Intr-o incercare de a-i pregati Petrei o cina rapida si gustoasa, am ajuns intr-o seara, acum cateva luni, sa pregatesc un sufleu de broccoli care a iesit surprinzator de bun. Iar Petrei i-a placut atat de mult incat mi-a cerut si a doua portie, iar asta nu se intampla prea des. Asa ca am refacut aceasta reteta de mai multe ori si de fiecare data a fost la fel de apreciata. La un moment dat am pus si niste cheddar in el si am mancat si eu cot la cot cu Petra.
Initial am copt acest sufleu de broccoli in vase de ceramica, pe care le ungeam cu unt, dar chiar si asa se lipeau destul de tare si se rupeau cand le scoteam. De data aceasta am folosit niste forme de silicon pe care le am de la Mico Store si am fost placut surprinsa ca sufleurile nu s-a lipit deloc de ele, desi nu le-am uns cu nimic. Ba chiar am incercat sa le scot din forme chiar cand erau fierbinti si au iesit super usor.
Eu sunt un mare fan al formelor de silicon, deoarece sunt foarte practice si usor de utilizat, ocupa putin spatiu, nu mai am nevoie de forme de hartie de briose si nu se lipeste nimic de ele. In plus, se spala foarte usor chiar si in masina de spalat vase. Siliconul este un material sigur pentru gatit, insa uneori, anumite produse contin si alti compusi ce pot fi toxici (cum ar fi BPA). Formele pe care le-am folosit eu sunt fabricate din 100% silicon si nu contin BPA.
Eu am scos deja din uz tavile de briose voluminoase si grele si cel mai probabil le voi dona sau le voi recicla, caci nu mai are rost sa tin ocupat spatiul din dulap :).
- un ou mare
- o lingura generoasa de branza de vaci
- o ligura generoasa de smantana fermentata
- 2 linguri de lapte
- o lingura cu varf de faina
- o lingurita de oregano uscat
- 50 gr broccoli
- o ceapa verde
- cateva frunze de busuioc
- 20 gr cheddar (optional)
- *Sufleurile sunt baby friendly, deci nu contin sare, dar daca nu le oferiti copiilor sub un an, puteti adauga si sare.
- Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
- Se opareste broccoli timp de 2-3 minute in apa clocotita. Se scoate din apa si se taie in bucati mici.
- Se bate oul impreuna cu laptele, smantana si branza de vaci. Se adauga faina si oregano si se omogenizeaza. Se adauga broccoli, ceapa, frunzele de busuioc tocate si cheddar-ul ras.
- Se amesteca aluatul si se transfera in formele de silicon, care se asaza pe o tava de cuptor.
- Tava se baga in cuptor pentru 30 de minute.
*Acest articol a fost realizat in parteneriat cu Mico Store.
Alina Zaharia says
Super bună această rețetă!!!
Super bune toate rețetele. Te ador Andreea! În seara asta ma gândeam că la cât de des fac retete de la tine, as putea intra la plagiat. :)))
Îti doresc mult succes, spor, stare de spirit bună și multă inspirație pe viitor.
Sper ca în curând sa ai in vedere să uploadezi story uri si pe pagina de facebook Taste Bazaar.
Thankss. 🥰
Andreea says
Buna, Alina! Multumesc mult pentru feedback, ma bucur ca incerci retetele si ca iti plac. Pentru Facebook, din pacate, nu prea am timp, dar poate intr-o zi voi reusi sa gestionez mai bine si acea pagina.
Alina Zaharia says
Bună din nou.
Mă refeream la opțiunea aceea de la Instagram care iti permite sa uploadezi si la story de pe Facebook aceleasi stories de pe insta, trebuie doar sa activezi butonul si se postează în ambele locuri. 😳 🤗
Herbil Ema says
Daca timp îndelungat dădeam căutări peste căutări pe google pt. a prepara o masa, acum e super simplu. Taste bazaar e “plin de” orice vrei, rețete super bune, accesibile, ingenioase!
Mulțumim mult de tot!
Andreea says
Multumesc mult pentru feedback, Ema!
Ioana says
Buna, pot inlocui smantana cu iaurt?
Andreea says
Buna! Da, se poate.