• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • desert
    • bauturi
  • travel
  • Despre
  • Contact

Biscuiti cu ciocolata

30/08/2019 By Andreea 15 Comments

Stiti acei biscuiti cu ciocolata perfecti pe care ii tot vedeti in brutarii sau in cafenele? Ei bine, mie mi s-a pus pata pe ei de ceva vreme si imi doream si eu sa fac unii asemanatori, despre care sa pot spune ca sunt ‘cei mai buni biscuiti cu ciocolata’ dar in acelasi timp sa fie usor de facut.

Cautand in special pe bloguri straine, am tot dat de retete care de care mai complicate, cu ingrediente pe care nu le ai mereu la indemana  sau care presupuneau o multime de pasi in preparare. Tot ce imi doream eu era un biscuit crocant la suprafata si moale in interior, pe care sa il pot manca alaturi de cafea sau sa il iau la pachet pe drum, pentru o gustare dulce. Am gasit o reteta extrem de simpla si deloc pretentioasa pe BBC Good Food, care a livrat exact rezultatul la care visam. Eu am adaugat deasupra niste fulgi de sare Maldon, care duce acesti biscuiti cu ciocolata la alt nivel. Mi se pare fantastic contrastul pe care il ofera. Biscuitii sunt usor crocanti, dar fragezi in interior, iar ciocolata ramane moale, ca o crema.

Am pus cateva portii de aluat si in congelator, ca atunci cand ma loveste pofta de dulce, doar sa pun cateva bucati la copt si sa am un desert la indemana.

Biscuiti cu ciocolata
 
Print
Timp de preparare
20 mins
Timp de gatire
12 mins
Timp total
32 mins
 
Portii: 10-14
Ingrediente
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 75 gr zahar brun
  • 75 gr zahar alb
  • un ou
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 180 gr faina alba
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 150 gr ciocolata neagra
  • ¼ lingurita de sare pentru aluat
  • ½ lingurita de sare pentru topping (eu am folosit fulgi de sare Maldon)
Preparare
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade (caldura sus-jos).
  2. Marunteste ciocolata cu un cutit.
  3. Amesteca untul cu zaharul alb si zaharul brun, cu un mixer, timp de 5 minute, pana obtii o crema lucioasa.
  4. Adauga vanilia si oul si mai mixeaza 20 de secunde.
  5. Adauga faina amestecata cu bicarbonatul, ¼ lingurita de sare si ciocolata. Pastreaza cateva bucati mai mari de ciocolata pentru a o aseza deasupra biscuitilor.
  6. Amesteca usor aluatul cu o spatula, pana cand devine omogen.
  7. Portioneaza aluatul cu o lingura pentru inghetata sau o lingura normala. Asaza bilele de aluat pe o tava cu hartie de copt.
  8. Peste fiecare bila de aluat asaza 2-3 bucati de ciocolata si cativa fulgi de sare.
  9. Baga tava in cuptor si coace biscuitii timp de 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor. Trebuie sa aiba marginile intarite, dar in mijloc inca sa fie moi.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Salam de biscuiti cu ciocolataSalam de biscuiti cu ciocolata
  • Chocolate crinklesChocolate crinkles
  • Chocolate chip cookiesChocolate chip cookies
  • Biscotti cu fistic si merisoareBiscotti cu fistic si merisoare

Filed Under: desert, retete Tagged With: biscuiti, ciocolata, desert, fursecuri

Previous Post: « Galette cu piersici
Next Post: Biscotti cu ciocolata si cafea (P) »

Reader Interactions

Comments

  1. Andreea says

    17/03/2020 at 3:50 pm

    Buna! Daca maresc cantitatea de faima cu 50g, iar pe cea de unt cu vreo 30, qr trebui sa pun 2 ouă? Mersi frumos 🙂

    Reply
    • Andreea says

      22/03/2020 at 11:50 am

      Daca pui doua oua, teoretic ar trebui sa cresti de doua ori toate ingredientele, ca sa pastrezi corect proportiile. E posibil ca un ou in plus la doar 30% faina in plus sa fie prea mult si deci aluatul sa iasa mult prea moale sau sa nu se comporte la fel.

