute și pentru că legumele au fost puse odată cu el la fiert, cred că au fiert un pic prea mult. Data viitoare aș pune orzo prima dată în oală și după 2 minute aș adăuga legumele, ca să rămână un pic mai al dente.

Ingrediente (aprox. 4 porții)
200 gr orzo 
200 gr broccoli
200 gr zucchini 
150 gr mazăre congelată 
100 gr spanac proaspăt sau 50 gr spanac congelat 
2 linguri generoase de pesto de busuioc 
parmezan pentru servit

Se pun la fiert 1,5 litri de apă (eu am fiert în fierbator).
Broccoli și zucchini se taie în bucăți medii. 
Într-o oală se pune orzo, broccoli, zucchini și mazărea congelată. Se pune oala pe foc și se toarnă apa fiartă în ea.
Se adaugă și puțină sare și se lasă la fiert 10-12 minute, până când se gătește orzo. Se mai amestecă din când în când (orzo-ul meu a avut tendința să se adune, așa că îl mai desprindeam amestecând).

Într-o tigaie fără ulei se prăjesc 20-30 gr de semințe de floarea soarelui.
Se scurge apa în care au fiert legumele și orzo, păstrând în oală în jur de 100 ml. Puteți să păstrați din apa scursă încă o ceașcă în plus, dacă vreți să mai ajustați cremozitatea.
Se adaugă pesto-ul și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Se servește cu semințele prăjite și cu fâșii de parmezan.
.
.
.
.
.
#orzo #broccoli #zucchini #peas #spinach #pesto #greenfood #vegetables #vegetarian #eatrealfood #quickrecipes #inmykitchen #hereismyfood
Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Sorbet de pepene galben cu portocale si busuioc

Briose cu afine si cocos

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Unt de migdale

Rosti cu praz si oua prajite

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Salata cu grau spelta, porumb si rosii coapte

Chilli con carne

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·