• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin

17/02/2017 By Andreea 2 Comments

Se intampla ca atunci cand citesc denumirea unui fel de mancare sa ma indragostesc la prima vedere. Descrierea combinatiei de ingrediente imi rasuna in cap cateva zile la rand, pun pe lista de cumparaturi tot ce trebuie sa cumpar, caut pe Pinterest mai multe variante din care sa ma inspir si in urmatorul weekend pun in practica reteta. Asa mi s-a intamplat si cu aceste chiftelute de morcovi si caise uscate (havuc koftesi), de care am dat in meniul unui restaurant turcesc.

Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin cu sos de iaurt

Le-am facut prima data cu morcovi dati prin razatoare, insa apoi am ramas cu pulpa de morcovi de la suc si mi-a venit ideea sa o folosesc pentru chiftelute. Au iesit la fel bine de ambele dati, iar vestea buna e ca poti obtine doua lucruri din acelasi ingredient: suc si chiftelute, ceea ce nu poate fi decat binevenit.

chiftelute-de-morcovi-si-caise-uscate-3

In mod traditional, aceste chiftelute de morcovi se servesc cu un sos de fistic, dar eu l-am inlocuit cu unul de iaurt. Totusi, nu va bateti capul prea tare. Daca nu aveti chef sa le puneti un sos langa, nu e nicio problema, sunt delicioase si fara. Eu le-am mancat calde, reci, cu garnitura, sau simple. Sunt usor dulcegi, dar bine echilibrate, aromate de la verdeturi si usor crocante de la semintele de pin. Pana si mamei i-au placut :).

Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin cu sos de iaurt

Chiftelute de morcovi, caise uscate si seminte de pin cu sos de iaurt
 
Print
Timp de preparare
30 mins
Timp de gatire
15 mins
Timp total
45 mins
 
Portii: 15
Ingrediente
Pentru chiftelute
  • 4 morcovi
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 4-5 fire de marar
  • un catel de usturoi tocat marunt
  • 5 caise uscate
  • o lingura de seminte de pin prajite
  • 1 ou usor batut
  • 6 linguri de pesmet
  • sare, piper
  • 4 linguri de ulei vegetal
Pentru sos
  • 5 linguri de iaurt grecesc
  • o lingura de zeama de lamaie
  • o lingură de ulei de masline
  • o lingurita de za’atar
  • sare
Preparare
  1. Rade morcovii prin razatoarea mare. Fierbe-i la aburi timp de 10 minute. Transfera-i intr-un castron si paseaza-i cu o furculita.
  2. Toaca verdeata marunt si taie caisele in bucati mici.
  3. Amesteca toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza o compozitie omogena, care isi pastreaza forma.
  4. Formeaza chiftelutele din cate doua linguri de compozitie si aseaza-le pe o farfurie.
  5. Incinge uleiul într-o tigaie si prajeste chiftelutele in jur de 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc.
  6. Combina toate ingredientele pentru sos intr-un castron si serveste-l peste chiftelute.
3.5.3226

 

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Salată coleslawSalată coleslaw
  • Salată cu morcovi, mere și dressing de tahiniSalată cu morcovi, mere și dressing de tahini
  • Chiftelute de curcanChiftelute de curcan
  • Chiftelute de somon si quinoaChiftelute de somon si quinoa

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: caise uscate, chiftelute, morcovi

Previous Post: « Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten)
Next Post: Banana bread cu nuci, stafide si glazura de ciocolata »

Reader Interactions

Comments

  1. Florentina says

    03/05/2017 at 7:19 pm

    Multumesc pentru reteta, au fost foarte bune chiftelutele! Am pus reteta la dosar 🙂

    Reply
    • Andreea says

      06/05/2017 at 7:57 pm

      Multumesc si eu ca le-ai incercat si ca mi-ai transmis parerea despre ele, Florentina. Ma bucur de fiecare data cand aflu ca o reteta a fost testata si placuta :).

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Cu bazaarul in vacanta: prin Atena

Excursie in Franta

Mai multe calatorii →

Deserturi

Prajitura rasturnata cu piersici

Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) in miez de noapte…

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

French toast cu sos de fructe de padure

Scrambled eggs (oua cremoase)

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Biscuiți cu parmezan și mac

Chec aperitiv

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Tartă cu praz și ciuperci

Pui cu portocale și ierburi aromatice

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·