• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Fursecuri margarete

03/06/2011 By Andreea 1 Comment

Aceste fursecuri margarete imi amintesc cel mai mult de copilarie. Mama le facea cu aproape orice ocazie speciala iar cel mai amuzant moment pe care nu l-am uitat nici acum este acela in care m-am ascuns dupa un fotoliu, impreuna cu prietena mea cea mai buna, ca sa mancam margaretele direct din platou :)).

fursecuri-margarete-2

Mama mi-a prezentat aceste fursecuri margarete pe scurt ca fiind “un desert usor si ieftin” :), dar eu completez cu aromat si excelent alaturi de un pahar cu lapte.

Reteta este preluata de la mama, care a si pregatit vreo 4 tavi de margarete in weekend pentru un eveniment deosebit :).

Ingrediente:
250 gr de margarina (eu nu folosesc margarina si am intrebat-o pe mama daca se poate folosi unt. A zis ca se poate incerca :))
1 ou
o cana de 250 ml de ulei
2 cani (tot de 250 ml) de zahar pudra
1 pliculet amoniac (amoniu pentru prajituri) stins cu o lingura de zeama de lamaie
o lingurita jumatate de bicarbonat de sodiu stins cu o lingura de zeama de lamaie
faina cat cuprinde (aproape un kg)
3 pliculete de zahar vanilat
3 lingurite de coaja lamaie
50 gr de rahat

Intr-un caston mare se amesteca margarina la temperatura camerei (moale), uleiul, zaharul pudra si cel vanilat, oul si coaja de lamaie . Dupa ce se omogenizeaza, se adauga bicarbonatul si amoniacul, ambele stinse. Se amesteca bine compozitia pana cand se topeste zaharul (neaparat, pentru ca altfel fursecurile se intind la copt  :)) si se obtine o crema fina. Se poate amesteca si cu mixerul dar mama recomanda cu lingura :). Apoi se adauga faina cate putin pana cand iese un aluat compact, usor sfarmicios dar care nu se lipeste de maini (cam ca martipanul).

fursecuri-margarete

Se formeaza apoi fursecurile cu ajutorul unei forme speciale care transforma bucatele de aluat in margarete.  Aceasta forma este mostenire de famillie si nu am vazut prin magazine…in schimb am vazut alte forme pentru astfel de fursecuri. Si daca nu aveti nici un fel de forma, cred ca puteti incerca sa faceti niste bilute pe care sa le turtiti apoi in forma de discuri.

In mijlocul fiecarei floricele am pus cate o bucatica de rahat si am bagat tava in cuptorul incalzit dinainte la foc mic pentru 15-20 min (max) pana se rumenesc putin.

fursecuri-margarete-3

Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar praf facut in rasnita veche de 40 de ani :). Succes garantat :D!

fursecuri-margarete-4

Timp: 45 de minute
Portii: 2 tavi, aproximativ 80 de fursecuri
Costuri: aprox 12 ron

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Biscuiti cu ciocolataBiscuiti cu ciocolata
  • Fursecuri de ovaz cu bananeFursecuri de ovaz cu banane
  • Chocolate crinklesChocolate crinkles
  • Prăjitură simplă cu prunePrăjitură simplă cu prune

Filed Under: desert, retete Tagged With: desert, fursecuri

Previous Post: « Paine integrala cu seminte
Next Post: Supa crema de praz si cartofi noi »

Reader Interactions

Comments

  1. Ela says

    26/05/2016 at 1:20 pm

    Fursecurile astea, cu forma asta speciala, care la noi in casa s-a pierdut dintr-un motiv care imi scapa, s-au facut numai cu untura. Am incercat fursecuri si cu unt, si combinatie de unt cu untura, dar cele facute cu untura sunt de neinlocuit :). Stiu ca mama punea in jumatate din compozitie cacao. Deasupra cate un fruct din dulceata, rahat sau nuca. Si cu cat stateau mai mult, cu atat erau mai fragede

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Aventura greceasca

Mai multe calatorii →

Deserturi

Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune

Prajitura cu afine

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Cum se germineaza graul si o idee de mic dejun sanatos

Pancakes cu ricotta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·