Banana bread fara zahar
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 1
Ingrediente
Varianta 1
  • 4 banane bine coapte
  • 3 oua medii
  • 150 ml chefir (sau iaurt de baut)
  • 50 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • 60 gr nuci
Varianta 2
  • 4 banane bine coapte
  • 4 oua
  • 100 gr unt topit si racit
  • 90 ml de lapte
  • 370 gr faina
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de praf de copt
  • 100 gr miez de nuca
  • 50 gr stafide
Preparare
Varianta 1
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  2. Bananele se paseaza, se adauga ouale, chefirul, untul topit si se omogenizeaza.
  3. Faina se amesteca bine cu bicarbonatul.
  4. Se adauga faina si se incorporeaza bine in aluat.
  5. Se adauga nucile tocate.
  6. Aluatul se toarna intr-o tava de chec (cu hartie de copt) si se coace timp de 45-50 de minute.
Varianta 2
  1. Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade.
  2. Bananele se paseaza cu furculita, apoi se amesteca bine cu ouale, folosind un tel.
  3. Se adauga laptele si untul topit si se omogenizeaza.
  4. Faina se amesteca bine cu bicarbonatul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid.
  5. Se adauga nucile tocate si stafidele.
  6. Aluatul se toarna intr-o tava de chec (cu hartie de copt) si se coace timp de 90 de minute la 170 de grade. Se verifica daca aluatul e copt introducand o scobitoare sau o frigaruie de lemn. Daca iese uscata, checul este copt.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/07/banana-bread-fara-zahar.html