• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Taste Bazaar

taste bazaar

  • Retete
    • Toate retetele
    • mic dejun
    • aperitive
    • fel principal
    • vegetarian
    • peste & fructe de mare
    • desert
  • travel
  • Despre
  • Contact

Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure

27/01/2017 By Andreea 4 Comments

Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure este una din acele retete pe care le-am vazut si am stiut din prima secunda ca trebuie sa le fac. Am dat peste ea pe site-ul Good Food acum cativa ani si mi-a placut foarte mult cum arata. Iar “morcovi caramelizati” suna intotdeauna promitator. Am pregatit-o de cateva ori pana acum si cred ca este o solutie buna pentru mesele festive, ca aperitiv vegetarian inedit. Noi am avut-o in meniul de Craciun, dar pentru ca ingredientele sunt accesibile, se poate pregati in orice moment al anului.

tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure

Procesul de preparare este destul de simplu daca folosit aluat foietaj cumparat. Daca vreti sa incercati sa il pregatiti acasa, am descris toti pasii in reteta de prajitura St. Honore. Desigur, dureaza mult, insa rezultatul e excelent. Eu de atunci n-am mai facut foietaj de casa, insa intr-o buna zi o sa il prepar din nou, caci este mult mai gustos decat din comert.

Tarta are consistenta perfecta imediat dupa ce este gatita si este foare buna calda, deci va recomand sa o coaceti cu putin timp inainte de servire. Mie mi-a mai ramas si pe a doua zi si am reincalzit-o. Nu a fost rea, insa aluatul s-a inmuiat si nu mai avea textura crocanta. Puteti pregati crema de branza cu ciuperci si morcovii dinainte, astfel incat in momentul in care vreti sa coaceti tarta, sa nu mai aveti multe de facut.

tarta-cu-morcovi-caramelizati-2

Tarta cu morcovi caramelizati, ciuperci si alune de padure
 
Print
Timp de preparare
15 mins
Timp de gatire
45 mins
Timp total
1 hour
 
Portii: 4
Ingrediente
  • 5 morcovi medii
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de sirop de artar sau miere
  • o foaie de aluat foietaj (20x30 cm)
  • o ceapa mica
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 30 gr de alune de padure prajite + doua linguri pentru decor
  • 100 gr crema de branza
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Preparare
  1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pregateste o tava cu hartie de copt.
  2. Pune o oala cu apa la fiert.
  3. Curata morcovii si taie-i pe lungime, in 4 bucati. Opareste-i in apa fiarta timp de 5 minute.
  4. Scoate morcovii, intinde-i pe tava, presara sare si piper si stropeste-i cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de sirop de artar. Pune morcovii la cuptor pentru 20 de minute. Dupa 10 minute, intoarce-i pe cealalta parte.
  5. Intinde aluatul intr-o tava cu hartie de copt. Traseaza-o o margine de 1 cm de jur imprejur, cu un cutit, avand grija sa nu il tai. Inteapa cu o furculita bucata de foietaj din interior si pune-l in cuptor pentru 12 minute, alaturi de morcovi.
  6. Scoate aluatul din cuptor si cu dosul unei linguri, apasa bucata din centru, astfel incat sa se adanceasca putin.
  7. Taie ceapa si ciupercile marunt.
  8. Caleste ceapa in 2 linguri de ulei de masline, pana se inmoaie. Adauga ciupercile si prajeste in continuare, pana cand se evapora toata apa. Lasa compozitia sa se raceasca.
  9. Pune o treime din ciuperci impreuna cu crema de branza, alunele, sare si piper intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana obtii o pasta. Transfera pasta intr-un castron si amesteca in ea si restul de ciuperci.
  10. Intinde pasta de ciuperci in interiorul aluatului si aseaza morcovii deasupra. Intinde pe deasupra restul de sirop de artar si pune tarta inapoi in cuptor pentru 15 minute, pana cand marginile aluatului se rumenesc.
  11. Presara pe deasupra tartei alune de padure si frunze de patrunjel.
3.5.3226

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Articole asemanatoare:

  • Salata de morcovi cu alune de padure si tahiniSalata de morcovi cu alune de padure si tahini
  • Tartă cu praz și ciuperciTartă cu praz și ciuperci
  • Salată coleslawSalată coleslaw
  • Chec aperitivChec aperitiv

Filed Under: aperitive, retete, vegetarian Tagged With: alune de padure, branza, ciuperci, foietaj, morcovi

Previous Post: « Pasta de ricotta cu rosii uscate si nuci
Next Post: Tarta cu unt de arahide si ciocolata (vegana si fara gluten) »

Reader Interactions

Comments

  1. Oana says

    31/01/2017 at 2:46 pm

    Foarte buna si aspectuasa tarta. Sunt de acord ca e numai buna la ocazii, dar recomand si eu sa pregatiti crema si morcovii dinainte pentru astfet de situatii. Nu e complicat de facut tarta asta, dar dureaza totusi un pic si niste pre-prepping nu strica.

    Eu am facut o mica modificare, pentru a ma bucura de versiunea vegana si astfel devine si o idee buna pentru perioada de post, pentru cei interesati. In loc de crema de branza am pus 100g tofu natur faramitat cu mana si am adaugat 2-3 linguri de apa in blender, pe langa restul ingredientelor si am fost foarte multumita de rezultat.

    Reply
    • Andreea says

      07/02/2017 at 12:04 pm

      Oana, ce bine ca ai venit cu varianta vegana, multumesc! 😉

      Reply
  2. Andrada says

    26/02/2017 at 3:46 pm

    Intr-adevar, foarte buna tarta desi destul de solicitanta pregatirea ei din punctul meu de vedere. Mi-a placut in special pasta de ciuperci cu crema de branza si alune. Cu siguranta o voi integra pe viitor in lista cu aperitive.

    Reply
    • Andreea says

      26/02/2017 at 6:09 pm

      Multumesc pentru feedback, Andrada! Da, nu e chiar cea mai usoara tarta, dar asta pentru ca are mai multe etape. Cred ca devine mult mai simplu daca pregatesc morcovii si pasta de ciuperci cu o zi inainte. Si da, acea pasta e delicioasa si asa simpla, de pus pe paine sau de mancat cu bastonase de legume.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bine ai venit pe Taste Bazaar! Eu sunt Andreea si pe Taste Bazaar scriu despre ce si cum gatesc si ce descoperiri culinare fac pe acasa sau in vacante. Poti citi mai multe despre mine aici.

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Cauta pe blog

Calatorii

Un weekend la vila Leonida

Arome si soare din Sicilia

Mai multe calatorii →

Deserturi

Triple Chocolate Mousse

Cornulete fragede cu magiun de prune

Mai multe deserturi →

Idei pentru mic dejun

Quesadilla cu avocado si ou

Pancakes cu maia

Mai multe idei pentru mic dejun →

Aperitive

Ouă vopsite natural

Biscuiți cu parmezan și mac

Mai multe idei de aperitive →

Fel principal

Curry cu năut și cartofi dulci

Tartă cu praz și ciuperci

Mai multe idei de fel principal →

Copyright © 2023 · Taste Bazaar ·