• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Biscuiti cu ciocolata

30/08/2019 By Andreea 23 Comments

Stiti acei biscuiti cu ciocolata perfecti pe care ii tot vedeti in brutarii sau in cafenele? Ei bine, mie mi s-a pus pata pe ei de ceva vreme si imi doream si eu sa fac unii asemanatori, despre care sa pot spune ca sunt ‘cei mai buni biscuiti cu ciocolata’ dar in acelasi timp sa fie usor de facut.

Cautand in special pe bloguri straine, am tot dat de retete care de care mai complicate, cu ingrediente pe care nu le ai mereu la indemana  sau care presupuneau o multime de pasi in preparare. Tot ce imi doream eu era un biscuit crocant la suprafata si moale in interior, pe care sa il pot manca alaturi de cafea sau sa il iau la pachet pe drum, pentru o gustare dulce. Am gasit o reteta extrem de simpla si deloc pretentioasa pe BBC Good Food, care a livrat exact rezultatul la care visam. Eu am adaugat deasupra niste fulgi de sare Maldon, care duce acesti biscuiti cu ciocolata la alt nivel. Mi se pare fantastic contrastul pe care il ofera. Biscuitii sunt usor crocanti, dar fragezi in interior, iar ciocolata ramane moale, ca o crema.

Am pus cateva portii de aluat si in congelator, ca atunci cand ma loveste pofta de dulce, doar sa pun cateva bucati la copt si sa am un desert la indemana.

Biscuiti cu ciocolata
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
12 mins
Timp total
32 mins
 
Portii: 10-14
Ingrediente
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 75 gr zahar brun
  • 75 gr zahar alb
  • un ou
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 180 gr faina alba
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 150 gr ciocolata neagra
  • ¼ lingurita de sare pentru aluat
  • ½ lingurita de sare pentru topping (eu am folosit fulgi de sare Maldon)
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade (caldura sus-jos).
  2. Marunteste ciocolata cu un cutit.
  3. Amesteca untul cu zaharul alb si zaharul brun, cu un mixer, timp de 5 minute, pana obtii o crema lucioasa.
  4. Adauga vanilia si oul si mai mixeaza 20 de secunde.
  5. Adauga faina amestecata cu bicarbonatul, ¼ lingurita de sare si ciocolata. Pastreaza cateva bucati mai mari de ciocolata pentru a o aseza deasupra biscuitilor.
  6. Amesteca usor aluatul cu o spatula, pana cand devine omogen.
  7. Portioneaza aluatul cu o lingura pentru inghetata sau o lingura normala. Asaza bilele de aluat pe o tava cu hartie de copt.
  8. Peste fiecare bila de aluat asaza 2-3 bucati de ciocolata si cativa fulgi de sare.
  9. Baga tava in cuptor si coace biscuitii timp de 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor. Trebuie sa aiba marginile intarite, dar in mijloc inca sa fie moi.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salam de biscuiti cu ciocolataSalam de biscuiti cu ciocolata
  • Chocolate crinklesChocolate crinkles
  • Biscotti cu ciocolata si cafea (P)Biscotti cu ciocolata si cafea (P)
  • Tort de ciocolata si crema de cafeaTort de ciocolata si crema de cafea

Filed Under: desert, retete Tagged With: biscuiti, ciocolata, desert, fursecuri

Previous Post: « Galette cu piersici
Next Post: Biscotti cu ciocolata si cafea (P) »

Reader Interactions

Comments

  1. Andreea says

    17/03/2020 at 3:50 pm

    Buna! Daca maresc cantitatea de faima cu 50g, iar pe cea de unt cu vreo 30, qr trebui sa pun 2 ouă? Mersi frumos 🙂

    Reply
    • Andreea says

      22/03/2020 at 11:50 am

      Daca pui doua oua, teoretic ar trebui sa cresti de doua ori toate ingredientele, ca sa pastrezi corect proportiile. E posibil ca un ou in plus la doar 30% faina in plus sa fie prea mult si deci aluatul sa iasa mult prea moale sau sa nu se comporte la fel.

      Reply
    • Andreea says

      23/03/2020 at 9:58 pm

      Multumesc. Am facut pana la urma conform cantităților din reteta si au iesit minunat! 🙂 mulțumim pentru reteta

      Reply
      • Andreea says

        23/03/2020 at 11:16 pm

        Ma bucur! Cu drag :).

