In ultima vreme m-au inspirat mult retetele Ellei de la Deliciously Ella. Pana acum am incarcat bomboanele cu alune de padure, niste brownies cu cartofi dulci, pad thai-ul vegan si nu in ultimul rand, tarta cu unt de arahide si ciocolata. Aceasta este inclusa in cea mai recenta carte a ei, lansata luna trecuta. Eu nu am cartea, dar am vazut un teaser al retetei pe Instagram si apoi am gasit reteta partiala pe canalul ei de YouTube. Am aproximat niste cantitati, am mai adaptat ingredientele si am reprodus tarta destul de bine, as zice.
Combinatia de unt de arahide si ciocolata este foarte populara acum si e folosita in multe deserturi. Eu n-o mai incercasem si nu stiam la ce sa ma astept. Combinatia e interesanta, insa trebuie sa va placa untul de arahide, caci gustul sau este foarte pronuntat. Mie mi-a placut tarta, insa este foarte consistenta. De aceea, trebuie sa taiati felii foarte subtiri, sau, si mai bine, sa o pregatiti intr-o forma dreptunghiulara si sa o taiati in cuburi mai mici. E un desert inedit si excelent pentru cei ce nu mananca alimente de origine animala sau gluten.
- 200 gr fulgi de ovaz
- 4 linguri de unt de arahide
- 3 linguri de miere
- un praf de sare
- 30 gr arahide prajite
- 50 gr cacao de buna calitate
- 60 gr unt de cocos
- 100 gr unt de arahide
- 100 gr miere
- 2 linguri de zahar de cocos
- o lingurita de extract de vanilie sau de pudra de vanilie
- Pregateste o tava de tarta si unge-o cu unt de cocos.
- Pune fulgii de ovaz, 4 linguri de unt de arahide si 3 linguri de miere intr-un robot de bucatarie. Mixeaza pana obtii o compozitie faramicioasa si lipicioasa.
- Intinde compozitia de crusta in tava si apasa-o cu mainile pana cand se uniformizeaza si acopera toata suprafata tavii.
- Baga tava in congelator pentru 10 minute.
- Intr-o oala, pune untul de cocos, cacaua, 2 linguri de unt de arahide, mierea, zaharul de cocos si vanilia si pune-le la fiert pana cand ingredientele se omogenizeaza si se ingroasa putin. Lasa crema la racit.
- Scoate tava din congelator si intinde restul de unt de arahide peste crusta. Baga din nou tava la congelator, pentru 10 minute.
- Scoate tava si toarna compozitia de ciocolata, peste stratul de unt de arahide.
- Presara arahidele deasupra si pune tava inca 30 minute in congelator.
- Scoate tarta din congelator si pastreaz-o inca 30 de minute, o ora in frigider, inainte de a o taia.
Leave a Reply