      Reply
    • Andreea says

      23/03/2020 at 9:58 pm

      Multumesc. Am facut pana la urma conform cantităților din reteta si au iesit minunat! 🙂 mulțumim pentru reteta

      Reply
      • Andreea says

        23/03/2020 at 11:16 pm

        Ma bucur! Cu drag :).

        Reply
  2. Seila says

    25/03/2020 at 8:58 am

    Buna! Daca punem Ciocolata cu lapte (e.g. Milka cu lapte) se va topi in cuptor?

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2020 at 8:11 pm

      Nu se va topi incat sa curga din biscuiti, poti sa folosesti si ciocolata cu lapte.

      Reply
  3. Denisa says

    25/03/2020 at 12:05 pm

    Buna? La câte grade se pun biscuiții in cuptor?

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2020 at 8:10 pm

      Buna! Scrie la punctul 1, la 180 de grade :).

      Reply
  4. Larisa says

    25/03/2020 at 2:46 pm

    Bună !
    Pare pot folosi in loc de bicarbonat un pliculeț de praf de copt ?
    Mulțumesc !

    Reply
    • Andreea says

      25/03/2020 at 8:09 pm

      Da, mi-a scris cineva ca i-a facut cu praf de copt si au iesit bine.

      Reply
  5. Denisa says

    19/06/2020 at 10:21 am

    Bună! Am o intrebare, în loc de zahăr brun se poate pune zahăr normal,de două ori aceeași cantitate? Dacă se poate cât mai repede…

    Reply
    • Andreea says

      25/06/2020 at 11:02 am

      Buna! Da, se poate pune zahar alb in locul celui brun.

      Reply
  6. Lia says

    04/07/2020 at 7:09 pm

    Buna! As vrea sa adaug si cacao in compozitie, influenteaza in vreun fel restul ingredientelor si proportiilor? Din simplu motiv ca iubesc cacaua si as incorpora-o in orice:)). Multumesc!

    Reply
    • Andreea says

      04/07/2020 at 8:54 pm

      Nu am incercat cu cacao. Daca vrei sa incerci, cred ca ar trebui sa cresti putin lichidul. Nu stiu sa iti spun cu ce proportii. Poti testa, sau poti cauta o reteta deja testata cu cacao.

      Reply
  7. Alina-Natalia says

    03/10/2020 at 4:53 pm

    Deliciosi! Cred ca maine mai fac o tava!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Gaseste mai multa inspiratie pe contul de Instagram

Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta Una din rezoluțiile mele culinare de anul acesta este să experimentez mai multe rețete cu maia. Ieri am făcut o focaccia cu maia care a ieșit genial. Efortul a fost minim, pentru că aluatul se pregătește fără frământare, însă a trebuit să am ceva răbdare, căci a dospit vreo 10 ore.
Am făcut aluatul dimineață și l-am copt la cină.
Eu am folosit un mix de făinuri, pentru că așa am avut, dar puteți folosi un singur tip de făină. Ideal e să fie o făină de pâine, rezistentă la o hidratare mai mare.

Ingrediente:

380 apa
60 gr maia hranita 1:1:1 (la punctul maxim de fermentare)
500 gr făină albă de pâine (eu am folosit 150 gr făină 480 de la Harmopan și 350 gr făină Manitoba Caputo)
9 sare

