• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)

13/02/2017 By Andreea Leave a Comment

In ultima vreme m-au inspirat mult retetele Ellei de la Deliciously Ella. Pana acum am incarcat bomboanele cu alune de padure, niste brownies cu cartofi dulci, pad thai-ul vegan si nu in ultimul rand, tarta cu unt de arahide si ciocolata. Aceasta este inclusa in cea mai recenta carte a ei, lansata luna trecuta. Eu nu am cartea, dar am vazut un teaser al retetei pe Instagram si apoi am gasit reteta partiala pe canalul ei de YouTube. Am aproximat niste cantitati, am mai adaptat ingredientele si am reprodus tarta destul de bine, as zice.

tarta cu unt de arahide si ciocolata

Combinatia de unt de arahide si ciocolata este foarte populara acum si e folosita in multe deserturi. Eu n-o mai incercasem si nu stiam la ce sa ma astept. Combinatia e interesanta, insa trebuie sa va placa untul de arahide, caci gustul sau este foarte pronuntat. Mie mi-a placut tarta, insa este foarte consistenta. De aceea, trebuie sa taiati felii foarte subtiri, sau, si mai bine, sa o pregatiti intr-o forma dreptunghiulara si sa o taiati in cuburi mai mici. E un desert inedit si excelent pentru cei ce nu mananca alimente de origine animala sau gluten.

tarta cu unt de arahide si ciocolata

Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)
 
Print
Ingrediente
Pentru crusta
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 4 linguri de unt de arahide
  • 3 linguri de miere
  • un praf de sare
  • 30 gr arahide prajite
Pentru crema
  • 50 gr cacao de buna calitate
  • 60 gr unt de cocos
  • 100 gr unt de arahide
  • 100 gr miere
  • 2 linguri de zahar de cocos
  • o lingurita de extract de vanilie sau de pudra de vanilie
Preparare
  1. Pregateste o tava de tarta si unge-o cu unt de cocos.
  2. Pune fulgii de ovaz, 4 linguri de unt de arahide si 3 linguri de miere intr-un robot de bucatarie. Mixeaza pana obtii o compozitie faramicioasa si lipicioasa.
  3. Intinde compozitia de crusta in tava si apasa-o cu mainile pana cand se uniformizeaza si acopera toata suprafata tavii.
  4. Baga tava in congelator pentru 10 minute.
  5. Intr-o oala, pune untul de cocos, cacaua, 2 linguri de unt de arahide, mierea, zaharul de cocos si vanilia si pune-le la fiert pana cand ingredientele se omogenizeaza si se ingroasa putin. Lasa crema la racit.
  6. Scoate tava din congelator si intinde restul de unt de arahide peste crusta. Baga din nou tava la congelator, pentru 10 minute.
  7. Scoate tava si toarna compozitia de ciocolata, peste stratul de unt de arahide.
  8. Presara arahidele deasupra si pune tava inca 30 minute in congelator.
  9. Scoate tarta din congelator si pastreaz-o inca 30 de minute, o ora in frigider, inainte de a o taia.
3.5.3226

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Tarta cu gutui si caramel de curmaleTarta cu gutui si caramel de curmale
  • Caponata (mâncare de vinete și roșii)Caponata (mâncare de vinete și roșii)
  • Pasta de fasole alba si ardei coptiPasta de fasole alba si ardei copti
  • Supa de linte simpla (de post)Supa de linte simpla (de post)

Filed Under: desert, retete, vegan Tagged With: ciocolata, fara gluten, post, prajitura, tarta, unt de arahide, vegan

Previous Post: « Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure
Next Post: Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Cu bazaarul in vacanta: Prin Cluj

Mai multe calatorii →

Deserturi

Trufe raw de canepa

Prajitura cu nuci si glazura de galbenus (P)

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Pancakes din banane si ou

Oua jumari cu rosii si branza

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·