• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Cupcakes cu bezea

22/04/2011 By Andreea 7 Comments

   Am incercat de multe ori sa fac cupcakes. Adica briose cu diverse creme pe deasupra. Cele clasice pentru tipul asta de prajituri, de unt, nu mi-au placut. Erau prea grase si nu am reusit sa fac nici una care sa stea asa cum trebuie pe prajitura.
    De atunci am zis ca o sa incerc sa fac o crema de bezea pentru ca mi se parea mai usoara si chiar mai frumusica :). Si s-a ridicat la asteptarile mele.

   Am gasit reteta asta pe delicioasa.com si am facut-o repede aseara.

Ingrediente
125 gr unt
100 gr zahar tos
jumatate de lingurita de esenta de vanilie
2 oua
o lingura de coaja de portocala si lamaie
150 gr faina (eu am avut doar 75 gr de faina alba si am mai pus 75 gr de faina 650)
2 lingurite de praf de copt
2 albusuri
100 gr zahar pudra
alune de padure (sau migdale, fructe de padure, stafide, etc.)

   Am incalzit, evident, cuptorul la foc mic.
   Am mixat untul cu zaharul tos cam 5 minute pana s-a format o crema (nu e necesar sa se topeasca zaharul). Apoi am pus pe rand ouale si am omogenizat bine compozitia. Am turnat-o intr-un castron in care pusesem faina, praful de copt, coaja de portocala si esenta de vanilie. Le-am amestecat pe toate tot cu mixerul pana s-a facut un aluat mult mai dens decat cel cu care eram obisnuita pentru briose.

   L-am pus in hartiute pentru briose mai tepene, usor cartonate, care n-au avut nevoie de suportul unei tavi.

   Le-am copt 25 de minute la foc mic si apoi le-am scos sa se raceasca putin. Am crescut temperatura din cuptor (foc mediu) si intre timp am taiat putin briosele in mijloc si am pus cate o aluna.

   Am facut o bezea din albusuri batute spuma, peste care am turnat treptat zaharul pudra pana cand s-a intarit bine si a devenit lucioasa.
   Am pus bezeaua intr-un sac à poche si am decorat prajiturelele.

   Le-am mai pus in cuptor 5 minute dar le-am pazit sa vad cand se rumenesc usor varfurile bezelei ca sa-mi dau seama daca sunt gata.

   Au fost exact asa cum mi-am dorit aceste cupcakes…Lejere si adorabile :). Chestia aia roz este prima mea floricica de martipan, deci cer indurare :)).

Timp: 45 de minute
Portii: 10 buc.
Costuri: 10 ron

Unde gasiti

  • hartiutele pentru briose le-am luat de la Daiso Japan (din Cora Lujerului). Au costat 6 ron 20 de bucati.

Articole asemanatoare:

  • Bezea cu lime, cocos si zmeuraBezea cu lime, cocos si zmeura
  • Prăjitură simplă cu prunePrăjitură simplă cu prune
  • Clafoutis cu visineClafoutis cu visine
  • Mini pavlovaMini pavlova

Filed Under: desert, retete Tagged With: bezea, desert

Previous Post: « Arome si soare din Sicilia
Next Post: Supa de 3 x rosie »

Reader Interactions

Comments

  1. Delicioasa says

    23/04/2011 at 5:38 am

    Ce cupcakes frumoase! Super ideea cu alunele de padure 🙂
    O zi frumoasa!

    Reply
  2. Andreea says

    23/04/2011 at 1:19 pm

    Merci!O zi frumoasa si tie!

    Reply
  3. Cristina says

    27/04/2011 at 3:34 am

    Daca ai intentii serioase de facut briose/cupcakes, tavile cu forme speciale sunt excelente. La Ikea se gaseste tava asta http://www.ikea.ro/product/show/code/00133038 si hartiutele aferente http://www.ikea.ro/product/show/code/40133041

    Reply
  4. Andreea says

    27/04/2011 at 9:56 am

    multumesc pentru sfat cristina, insa am chiar o tava din aia de la Ikea (linkul nu duce direct la produs, insa stiu ca au o singura tava de briose – drommar) dar nu imi place deloc pt ca formele sunt foarte inalte si subtiri, iar briosele nu prea arata a briose :). in plus, in tava aia nu se pot folosi decat hartiutele de la Ikea, pt ca restul de pe piata sunt mult mai largi si mici de inaltime. am vazut tavi din alea clasice la Cora si la Metro dar nu mi-am luat inca pentru ca momentan nu mai am spatiu de depozitare in bucatarie 🙁

    Reply
  5. Cristina says

    28/04/2011 at 12:58 am

    Da, despre tava si hartiutele Drommar era vorba (luate cu copy/paste linkurile duc direct la produse in browser-ul meu). Mi-am luat din neatentie hartiute de la Ikea si am descoperit ca nu se potrivesc cu tava mea clasica de briose 🙁 Par interesante insa, asa de inalte. Poate gasesti vreo reteta care sa arate bine in ele 🙂

    Reply
  6. Alice says

    01/06/2012 at 12:57 pm

    Buna!Arata deliciooos!vreau si eu sa fac.Bezeaua de deasupra a iesit cremoasa sau tare???

    Reply
  7. Andreea says

    02/06/2012 at 10:26 am

    Alice, bezeaua a fost tare, cat sa stea pe briosa, dar inauntru era moale.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Cu bazaarul in vacanta: Londra

Mai multe calatorii →

Deserturi

Budinca de gris

Chocolate chip cookies

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Rosti cu praz si oua prajite

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·