Într-un bol mare am amestecat apa cu maiaua, apoi am adăugat făina și sarea. Am amestecat cu mâna până s-a omogenizat aluatul. Am acoperit bolul și am lăsat aluatul să dospească la temperatura camerei (22-23 de grade).
După 15 minute am făcut un set de întinderi și împăturiri (stretch and folds) direct în vas.
După alte 30 de minute am repetat aceleași împăturiri.
Am acoperit iar bolul și l-am lăsat la temperatura camerei încă 7 ore.
Am pus într-o tavă o bucată de hârtie de copt, pe care am uns-o cu o lingură de ulei de măsline.
Am turnat o lingură de ulei și pe deasupra aluatului, l-am uns peste tot, apoi am acoperit tava cu o folie alimentară și am lăsat aluatul din nou la dospit o oră jumătate la o temperatură mai mare (aprox. 25 de grade).
Cu vreo 20 de minute înainte de a fi gata aluatul, am preîncălzit cuptorul la 220 de grade.
Am mai turnat o lingură de ulei peste aluat și l-am uns bine peste tot. Am întins aluatul în tavă și l-am împuns cu degetele, astfel încât să se creeze niște adâncituri.
Am pus deasupra aluatului niște roșii cherry tăiate în două, măsline verzi, pesto de fistic și fulgi de sare Maldon. Eu doar asta am avut, dar puteți să mai puneți rozmarin, busuioc, căței de usturoi.
Am băgat tava în cuptor pentru 25 de minute.
Noi am mâncat focaccia cu o salată cu nuci și clementine, cu niște mozzarella. Dacă rămâne, se păstrează bine învelită în folie alimentară, la temperatura camerei. A doua zi puteți face niște sandvișuri delicioase cu mozzarella și prosciutto.
Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar ș Prânzul de azi: pulpe de pui cu sos de muștar și miere, cartofi dulci la cuptor și salată de varză roșie.
Pentru sosul de muștar am amestecat 3 linguri de muștar cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, o linguriță de oțet, o linguriță de rozmarin uscat, jumătate de linguriță de usturoi granulat, sare și piper. Am întins sosul pe toată suprafața pulpelor, le-am așezat într-o tavă unsă cu puțin ulei și le-am copt cam 45 de minute la 180 de grade.
.
.
.
.
.
#chicken #honeymustard #honeymustardchicken #sweetpotato #redcabbage #lunch #hereismyfood #inmykitchen #myopenkitchen #shareyourtable #goodmoodfood
Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce Era ora 00:08 când am făcut poza asta, după ce am stat pe întuneric în bucătărie să ne uităm la artificii. Am ciocnit un pahar de prosecco, apoi am scos tarta cu lime din frigider și pentru că mi-a plăcut tare mult cum a ieșit, l-am rugat pe @madagrecu să-mi facă o poză cu ea. N-aveam ținută festivă și nici n-aveam coafura aranjată, dar eram liniștită și încrezătoare că vom avea un an bun, așa că m-am gândit să împărtășesc și cu voi această imagine.
Vă doresc un an liniștit, să fiți sănătoși și să vă bucurați de tot ce aveți. Vă mulțumesc că sunteți aici și că îmi dedicați și mie puțin din timpul vostru. Înseamnă tare mult pentru mine ❤️.

P.S. Rețeta tartei cu lime și lapte și o găsiți la @prajiturela.
.
.
.
.
.
#happynewyear #livethelittlethings #thehappynow #mytinyatlas
Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pen Dacă și voi petreceți Revelionul acasă, am pentru voi o idee de desert festiv cu care să vă răsfățați. Un parfait cu straturi de brownie, mousse de ciocolată  și vișine, un vis dulce amărui numai bun de savurat în ultima zi din an.

Alături de @heidi.chocolate, vă invităm să pregătiți acest desert și să publicați în feed o poză cu el (în care să apară și ciocolata Heidi 75) până pe 5 ianuarie și puteți câștiga un voucher de 1000 de lei la @kitchenshopromania. În postare e necesar să dați tag @heidi.chocolate pe imagine, iar în text să includeți #HeidiToCook. Dacă doriți, îmi puteți da și mie tag să vă admir creațiile ❤️ 🍫.

Eu am făcut un blat de brownie pentru a-l așeza în straturile parfait-ului, iar rețeta lui o veți găsi în Highlights. Dacă nu aveți timp sa îl  pregătiți, puteți folosi biscuiți digestivi, cu ciocolată sau Speculoos (200 gr).

