• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Sufleu de cartofi cu broccoli

16/07/2022 By Andreea Leave a Comment

Anul trecut ma uitam pe meniul de la gradinita Petrei si mi-a atras atentia un preparat: sufleu de cartofi cu broccoli. Mi s-a parut ca suna bine si am vrut sa il prepar si eu acasa. A iesit atat de bun incat l-am repetat de multe ori si este pe lista de retete preferate la noi acasa.

Ies cam 6 portii, deci noi mancam de doua ori din el,  data la cina si o data a doua zi la pranz. De obicei mancam acest sufleu de cartofi cu broccoli cu salata de sfecla, cu castraveti murati sau salata de legume proaspete.


Sufleu de cartofi cu broccoli
 
Print
Timp de preparare
40 mins
Timp de gatire
35 mins
Timp total
1 hour 15 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 5 cartofi
  • o capatana medie de broccoli (aprox. 400 gr fara tulpina)
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 250 gr smantana fermentata (sau iaurt grecesc)
  • 100 gr cheddar/ cascaval ras
  • sare, piper
  • unt pentru uns tava
Preparare
  1. Cartofii se fierb intregi, cu coaja, pana cand intra usor o furculita in ei. Nu trebuie fierti prea mult, pentru a-si pastra bine forma cand sunt taiati.
  2. Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste sau se gateste la aburi timp de 5-6 minute. Dupa ce se raceste, fiecare bucata se taie in felii.
  3. Dupa ce se racesc cartofii, se decojesc, apoi se taie in felii de aproximativ 0.5 cm.
  4. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  5. Se unge cu unt o tava rotunda de aprox. 28 cm diametru (sau una dreptunghiulara de aprox. 20 x 30 cm).
  6. Se asaza in tava un strat de felii de cartofi, se presara putina sare, se asaza felii de broccoli si jumatate din cantitatea de cheddar ras.
  7. Se asaza restul feliilor de cartofi deasupra.
  8. Ouale se bat impreuna cu laptele, smantana, sarea si piperul.
  9. Se toarna compozitia peste legume, iar la final se presara restul de cheddar.
  10. Tava se baga in cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand sufleul se rumeneste usor la suprafata.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Sufleu de broccoli cu branzaSufleu de broccoli cu branza
  • Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)Salmon bites (somon glazurat cu sos de soia și miere)
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume
  • Orzo cu legume verziOrzo cu legume verzi

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: broccoli, cartofi, sufleu

Previous Post: « Prajitura cu afine
Next Post: Banana bread fara zahar »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Pandispan cu visine

Raw brownie

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua in paine

Crumble cu fructe de padure, ovaz si quinoa

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·