• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Oua jumari cu rosii si branza

14/12/2016 By Andreea Leave a Comment

Cand eram mica ii spuneam scrob, caci asa se zice in Moldova. Apoi am aflat ca se mai numeste papara sau oua jumari. Nu (mai) folosesc aceste denumiri in exprimarea curenta, insa nici nu am vrut sa pun in titlu scrambled eggs , asa cum le spun eu. Aceasta reteta de oua jumari cu rosii si branza este preluata din cartea Everyday superfood a lui Jamie Oliver, pe care o am de dat in acest giveaway, la care inca va puteti inscrie.

Am pregatit ouale acestea de mai multe ori pana acum si inca mi se pare o idee geniala si o reteta extrem de simpla, pe care daca o faci o data, o adopti in ritualul micului dejun pe termen lung. Busuiocul proaspat ii da o aroma speciala, iar sosul proaspat din rosii aduce un gust acrisor si o textura cremoasa. Iar in toata combinatia asta, adaosul de branza e un bonus delicios.

omleta-cu-rosii-si-branza

In ingredientele din reteta originala se precizeaza ca se pun 5 grame de branza, dar eu n-am tinut cont de asta si am adaugat cam 20-30 de grame in care am combinat mai multe sortimente (cascaval de capra, telemea de capra si stilton). Painea pe care am folosit-o este paine cu maia facuta de mine, dar voi puteti folosi orice tip de paine, preferabil una mai densa si mai consistenta.

omleta-cu-rosii-si-branza-3

Pentru a face ouale jumari, odata puse in tigaie, va trebui sa le amestecati foarte des, astfel incat sa nu se prajeasca si sa se usuce, ci sa pastreze o textura cremoasa si omogena. De data aceasta eu le-am gatit un pic mai mult decat o fac de obicei, pentru ca am oprit procesul pentru a face poze, dar in mod normal le las aproape cat sa se scurga, dar totusi sa nu ramana crude. Pentru a amesteca ouale, cel mai potrivit instrument mi se pare spatula de silicon, dar puteti sa folositi si o lingura de lemn.

omleta-cu-rosii-si-branza-2

Oua jumari cu rosii si branza
 
Print
Timp de preparare
5 mins
Timp de gatire
5 mins
Timp total
10 mins
 
Portii: 1
Ingrediente
  • 2 felii de paine
  • 2 oua
  • 6 rosii cherry
  • 30 gr branza
  • 6 frunze de busuioc proaspat, taiat subtire
  • o lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
Preparare
  1. Taie rosiile in jumatate si prajeste-le intr-o tigaie, cu uleiul de masline, pana cand se rumenesc si se inmoaie.
  2. Bate ouale intr-un castron si adauga busuiocul, piper si sare (luati in calcul si cat de sarata este branza).
  3. Pune feliile de paine la prajit.
  4. Cand rosiile sunt gata, trage-le intr-o parte a tigaii si presara branza peste ele, pentru a se topi.
  5. In partea libera a tigaii, toarna ouale batute si incepe sa le amesteci cu o spatula. Invarte-le pana cand capata o consistenta cremoasa, omogena si pana nu mai sunt parti negatite ale oualor.
  6. La final, amesteca ouale cu sosul de rosii si branza si toarna-le peste painea prajita.
3.5.3226

 

Articole asemanatoare:

  • ShakshukaShakshuka
  • Supă cremă de roșiiSupă cremă de roșii
  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: bubsuioc, jumari, oua, papara, rosii

Previous Post: « Cotlet de porc cu scortisoara si piure de conopida
Next Post: Tarta cu gutui si caramel de curmale »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Gustul Romei

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pasteis de nata

Prăjitură franțuzească cu mere

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Pui cacciatore cu dovleac

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·