Ingrediente (4 porții)

70 gr zahăr
4 ouă 
160 ciocolată Heidi 75 tocată mărunt
2 linguri cacao
o lingură de cafea instant 
o lingură de unt 
300 ml smântână lichidă rece

200 gr vișine congelate (sau din compot)
o lingură de zahăr 
50 gr migdale măcinate 

Vișinele congelate se pun într-o oală împreună cu o lingură de zahăr și se fierb 15 minute.

Se pun într-un castron termorezistent ouăle și zahărul și se așază la bain marie. Se amestecă în continuu cu un tel timp de 8 minute până când se formează o cremă spumoasă.
Castronul se ia de pe foc și se adaugă în el ciocolata tocată, cacaoa, cafeaua instant și untul și se amestecă până se omogenizează. Se lasă la răcit 10 minute.
Se mixează 300 ml smântână până se întărește. Se pune o treime din smântâna bătută în crema de ciocolată și se încorporează cu mișcări ușoare. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă până la omogenizare.
Se fărâmițează blatul de brownie/ biscuiții într-un bol. Se toarnă deasupra zeama de la vișinele fierte (sau 50 ml de compot) și se amestecă.
Într-un pahar se așază 3 linguri de firimituri de brownie/ biscuiți, o lingură de migdale, apoi 3 linguri de mousse. Se pun câteva vișine, apoi iar 3 linguri de mousse. Se repetă așezarea straturilor. Paharele se țin la frigider minimum o oră. Se decorează paharele cu frișcă și fulgi de ciocolată.
AD
Vă povesteam acum câteva zile că am pus în Vă povesteam acum câteva zile că am pus în meniul de Crăciun și o salată cu nuci și clementine pe care o descoperisem pe @delish. Mi se păruse o combinație interesantă de gusturi și texturi, numai bună să aducă ceva prospețime și culoare pe masa festivă. 
N-am reușit să o pregătesc de Crăciun, dar am făcut-o aseară și ne-am plăcut atât de mult încât am făcut-o din nou și azi. 
Ieri am mâncat-o alături de o pastă de morcovi copți cu năut și migdale, iar în seara aceasta alături de cartofi dulci copți cu bacon. A mers super bine în ambele variante.
Vă las mai jos rețeta pe care eu am adaptat-o puțin.

Ingrediente 
80 gr mix de frunze verzi (baby spanac, rucola, fetică)
3 clementine 
60 gr miez de nucă 
20 gr merișoare
50 gr brânză maturată (se poate folosi parmezan sau cheddar)

Pentru dressing
2 linguri de oțet balsamic 
2 linguri de ulei de măsline 
o lingură de suc de clementine 
o linguriță de miere
o linguriță de muștar 
1/2 linguriță sare
piper

