Am descoperit pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci acum mai multi ani, in timp ce incercam o reteta pentru care nu aveam toate ingredientele. Am folosit-o atunci ca sa umplu niste choux-uri, iar cu alte ocazii am mancat-o pe paine prajita sau rulata in lipii. Se pregateste rapid si e delicioasa.
Am refacut-o weekend-ul trecut pentru AniverSoarea Veronicai de la minuni.ro. Mi-am dorit sa ajut si eu in organizare, asa ca am gatit cateva aperitive si prajitura cu smantana si nuci. Pe masa au mai fost bunatati de la Praji, Viviana, doamna Polonic, de la mama Veronicai si un tort demential cu mango si fructul pasiunii facut de Eliza de la PlayBake.
Veronica si-a organizat ziua de nastere in beneficiul asociatiei ATCA, care desfasoara activitati educative si terapie pentru copiii cu autism, iar donatiile stranse la eveniment se vor transforma in ore de terapie pentru acesti copii. A fost un eveniment magic, care m-a incarcat cu energie si optimism si de unde am plecat cu un zambet care m-a tinut pana a doua zi. Daca doriti sa contribuiti si voi, puteti face o donatie pe platforma Galantom. Terapeutii de la ATCA fac minuni pentru copilasii cu care lucreaza si este foarte importanta sustinerea noastra pentru a continua programele de terapie.
Petrecerea a avut de toate: muzica live, karaoke, poezii, copii jucausi si bineinteles, mancare buna. Eu am pregatit hummus simplu, hummus cu rosii uscate, briose cu branza si legume si pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci care a fost foarte apreciata. A fost momentul perfect sa o fac si pentru noi si sa o pozez pentru a o pune pe blog.
- 250 gr branza ricotta
- 30 gr rosii uscate in ulei
- 30 gr nuci
- o lingura de ulei de masline
- o lingurita de zeama de lamaie
- o lingurita de busuioc proaspat, tocat
- sare
- piper
- Prajeste nucile intr-o tigaie, fara ulei, pana cand se rumenesc.
- Taie rosiile in bucati mici.
- Intr-un castron, amesteca branza, rosiile, nucile, uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.
Leave a Reply