In ultima vreme caut sa gatesc feluri de mancare consistente, satioase, care sa se prepare usor si, foarte important, sa poata fi reincalzite sa mancam si a doua oara din ele. Am inceput sa gatesc seara cate un preparat in portii duble, astfel incat a doua zi la pranz sa il pot reincalzi si sa nu mai am presiunea intrebarii ‘ce mancam la pranz?’. Asa am ajuns sa incerc si tocana de pui cu mazare si piure gratinat, o combinatie tare gustoasa de gusturi si texturi, asemanatoare cu placinta de pui cu praz pe care o ador, insa mult mai simpla, pentru ca nu necesita prepararea aluatului.
Umplutura este foarte versatila, puteti sa o pregatiti cu carne sau vegetariana si puteti folosi orice legume va plac. Eu am avut niste hribi proaspeti, dar se pot folosi si alte tipuri de ciuperci si am adaugat si o conserva de mazare d’aucy pentru extra nutrienti, culoare si textura. Imi place tare mult sa folosesc legume conservate atuci cand gatesc pentru ca economisesc mult timp de gatire, aduc o mai mare diversitate preparatelor si beneficiem de nutrienti si de gustul legumelor chiar si cand nu sunt in sezon.
- 500 gr cartofi
- 15 gr unt
- 100 ml lapte
- o ceapa
- 200 gr hribi (sau alt tip de ciuperci)
- 300 gr piept de pui taiat in bucati medii
- o conserva de mazare d'aucy
- 200 ml supa de pui
- 150 ml smantana lichida
- 50 gr cheddar ras
- o lingura de faina
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 crengute de cimbru
- sare, piper
- Cartofii se curata, se taie cuburi și se pun la fiert.
- Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare si se pregateste un piure.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga hribii si se calesc 3 minute, pana se inmoaie. Se adauga pieptul de pui si se prajeste pe toate partile in jur de 5 minute. Daca e nevoie, se adauga 2-3 linguri de supa.
- Se pune faina, cimbrul, sare si piper, se amesteca bine si se mai prajeste totul un minut.
- Se toarna supa si se fierbe 3 minute, pana cand sosul se incheaga. Se adauga smantana si se mai fierbe 3 minute pe foc mic. Se opreste focul si se adauga cheddar-ul si mazarea scursa.
- Amestecul se transfera intr-o tava. Pe deasupra se intinde piureul de cartofi. Tava se baga in cuptor pentru 30 de minute.
*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu d’aucy.
Bocco says
Super, am sa incerc si eu reteta, dar o sa pun carne de porc, sper sa imi iasa. Multumesc pentru reteta!
Andreea says
Ma bucur ca iti place ideea! Sa imi spui cum ti-a iesit cu carne de porc, nu are de ce sa nu iasa :).