Se prăjesc nucile într-o tigaie, fără ulei.
Într-un borcan mic se pun ingredientele pentru dressing, se fixează capacul și se agită puternic câteva secunde pentru a se omogeniza.
Într-un bol se așază frunzele verzi și peste ele se toarnă 3/4 din dressing. Se amestecă bine.
Clementinele se curăță de coajă și se feliază. Se așază peste frunze. Se pun nucile prăjite, merișoarele, iar brânza se rade pe deasupra cu un curățător de legume. 
La fina se toarnă și restul de dressing.
.
.
.
.
.
#salad #clementine #clementinesalad #walnuts #hereismyfood #inmykitchen #vegetarianfood #eatrealfood #mykitchenstories
În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra În Ajun am gătit, am făcut cozonaci cu Petra și am împachetat cadouri până târziu. Ieri am desfăcut cadouri, am stat în pijamale toată ziua, ne-am jucat, am mâncat ceva bun la cină și ne-am uitat la artificii pe geam. 
Au fost niște zile frumoase și liniștite în trei, la noi acasă ✨.
Sper că nu e târziu să vă urăm sărbători frumoase, liniștite, cu tihnă și mici bucurii care să vă aducă zâmbete și armonie.
Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcu Cozonacul e gata, pâinea cu maia e gata, am făcut și o supă de găluște cu pui și un chec aperitiv și aproape am terminat de gătit pe ziua de azi. 
Diseară fac prăjitura cu smântână și nuci, iar mâine pregătesc friptura pentru masa de Crăciun.
Voi cum stați cu pregătirile?
Cozonacul l-am făcut după rețeta de cozonac cu aluat opărit de la @andreeachinesefood și a ieșit divin! Aluatul se rupe în fâșii (swipe pentru video), iar proporția de aluat/ umplutură e perfectă. Eu am înjumătățit cantitățile de ingrediente din reteta ei și mi-au ieșit doi cozonaci medii.
.
.
.
.
.
#cozonac #cozonaccunuca #christmasdessert #christmaseve #christmastime #homebaked #inmykitchen
Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de Cina din seara asta: paste cu creveți și sos de unt cu usturoi și vin alb.
Am încins în tigaie o lingură de unt și o lingură de ulei de măsline, am pus 4 căței de usturoi feliați subțire și i-am călit vreo 2 minute. Am adăugat cam 500 gr de creveți congelați, 100 ml de vin alb și sare. Am prăjit creveții cam 3 minute pe fiecare parte, până când s-au făcut roz și s-a pătruns carnea, apoi am oprit focul. Am adăugat în tigaie 200 gr de tagliatelle fierte, cam 50 ml de apă în care au fiert pastele, pătrunjel și am ras parmezan pe deasupra. Am amestecat bine totul și cina a fost gata în 20 de minute.
.
.
.
.
.
#shrimp #shrimppasta #quickdinner #inmykitchen #hereismyfood #garlicbuttershrimp #tablesituation #goodmoodfood #ourfoodstories
Am descoperit magia chifteluțelor odată cu div Am descoperit magia chifteluțelor odată cu diversificarea Petrei. Pentru că a fost cea mai ușoară modalitate de a-i oferi carne și în același timp și alte grupe alimentare, dar și pentru că le puteam congela și le aveam oricând la îndemână, am devenit cea mai mare fană chifteluțe, ba chiar am fost botezată #ZanaChifteluta 😄.
De atunci am experimentat tot felul de chifteluțe: din carne de pui, de curcan, de porc, vită sau somon. Dar și vegetariene, din cartofi sau dovlecei. Toate ne-au plăcut atât nouă cât și Petrei.
De data aceasta am pregătit niște chifteluțe de curcan cu morcovi, pentru care am tocat carnea în robotul HR7510 de la @philipsromania și apoi le-am prăjit, fără pic de ulei, în Airfryer-ul XXL, tot de la @philipsromania.

Până la finalul anului, beneficiați de un discount de 15% la orice produs de pe site-ul @philipsromania, în caz că doriți să profitați și să faceți cadouri practice pentru cei dragi.

Pentru chifteluțe am tocat în robot 700 gr de piept de curcan (cu lama în S). Apoi, cu accesoriul de ras al robotului, am ras un morcov. Am amestecat carnea tocata și morcovul ras cu un ou, o ceapă verde tocată, o lingură de pătrunjel tocat, un cățel de usturoi zdrobit și niște condimente uscate (oregano, rozmarin, bucuioc). Opțional, se poate adăuga și o lingură de ulei de măsline.
Am format chifteluțe cu palmele ușor umede. Le-am așezat în cuva Airfryer-ului și le-am prăjit 10 minute la 180 de grade.
Apoi am băgat în Airfryer și un cartof dulce tăiat cuburi, amestecat cu o linguriță de ulei de măsline și una de usturoi pudră și l-am prăjit și pe el 5 minute.
Am servit chifteluțele cu broccolini opărit 5 minute și apoi tras la tigaie cu puțin unt și cu bucăți de cartof dulce.

[AD]
#philipsromania #acasacuphilips #philipsairfryer #faraulei #airfryerrecipes #broccolini #sweetpotato
Follow @tastebazaar on Instagram

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Tiramisu (fara oua crude)

Rulada de bezea cu crema de vanilie si zmeura (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Shakshuka

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Salata cu nuci si clementine

Salata turceasca de morcovi cu iaurt

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Chilli con carne

Tocana de pui cu mazare si piure gratinat

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2021 · Taste Bazaar ·