• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tocana de pui cu mazare si piure gratinat

05/11/2020 By Andreea 2 Comments

In ultima vreme caut sa gatesc feluri de mancare consistente, satioase, care sa se prepare usor si, foarte important, sa poata fi reincalzite sa mancam si a doua oara din ele. Am inceput sa gatesc seara cate un preparat in portii duble, astfel incat a doua zi la pranz sa il pot reincalzi si sa nu mai am presiunea intrebarii ‘ce mancam la pranz?’. Asa am ajuns sa incerc si tocana de pui cu mazare si piure gratinat, o combinatie tare gustoasa de gusturi si texturi, asemanatoare cu placinta de pui cu praz pe care o ador, insa mult mai simpla, pentru ca nu necesita prepararea aluatului.

Umplutura este foarte versatila, puteti sa o pregatiti cu carne sau vegetariana si puteti folosi orice legume va plac. Eu am avut niste hribi proaspeti, dar se pot folosi si alte tipuri de ciuperci si am adaugat si o conserva de mazare d’aucy pentru extra nutrienti, culoare si textura. Imi place tare mult sa folosesc legume conservate atuci cand gatesc pentru ca economisesc mult timp de gatire, aduc o mai mare diversitate preparatelor si beneficiem de nutrienti si de gustul legumelor chiar si cand nu sunt in sezon.


Tocana de pui cu mazare si piure gratinat
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
30 mins
Timp total
1 hour
 
Portii: 4-5
Ingrediente
  • 500 gr cartofi
  • 15 gr unt
  • 100 ml lapte
  • o ceapa
  • 200 gr hribi (sau alt tip de ciuperci)
  • 300 gr piept de pui taiat in bucati medii
  • o conserva de mazare d'aucy
  • 200 ml supa de pui
  • 150 ml smantana lichida
  • 50 gr cheddar ras
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 crengute de cimbru
  • sare, piper
Preparare
  1. Cartofii se curata, se taie cuburi și se pun la fiert.
  2. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare si se pregateste un piure.
  3. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  4. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga hribii si se calesc 3 minute, pana se inmoaie. Se adauga pieptul de pui si se prajeste pe toate partile in jur de 5 minute. Daca e nevoie, se adauga 2-3 linguri de supa.
  5. Se pune faina, cimbrul, sare si piper, se amesteca bine si se mai prajeste totul un minut.
  6. Se toarna supa si se fierbe 3 minute, pana cand sosul se incheaga. Se adauga smantana si se mai fierbe 3 minute pe foc mic. Se opreste focul si se adauga cheddar-ul si mazarea scursa.
  7. Amestecul se transfera intr-o tava. Pe deasupra se intinde piureul de cartofi. Tava se baga in cuptor pentru 30 de minute.
3.5.3251

*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu d’aucy.

Articole asemanatoare:

  • Placinta cu pui, cartofi si prazPlacinta cu pui, cartofi si praz
  • Pui cu portocale și ierburi aromaticePui cu portocale și ierburi aromatice
  • Pui cacciatore cu dovleacPui cacciatore cu dovleac
  • Stir fry cu pui și legumeStir fry cu pui și legume

Filed Under: fel principal, retete Tagged With: cartofi, mazare, pui, tocana

Previous Post: « Sufleu de broccoli cu branza
Next Post: Chilli con carne »

Reader Interactions

Comments

  1. Bocco says

    09/11/2020 at 2:58 pm

    Super, am sa incerc si eu reteta, dar o sa pun carne de porc, sper sa imi iasa. Multumesc pentru reteta!

    Reply
    • Andreea says

      19/11/2020 at 10:50 pm

      Ma bucur ca iti place ideea! Sa imi spui cum ti-a iesit cu carne de porc, nu are de ce sa nu iasa :).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Muntenia brunch la Urlati

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Biscotti cu fistic si merisoare

Tarta cu mere, lime, nuci si stafide

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Waffles dulci si sarate

Shakshuka

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·