• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Fidea cu lapte

29/11/2023 By Andreea Leave a Comment

Acum vreo 3 ani am vrut să fac o fidea cu lapte pentru Petra și am redescoperit și eu aceasta rețetă delicioasă din copilărie. De atunci, fideaua cu lapte a devenit o gustare pe care o fac foarte des, pentru că ne-am îndrăgostit cu toții de ea.

Rețeta este extrem de simplă, motiv pentru care nici nu am postat-o până acum pe blog, însă am lăudat-o pe Instagram și acolo a devenit vedetă :). Și pentru că multe persoane îmi scriu să mă întrebe unde pot găși rețeta, am decis să o scriu și aici, să fie mai ușor de găsit. După cum spuneam, rețetă e simplă, însă există un mic secret: fideaua. Eu am pregătit-o cu mai multe tipuri de fidea, însă cea cu care a ieșit cel mai bine a fost fideaua de la Alto Pasta. Nu știu exact motivul pentru care fideaua cu lapte iese atât de bine cu această fidea, dar din toate cele încercate de mine, aceasta devine foarte cremoasă și fină în combinație cu laptele. Și mai încă două recomandări: după ce opriți focul, lăsăți fideaua să se răcorească pentru 15 minute, în timpul acesta se vă închega mai bine și vă avea o textură foarte cremoasă. Iar a doua recomandare este să adaugați și puțînă coajă de portocală (netratata) pentru că îi da o aromă foarte bună.

Fidea cu lapte
 
Print
Timp de gatire
10 mins
Timp total
10 mins
 
Portii: 2
Ingrediente
  • 1 litru de lapte
  • 100 gr fidea
  • 2-3 linguri de zahăr
  • o linguriță de coajă de portocale
Preparare
  1. Se pune laptele la fiert.
  2. Când laptele a ajuns la punctul de fierbere, se adaugă fideaua, se amestecă și se lasă totul la fiert timp de 4 minute pe foc mic spre mediu.
  3. Se oprește focul, se adaugă coaja de portocale și se lasă să se răcorească timp de 15 minute.
3.5.3251

 

Filed Under: desert, retete Tagged With: fidea, lapte

Previous Post: « Mușchiuleț de porc cu sos de smântână și spanac
Next Post: Cremă de lămâie »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Gustul Romei

Recomandari de vacanta – Thassos

Mai multe calatorii →

Deserturi

Doua variante de baclava

Prăjitură simplă cu prune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Smoothie din banana, afine si grapefruit

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Pastă de somon

Muhammara

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Cartofi dulci umpluți

Quiche rapid cu ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2025 · Taste Bazaar ·