• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pui cu portocale și ierburi aromatice

27/12/2022 By Andreea Leave a Comment

Am căutat o rețetă de pui potrivită pentru o masă festivă și am dat peste ideea asta de pui cu portocale și ierburi aromatice . Tare bun a ieșit și foarte, foarte fragedă a fost carnea.
Dacă nu agreați coaja de portocale, în special în preparate sărate, puteți folosi doar coajă de lămâie.

Ca garnitură am avut varză de Bruxelles și a fost pentru prima oară când mi-a plăcut cum a ieșit. Mi-am dat seama că secretul e să o gătești foarte puțin și să rămână al dente.
Eu am tăiat cotorul și apoi fiecare varză in două. Le-am opărit 3 minute și apoi le-am tras la tigaie, cu unt, timp de 5 minute. La final le-am condimentat bine cu sare.
Pui cu portocale și ierburi aromatice
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
105 mins
Timp total
2 hours
 
Ingrediente
Pentru puiul la cuptor
  • un pui de aprox 1,5 kg
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 2 portocale
  • o lămâie
  • 15-20 crenguțe de cimbru
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 2 căței de usturoi
  • o linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper
  • o lingură de ulei de măsline
  • o ceapă
  • o căpățână de usturoi
  • 250 ml vin alb
Pentru varza de Bruxelles
  • 500 gr varză de Bruxelles
  • 20 gr unt
  • sare
Preparare
  1. Untul se amestecă cu coaja de la o portocală și de la o lămâie, frunzele de la 2 crenguțe de cimbru, frunzele de la 2 crenguțe de rozmarin tocate mărunt, 2 căței de usturoi zdrobiți, sare și piper.
  2. Untul aromatizat se introduce pe sub pielea puiului și se unge pe piept și pulpe. Pielea se desface de carne ușor, cu degetele, fără a o rupe.
  3. În interiorul puiului se introduce lămâia tăiată în două și câteva crenguțe de cimbru.
  4. Oasele pulpelor se pot lega cu sfoară alimentară.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, căldură sus și jos.
  6. Într-o tavă se pun portocalele tăiate în două, căpățâna de usturoi tăiată în două, ceapa tăiată în 4 și restul crenguțelor de cimbru.
  7. Peste ele se așază puiul, cu pieptul în sus.
  8. Se unge puiul cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper.
  9. Se toarnă și vinul și apoi tava se bagă în mijlocul cuptorului pentru o oră și 45 de minute.
  10. Varza de Bruxelles se curăță de cotor și se taie în două.
  11. Se opărește timp de 3 minute în apă clocotită.
  12. Se scurge de apă și se pune într-o tigaie încinsă, alaturi de unt.
  13. Se prăjește amestecând des, timp de 5 minute.
3.5.3251

Articole asemanatoare:

  • Usturoi cu rozmarin in ulei de maslineUsturoi cu rozmarin in ulei de masline
  • Chec cu ricotta, portocală și macChec cu ricotta, portocală și mac
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: portocale, pui, rozmarin, usturoi

Previous Post: « Salată coleslaw
Next Post: Biscuiți cu parmezan și mac »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: Atena – partea a doua

Portugalia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort de ciocolată cu mure

Un an de Taste Bazaar si un tortulet cu fistic

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Sandvisuri calde cu ton

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·