• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pasta de macrou afumat

23/02/2018 By Andreea Leave a Comment

Pentru finalul anului trecut nu ne-am facut planuri prea mari. Am evitat petrecerile in oras sau plecarile la munte si am ajuns sa petrecem linistit acasa, alaturi de cativa vecini. Fiecare familie a pregatit cate ceva pentru masa festiva, iar eu am ales sa fac niste aperitive, pulled pork pentru felul principal si un desert. Printre aperitive s-a aflat si pasta de macrou afumat, o reteta pe care asteptam de mult sa o fac.

Desi, la prima vedere, combinatia dintre peste si branza pare cam nepotrivita, in cazul acestei paste, sau pate, daca vreti, e super gustoasa. A avut mare succes, lucru care m-a cam luat prin surprindere. Nu ma asteptam ca toti invitatii sa o laude atat de mult si sa isi suplimenteze portiile. A fost felul de mancare care s-a terminat primul si s-a lasat cu rugaminti de a le da reteta, asa ca am promis ca o vor gasi pe blog.

Pasta de macrou afumat este extrem de usor de pregatit, ceea ce nu poate fi decat inca un argument pentru a o pune pe lista “de gatit”. Mie mi s-a parut o idee buna sa o servesc alaturi de o salata de sfecla cu hrean si asta a functionat de minune.


 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp total
15 mins
 
Portii: 8
Ingrediente
  • 4 fileuri de macrou afumat (aprox 300 gr)
  • 200 gr crema de branza
  • o lingura de smantana fermentata
  • ½ legatura de patrunjel
  • o lingurita de pasta de hrean sau hrean ras in otet (optional)
  • o ingura de radacina sau tulpini de telina taiate in cuburi foarte mici (optional)
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie (preferabil bio)
  • sare (posibil sa nu fie nevoie de prea multa, pentru ca pestele este sarat)
  • piper
  • salata de sfecla coapta, pentru servit (optional)
Preparare
  1. Curata macroul de piele si oase mari (oasele mai mici sunt foarte moi si vor putea fi mancate).
  2. Pune o treime din carne deoparte.
  3. Pune restul carnii, branza, smantana si restul ingredientelor intr-un robot de bucatarie sau blender si mixeaza-le timp de aprox 30 de secunde, pana cand obtii o pasta omogena.
  4. Rupe in fasii carnea lasata deoparte si amestec-o in pasta obtinuta.
  5. Serveste pasta de macrou afumat pe paine prajita, alaturi de salata de sfecla coapta.
3.5.3228

 

Articole asemanatoare:

  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare
  • Pate de ficat de casa cu stafidePate de ficat de casa cu stafide
  • Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)

Filed Under: aperitive, retete Tagged With: branza, macrou, macrou afumat, pate

Previous Post: « Pizza cu aluat fara framantare
Next Post: Croissant French toast »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Milano & The Cube by Electrolux

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)

Chocolate chip cookies

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Frittata cu legume si feta

Oua posate cu sos de mustar

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·