• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci

25/01/2017 By Andreea Leave a Comment

Am descoperit pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci acum mai multi ani, in timp ce incercam o reteta pentru care nu aveam toate ingredientele. Am folosit-o atunci ca sa umplu niste choux-uri, iar cu alte ocazii am mancat-o pe paine prajita sau rulata in lipii. Se pregateste rapid si e delicioasa.

pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci

Am refacut-o weekend-ul trecut pentru AniverSoarea Veronicai de la minuni.ro. Mi-am dorit sa ajut si eu in organizare, asa ca am gatit cateva aperitive si prajitura cu smantana si nuci. Pe masa au mai fost bunatati de la Praji, Viviana, doamna Polonic, de la mama Veronicai si un tort demential cu mango si fructul pasiunii facut de Eliza de la PlayBake.

img_4939

Veronica si-a organizat ziua de nastere in beneficiul asociatiei ATCA, care desfasoara activitati educative si terapie pentru copiii cu autism, iar donatiile stranse la eveniment se vor transforma in ore de terapie pentru acesti copii. A fost un eveniment magic, care m-a incarcat cu energie si optimism si de unde am plecat cu un zambet care m-a tinut pana a doua zi. Daca doriti sa contribuiti si voi, puteti face o donatie pe platforma Galantom. Terapeutii de la ATCA fac minuni pentru copilasii cu care lucreaza si este foarte importanta sustinerea noastra pentru a continua programele de terapie.

Petrecerea a avut de toate: muzica live, karaoke, poezii, copii jucausi si bineinteles, mancare buna. Eu am pregatit hummus simplu, hummus cu rosii uscate, briose cu branza si legume si pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci care a fost foarte apreciata. A fost momentul perfect sa o fac si pentru noi si sa o pozez pentru a o pune pe blog.

pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci

Pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
10 mins
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 250 gr branza ricotta
  • 30 gr rosii uscate in ulei
  • 30 gr nuci
  • o lingura de ulei de masline
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • o lingurita de busuioc proaspat, tocat
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Prajeste nucile intr-o tigaie, fara ulei, pana cand se rumenesc.
  2. Taie rosiile in bucati mici.
  3. Intr-un castron, amesteca branza, rosiile, nucile, uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.
3.5.3226

 

Save

Articole asemanatoare:

  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare
  • Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)Ciuperci umplute cu branza si nuci (P)
  • Chec cu ricotta, portocală și macChec cu ricotta, portocală și mac
  • Chec aperitivChec aperitiv

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: branza, busuioc, nuci, ricotta, rosii uscate

Previous Post: « Cu bazaarul in vacanta: Toscana
Next Post: Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Fursecuri margarete

Briose cu afine si grau germinat

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes din banane si ou

sparanghel cu oua si feta la cuptor

Sparanghel cu oua si feta la cuptor

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·