Frittata este un fel de omleta la cuptor ce se poate face cu tot felul de ingrediente, mai exact, e perfecta pentru reciclat orice ingrediente cu care nu stiti ce sa mai gatiti.
Eu aveam mai multe resturi de legume prin frigider si m-am gandit sa le combin intr-o frittata.
Problema a fost ca mi-am propus sa o fac la micul dejun, insa pana am calit legumele si am copt-o, am ajuns sa o mancam pe la 10 :). Asa ca, daca vreti sa o pregatiti pentru micul dejun, va recomand sa caliti legumele cu o zi inainte.
Mie mi-au iesit cam 6 portii, deci am mancat si a doua zi. Se poate manca si la pranz sau la cina, alaturi de o salata.
Puteti pune inauntru orice fel de legume: ciuperci, mazare, fasole pastai, sparanghel, rosii cherry, iar daca doriti puteti pune bacon, prosciutto, carnati, chorizo, somon afumat sau chiar piept de pui (gatit în prealabil). Ca branza puteti folosi cheddar, cascaval, branza de capra, ricotta, mozzarella sau parmezan. Posibilitatile sunt nelimitate.
- 1 dovlecel mediu
- 1 ardei kapia
- 200 gr broccoli
- 8 oua
- 50 ml lapte
- 100 gr spanac
- o ceapa verde
- 50-70 gr feta
- o lingura de ulei de masline
- mix de ierburi uscate: busuioc, cimbru, rozmarin
- sare, piper
- Dovlecelul se taie in cuburi mici, ardeiul se taie in felii, iar broccoli se desface in buchete mai mici (tulpina, dacă nu e atoasa, se taie si ea în cuburi).
- Dovlecelul si ardeiul se caleste in uleiul de masline timp de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga sare si ½ lingurita de mix de ierburi.
- Broccoli se opareste timp de 5 minute, pana cand tulpina poate fi usor patrunsa de o furculita.
- Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
- Legumele gatite se asaza intr-o tava de 28 cm.
- Se bat ouale cu laptele, sare si piper se adauga in ele spanacul tocat grosier si ceapa tocata marunt.
- Amestecul de oua se toarna in tava, peste legume. Pe deasupra se presara feta.
- Frittata se coace timp de 35 de minute.
Leave a Reply