Bananele se paseaza, se adauga ouale, chefirul, untul topit si se omogenizeaza.
Faina se amesteca bine cu bicarbonatul.
Se adauga faina si se incorporeaza bine in aluat.
Se adauga nucile tocate.
Aluatul se toarna intr-o tava de chec (cu hartie de copt) si se coace timp de 45-50 de minute.
Varianta 2
Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade.
Bananele se paseaza cu furculita, apoi se amesteca bine cu ouale, folosind un tel.
Se adauga laptele si untul topit si se omogenizeaza.
Faina se amesteca bine cu bicarbonatul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid.
Se adauga nucile tocate si stafidele.
Aluatul se toarna intr-o tava de chec (cu hartie de copt) si se coace timp de 90 de minute la 170 de grade. Se verifica daca aluatul e copt introducand o scobitoare sau o frigaruie de lemn. Daca iese uscata, checul este copt.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2022/07/banana-bread-fara-zahar.html