        Reply
  2. Seila says

    25/03/2020 at 8:58 am

    Buna! Daca punem Ciocolata cu lapte (e.g. Milka cu lapte) se va topi in cuptor?

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2020 at 8:11 pm

      Nu se va topi incat sa curga din biscuiti, poti sa folosesti si ciocolata cu lapte.

      Reply
  3. Denisa says

    25/03/2020 at 12:05 pm

    Buna? La câte grade se pun biscuiții in cuptor?

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2020 at 8:10 pm

      Buna! Scrie la punctul 1, la 180 de grade :).

      Reply
  4. Larisa says

    25/03/2020 at 2:46 pm

    Bună !
    Pare pot folosi in loc de bicarbonat un pliculeț de praf de copt ?
    Mulțumesc !

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2020 at 8:09 pm

      Da, mi-a scris cineva ca i-a facut cu praf de copt si au iesit bine.

      Reply
  5. Denisa says

    19/06/2020 at 10:21 am

    Bună! Am o intrebare, în loc de zahăr brun se poate pune zahăr normal,de două ori aceeași cantitate? Dacă se poate cât mai repede…

    Reply
    • Andreea says

      25/06/2020 at 11:02 am

      Buna! Da, se poate pune zahar alb in locul celui brun.

      Reply
  6. Lia says

    04/07/2020 at 7:09 pm

    Buna! As vrea sa adaug si cacao in compozitie, influenteaza in vreun fel restul ingredientelor si proportiilor? Din simplu motiv ca iubesc cacaua si as incorpora-o in orice:)). Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      04/07/2020 at 8:54 pm

      Nu am incercat cu cacao. Daca vrei sa incerci, cred ca ar trebui sa cresti putin lichidul. Nu stiu sa iti spun cu ce proportii. Poti testa, sau poti cauta o reteta deja testata cu cacao.

      Reply
  7. Alina-Natalia says

    03/10/2020 at 4:53 pm

    Deliciosi! Cred ca maine mai fac o tava!

    Reply
  8. Andreea says

    22/01/2022 at 9:53 pm

    Bună Andreea
    1.De unde ai luat fulgii de sare Madon ?
    2. As putea înlocui ciocolata neagra cu merișoare deshidratate? În cazul acesta cred ca nu își mai are rostul sarea la final..

    Reply
    • Andreea says

      11/02/2022 at 11:27 am

      Sare Maldon se gaseste online, chiar si pe Emag. Eu am luat dintr-un magazin naturist. Poti pune merisoare, da. Daca vrei, poti omite sarea.

      Reply
  9. Aura says

    28/01/2022 at 4:48 pm

    I-am facut. Nu am citit ca trebuie 2 tipuri de zahar si am pus oricum mai putin -60 de gr. In loc de ciocolata de menaj am pus niste bomboane cu migdale trase in ciocolata si deasupra niste ciocolata de decor. Foarte buni. Poate cu mai mult zahar ar fi iesit mai putin fursecuri si mai mult biscuiti, dar rezultatul este delicios! Multumim!

    Reply
    • Andreea says

      11/02/2022 at 11:25 am

      Ma bucur ca ti-au placut!

      Reply
  10. Denisa says

    27/07/2022 at 11:55 am

    Mulțumesc frumos pentru rețetă!
    Nu am gustat vreodată biscuiti mai buni decât aceștia, iar copiilor mei le-au plăcut enorm. Sigur voi face aceasta rețetă și data viitoare!

    Reply
    • Andreea says

      02/08/2022 at 1:20 pm

      Ma bucur tare mult ca v-au placut, Denisa!

      Reply
  11. Mardare Ioana-Alexandra says

    11/02/2023 at 5:09 pm

    buna! aș vrea sa fac cantitate dublă, oare este o problema daca pun 200 de grame de ciocolata neagra și 100 de grame de ciocolata cu lapte ???

    Reply
    • Andreea says

      02/03/2023 at 3:20 pm

      Nu, nu ar fi o problema.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Vacanta foodie la Londra

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Mai multe calatorii →

Deserturi

Orez cu lapte si piersici caramelizate si o confesiune

Galette cu piersici

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Chocolate chip cookies

Rulada de…omleta

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·