Cartofii se curata, se taie cuburi și se pun la fiert.
Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se adauga untul, laptele si sare si se pregateste un piure.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga hribii si se calesc 3 minute, pana se inmoaie. Se adauga pieptul de pui si se prajeste pe toate partile in jur de 5 minute. Daca e nevoie, se adauga 2-3 linguri de supa.
Se pune faina, cimbrul, sare si piper, se amesteca bine si se mai prajeste totul un minut.
Se toarna supa si se fierbe 3 minute, pana cand sosul se incheaga. Se adauga smantana si se mai fierbe 3 minute pe foc mic. Se opreste focul si se adauga cheddar-ul si mazarea scursa.
Amestecul se transfera intr-o tava. Pe deasupra se intinde piureul de cartofi. Tava se baga in cuptor pentru 30 de minute.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/11/tocana-de-pui-cu-mazare-si-piure-gratinat.html