• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Granola sau muesli copt :)

27/02/2011 By Andreea Leave a Comment

  Granola este o combinatie de cereale, seminte si fructe uscate coapte. Diferenta dintre granola si muesli este faptul ca in muesli, ingredientele nu sunt coapte. 

Am descoperit retete de granola in mai multe locuri pe internet si m-am hotarat sa incerc propria mea reteta. Am obtinut o minunata combinatie de cereale care e, cu siguranta mai sanatoasa si mai ieftina decat ce gasim in pungile frumos colorate din magazine.

Am folosit:
2 cani de fulgi de grau
o cana de fulgi de secara
o cana de fulgi de porumb
(variantele cele mai simple si neindulcite)
100 gr nuci maruntite
100 gr alune de padure maruntite
50 gr migdale maruntite
o lingura de scortisoara
100 gr miere
70 gr unt topit = un pic mai mult de un sfert de pachet de 200 gr (eu am folosit cu 60% grasime)
Se pot folosi orice alte cereale, seminte (de floarea soarelui, de dovleac) si fructe uscate, in orice cantitate vreti.
Intr-un castron mare am amestecat toate cerealele, nucile, alunele, migdalele si scortisoara.
Untul se topeste la “bain marie” (intr-un ibric peste o craticioara cu apa pusa pe foc). Eu la unt nu tin cont de distanta dintre ibric si apa (in mod normal nu trebuie sa se atinga), deci chiar daca ibricul atinge apa, daca se amesteca bine si imediat ce se topeste, se ia de pe foc, totul este ok :).
Imediat ce untul s-a topit in intregime, ibricul se ia din/de pe craticioara si in el se toarna incet mierea, amestecand continuu.

Se obtine un sos care se toarna in castronul cu cereale. Se amesteca foarte bine (pana cand toate cerealele sunt acoperite de lichid) si se pun intr-o tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu.

Se tin in cuptor la foc mic in jur de o ora. Se amesteca cerealele cam o data la 15 minute.
Dupa ce se racesc devin crocante, dulci si absolut delicioase! Se pot combina cu lapte sau iaurt si tin de foame vreo 3-4 ore :P.

granola muesli copt

Timp: o ora si 20 de minute
Portii: 10-12
Costuri: aprox. 20 ron

Save

Articole asemanatoare:

  • Placinta cu branza, spanac si seminte de pinPlacinta cu branza, spanac si seminte de pin
  • Quesadilla cu avocado si ouQuesadilla cu avocado si ou
  • Quiche cu galbioriQuiche cu galbiori
  • Sanatatea in Bucate si supa de rosii coapte cu crutoane de nautSanatatea in Bucate si supa de rosii coapte cu crutoane de naut

Filed Under: mic dejun Tagged With: cereale, granola, vegetarian

Previous Post: « Fatush
Next Post: Pui cu salvie si carnati »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Recomandari de vacanta – Thassos

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Parfait de cafea cu nuci caramelizate

Ciocolată de casă cu Baileys, fistic și merișoare

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rosti cu praz si oua prajite

Oua turcesti

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·