• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Pasta de feta cu masline si rosii coapte

05/01/2022 By Andreea Leave a Comment

Am dat de ideea aceasta de pasta de feta pe Pinterest acum cativa ani si am salvat-o acolo in mai multe variante. Cea care mi-a atras cel mai mult atentia a fost varianta cu masline coapte pe deasupra si m-am gandit ca ar fi un aperitiv interesant pentru mesele festive.

Am tot zis ca o incerc in anii trecuti de sarbatori, dar n-am reusit. Insa acum cateva saptamani am facut in sfarsit reteta si a fost un hit. Noua ne-a placut foarte mult, iar dupa ce am postat-o pe Instagram, foarte multe persoane au pregatit-o si au fost incantate de ea. Asa ca am hotarat sa o scriu si pe blog. Se face foarte simplu si puteti sa o pregatiti fie doar cu masline , fie doar cu rosii cherry coapte, sau cu un mix intre cele doua, asa cum am facut eu. Sau, daca vreti, sau nu aveti timp prea mult, puteti pune pe deasupra niste verdeata (ceapa verde, chives, busuioc tocat), cateva rosii uscate tocate, nuci sau fistic maruntit, fulgi de ardei iute, dukkah. Pasta de feta se poate manca la temperatura camerei sau usor calduta.


Pasta de feta cu masline si rosii coapte
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
25 mins
Timp total
40 mins
 
Ingrediente
Pentru pasta de feta
  • 220 gr branza feta
  • 100 gr crema de branza
  • o lingura generoasa de miere (lichida)
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • o lingurita de coaja de lamaie (bio/netratata)
  • piper
Pentru mixul copt
  • 150 gr mix de masline (eu am folosit masline verzi siciliene si masline kalamata)
  • 150 gr rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita de cimbru uscat (sau frunzele de la o crenguta de cimbru proaspat)
  • o lingura de ulei de masline
Preparare
  1. Pentru ca si feta si maslinele sunt sarate, preparatul poate fi destul de sarat. Daca doriti, puteti desara fie branza, fie maslinele, fie pe ambele in prealabil (se tin in apa cateva ore).
  2. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  3. Intr-o tava se pun maslinele, rosiile, cateii de usturoi (taiati in doua), cimbrul si uleiul de masline. Se amesteca si se baga in cuptor pentru 20-25 de minute.
  4. In vasul unui robot de bucatarie se pun feta, crema de branza, mierea, uleiul de masline, piperul si coaja si zeama de lamaie.
  5. Se mixeaza bine, cateva minute, pana cand se obtine o pasta foarte cremoasa si fina (e posibil sa fie nevoie sa mai amestecati cu o lingura din cand in cand pentru a amesteca bine bucatile ramase pe peretii vasului robotului).
  6. Pasta de feta se asaza intr-un bol, iar deasupra se pun maslinele si rosiile coapte. Se adauga si zeama lasata in tava.
  7. Se poate servi cu paine coapta. Eu am uns cateva felii de paine cu maia cu ulei de masline si am copt-o cam 10 minute in cuptor.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salata cu piept de curcan, avocado si taitei de hriscaSalata cu piept de curcan, avocado si taitei de hrisca
  • Sandvisuri calde cu tonSandvisuri calde cu ton
  • Supa crema de praz si cartofi noiSupa crema de praz si cartofi noi
  • Piept de rata cu miere si pastai verzi cu alune de padurePiept de rata cu miere si pastai verzi cu alune de padure

Filed Under: aperitive, retete

Previous Post: « Idei de cadouri
Next Post: Chiftelute de somon si quinoa »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Excursie in Franta

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prăjitură franțuzească cu mere

Prajitura cu smantana si nuci

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Porridge cu zmeura, nuci si cocos

Omleta in lipie

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·