Biscuiți cu parmezan și mac
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 20
Ingrediente
  • 75 gr unt
  • 30 gr griș
  • 50 gr făină albă
  • ½ linguriță de praf de copt
  • 50 gr parmezan ras fin
  • ½ linguriță de muștar
  • 20 gr de miez de nucă tocat
  • 10 gr de semințe de mac
Preparare
  1. Într-un robot de bucătărie se pun untul tăiat in cuburi, grișul, făina, praful de copt, parmezanul ras, mustarul și miezul de nucă tocat. Se mixează în jur de 1 minut, până când aluatul se adună într-o bilă.
  2. Se transferă pe blatul ușor înfăinat și se formează într-un baton de aproximativ 15 cm lungime, cu un diametru de 3-4 cm.
  3. Semințele de mac se pun pe un tocător, iar batonul de aluat se rostogolește prin ele, acoperindu-l peste tot cu mac.
  4. Batonul se învelește cu folie alimentară și se bagă la congelator pentru 30 de minute.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
  6. Aluatul se scoate din congelator și se taie în felii de aprox. 0.8 cm (cam cat grosimea unui capac de borcan). Mie mi-au ieșit 19 bucăți.
  7. Se așază rondelele de aluat într-o tavă cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, până se rumenesc ușor.
  8. Se mai lasă în tavă 5 minute, apoi se transferă pe un grătar de răcire pentru a se răcori complet.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/12/biscuiti-cu-parmezan-si-mac.html