• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Banana bread fara zahar

29/07/2022 By Andreea Leave a Comment

Stiu ca exista nenumarate retete de banana bread pe internet, chiar si eu am deja 2 retete pe blog, insa o sa mai las inca doua variante, de data aceasta, banana bread fara zahar. Daca doriti, puteti adauga in ele 50-100 de grame de zahar, insa acesta nu este necesar deoarece bananele sunt suficient de dulci.

Banana bread fara zahar – varianata 1 (cu chefir)

Cele doua variante de banana bread nu sunt foarte diferite, una e cu lapte, iar cealalta cu chefir si mai difera cateva ingrediente si temperatura si timpul de coacere. Ca rezultat final nu sunt diferente mari, insa eu am testat ambele variante si le las pe amandoua in caz ca vreti sa le testati.

Banana bread fara zahar – varianta 2 (cu lapte)

In general, noi mancam banana bread fara zahar si pe post de mic dejun, uneori prajesc usor feliile pentru a fi mai crocante, alterori le ung cu unt de arahide sau tahini si pun alaturi si un pahar de chefir sau iaurt.

Se poate si congela, rezista foarte bine. Cel mai usor este sa feliati checul si sa il puneti intr-o punga cu zip, cu bucati de hartie de copt intre felii. Cand vreti sa o mancati, scoatei feliile din congelator si le puneti in prajitorul de paine pentru 2-3 minute pana cand se dezgheata.

Banana bread fara zahar
 
Print
Timp de preparare
10 mins
Timp de gatire
50 mins
Timp total
1 hour
 
Portii: 1
Ingrediente
Varianta 1
  • 4 banane bine coapte
  • 3 oua medii
  • 150 ml chefir (sau iaurt de baut)
  • 50 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • 60 gr nuci
Varianta 2
  • 4 banane bine coapte
  • 4 oua
  • 100 gr unt topit si racit
  • 90 ml de lapte
  • 370 gr faina
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de praf de copt
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr stafide
Preparare
Varianta 1
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Bananele se paseaza, se adauga ouale, chefirul, untul topit si se omogenizeaza.
  3. Faina se amesteca bine cu bicarbonatul.
  4. Se adauga faina si se incorporeaza bine in aluat.
  5. Se adauga nucile tocate.
  6. Aluatul se toarna intr-o tava de chec (cu hartie de copt) si se coace timp de 45-50 de minute.
Varianta 2
  1. Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade.
  2. Bananele se paseaza cu furculita, apoi se amesteca bine cu ouale, folosind un tel.
  3. Se adauga laptele si untul topit si se omogenizeaza.
  4. Faina se amesteca bine cu bicarbonatul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid.
  5. Se adauga nucile tocate si stafidele.
  6. Aluatul se toarna intr-o tava de chec (cu hartie de copt) si se coace timp de 90 de minute la 170 de grade. Se verifica daca aluatul e copt introducand o scobitoare sau o frigaruie de lemn. Daca iese uscata, checul este copt.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Paine cu maia cu stafide si nuciPaine cu maia cu stafide si nuci
  • Tarta cu mere, lime, nuci si stafideTarta cu mere, lime, nuci si stafide
  • Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolataBanana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata
  • Camembert la cuptor cu nuci și sos de merișoareCamembert la cuptor cu nuci și sos de merișoare

Filed Under: desert, retete Tagged With: banana bread, chefir, nuci, stafide

Previous Post: « Sufleu de cartofi cu broccoli
Next Post: Oladi »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Arome si soare din Sicilia

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tort fara gluten cu iaurt grecesc, prune coapte, nuci si rozmarin

Batoane vegane cu ciocolata si arahide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Briose cu afine si cocos

Quesadilla cu avocado si ou

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·