Cand eram mica ii spuneam scrob, caci asa se zice in Moldova. Apoi am aflat ca se mai numeste papara sau oua jumari. Nu (mai) folosesc aceste denumiri in exprimarea curenta, insa nici nu am vrut sa pun in titlu scrambled eggs , asa cum le spun eu. Aceasta reteta de oua jumari cu rosii si branza este preluata din cartea Everyday superfood a lui Jamie Oliver, pe care o am de dat in acest giveaway, la care inca va puteti inscrie.
Am pregatit ouale acestea de mai multe ori pana acum si inca mi se pare o idee geniala si o reteta extrem de simpla, pe care daca o faci o data, o adopti in ritualul micului dejun pe termen lung. Busuiocul proaspat ii da o aroma speciala, iar sosul proaspat din rosii aduce un gust acrisor si o textura cremoasa. Iar in toata combinatia asta, adaosul de branza e un bonus delicios.
In ingredientele din reteta originala se precizeaza ca se pun 5 grame de branza, dar eu n-am tinut cont de asta si am adaugat cam 20-30 de grame in care am combinat mai multe sortimente (cascaval de capra, telemea de capra si stilton). Painea pe care am folosit-o este paine cu maia facuta de mine, dar voi puteti folosi orice tip de paine, preferabil una mai densa si mai consistenta.
Pentru a face ouale jumari, odata puse in tigaie, va trebui sa le amestecati foarte des, astfel incat sa nu se prajeasca si sa se usuce, ci sa pastreze o textura cremoasa si omogena. De data aceasta eu le-am gatit un pic mai mult decat o fac de obicei, pentru ca am oprit procesul pentru a face poze, dar in mod normal le las aproape cat sa se scurga, dar totusi sa nu ramana crude. Pentru a amesteca ouale, cel mai potrivit instrument mi se pare spatula de silicon, dar puteti sa folositi si o lingura de lemn.
- 2 felii de paine
- 2 oua
- 6 rosii cherry
- 30 gr branza
- 6 frunze de busuioc proaspat, taiat subtire
- o lingura de ulei de masline
- sare
- piper
- Taie rosiile in jumatate si prajeste-le intr-o tigaie, cu uleiul de masline, pana cand se rumenesc si se inmoaie.
- Bate ouale intr-un castron si adauga busuiocul, piper si sare (luati in calcul si cat de sarata este branza).
- Pune feliile de paine la prajit.
- Cand rosiile sunt gata, trage-le intr-o parte a tigaii si presara branza peste ele, pentru a se topi.
- In partea libera a tigaii, toarna ouale batute si incepe sa le amesteci cu o spatula. Invarte-le pana cand capata o consistenta cremoasa, omogena si pana nu mai sunt parti negatite ale oualor.
- La final, amesteca ouale cu sosul de rosii si branza si toarna-le peste painea prajita.
Leave a Reply