Tocana de pui cu mazare si piure gratinat
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4-5
Ingrediente
  • 500 gr cartofi
  • 15 gr unt
  • 100 ml lapte
  • o ceapa
  • 200 gr hribi (sau alt tip de ciuperci)
  • 300 gr piept de pui taiat in bucati medii
  • o conserva de mazare d'aucy
  • 200 ml supa de pui
  • 150 ml smantana lichida
  • 50 gr cheddar ras
  • o lingura de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 crengute de cimbru
  • sare, piper
Preparare
  1. Cartofii se curata, se taie cuburi și se pun la fiert.
  2. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare si se pregateste un piure.
  3. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  4. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga hribii si se calesc 3 minute, pana se inmoaie. Se adauga pieptul de pui si se prajeste pe toate partile in jur de 5 minute. Daca e nevoie, se adauga 2-3 linguri de supa.
  5. Se pune faina, cimbrul, sare si piper, se amesteca bine si se mai prajeste totul un minut.
  6. Se toarna supa si se fierbe 3 minute, pana cand sosul se incheaga. Se adauga smantana si se mai fierbe 3 minute pe foc mic. Se opreste focul si se adauga cheddar-ul si mazarea scursa.
  7. Amestecul se transfera intr-o tava. Pe deasupra se intinde piureul de cartofi. Tava se baga in cuptor pentru 30 de minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/11/tocana-de-pui-cu-mazare-si-piure-gratinat.html