• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Frittata cu legume si feta

08/06/2022 By Andreea Leave a Comment

Frittata este un fel de omleta la cuptor ce se poate face cu tot felul de ingrediente, mai exact, e perfecta pentru reciclat orice ingrediente cu care nu stiti ce sa mai gatiti.
Eu aveam mai multe resturi de legume prin frigider si m-am gandit sa le combin intr-o frittata.

Problema a fost ca mi-am propus sa o fac la micul dejun, insa pana am calit legumele si am copt-o, am ajuns sa o mancam pe la 10 :). Asa ca, daca vreti sa o pregatiti pentru micul dejun, va recomand sa caliti legumele cu o zi inainte.


Mie mi-au iesit cam 6 portii, deci am mancat si a doua zi. Se poate manca si la pranz sau la cina, alaturi de o salata.
Puteti pune inauntru orice fel de legume: ciuperci, mazare, fasole pastai, sparanghel, rosii cherry, iar daca doriti puteti pune bacon, prosciutto, carnati, chorizo, somon afumat sau chiar piept de pui (gatit în prealabil). Ca branza puteti folosi cheddar, cascaval, branza de capra, ricotta, mozzarella sau parmezan. Posibilitatile sunt nelimitate.


Frittata cu legume si feta
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
45 mins
Timp total
1 hour 15 mins
 
Portii: 6
Ingrediente
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr broccoli
  • 8 oua
  • 50 ml lapte
  • 100 gr spanac
  • o ceapa verde
  • 50-70 gr feta
  • o lingura de ulei de masline
  • mix de ierburi uscate: busuioc, cimbru, rozmarin
  • sare, piper
Preparare
  1. Dovlecelul se taie in cuburi mici, ardeiul se taie in felii, iar broccoli se desface in buchete mai mici (tulpina, dacă nu e atoasa, se taie si ea în cuburi).
  2. Dovlecelul si ardeiul se caleste in uleiul de masline timp de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga sare si ½ lingurita de mix de ierburi.
  3. Broccoli se opareste timp de 5 minute, pana cand tulpina poate fi usor patrunsa de o furculita.
  4. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
  5. Legumele gatite se asaza intr-o tava de 28 cm.
  6. Se bat ouale cu laptele, sare si piper se adauga in ele spanacul tocat grosier si ceapa tocata marunt.
  7. Amestecul de oua se toarna in tava, peste legume. Pe deasupra se presara feta.
  8. Frittata se coace timp de 35 de minute.
3.5.3251

 

Articole asemanatoare:

  • Chec aperitivChec aperitiv
  • Sparanghel cu oua si feta la cuptorSparanghel cu oua si feta la cuptor
  • Omleta in lipieOmleta in lipie
  • Salata de ouaSalata de oua

Filed Under: mic dejun, retete Tagged With: frittata, oua

Previous Post: « Chiftelute de curcan
Next Post: Focaccia cu maia »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Din nou la Barcelona

Un weekend la vila Leonida

Mai multe calatorii →

Deserturi

Clafoutis cu visine

Biscuiti cu ciocolata

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Oua turcesti

Budinca de chia cu lapte de cocos

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·