Se bat ouale, se adauga chefirul si se omogenizeaza.
Se toarna untul topit peste amestecul de oua, amestecand in continuu. Se patreaza o lingura de unt topit pentru a unge placile aparatului.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana se obtine un aluat gros. In functie de cat de lichid este iaurtul, e posibil sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina faina.
Se pot coace wafe simple din acest aluat sau se pot adauga alte ingrediente: un mar/ o para rasa si scortisoara, 20-30 gr de cascaval cu un fir de ceapa verde si marar, spanac crud tocat marunt sau cateva bucatele de bacon.
Se ung placile aparatului de waffles cu putin unt si se toarna cate 2-3 linguri de aluat in fiecare placa. Se inchide aparatul si se coc wafele cat timp este indicat in manualul aparatului. La al meu dureaza cam 6 minute.
Wafele se pot servi cu topping de fructe proaspete si sirop de artar sau miere.
Recipe by Taste Bazaar at https://tastebazaar.ro/2020/02/waffles-dulci-si-sarate.html